Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ennyi őrült Budapest...

Miért van ennyi őrült Budapest utcáin?

Figyelt kérdés

Mindenhol ott vannak, az utcán, a BKV-n, magukban beszélnek, énekelnek, lökdösnek másokat. Tegnap vártam a Blahán a buszra, jött egy hajléktalannak tűnő nő, aki magában kiabált, meg így táncikált először, aztán a szatyrával (amiben szerintem üres üvegek voltak) elkezdett csapkodni egy lányt, aki szintén a buszra várt. Az ilyen emberek miért nincsenek zárt osztályon? Ha tényleg hajléktalan, még jobb sora is lenne ott.

Ja és nem akartam bunkó lenni, sok értelmi fogyatékos ember van, aki integrálható, csak azt nem értem, hogy ilyen közveszélyes emberek miért járkálhatnak ilyen szabadon.

2012. jan. 20. 20:49
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
63%
Miért kéne bezárni mindenkit, aki furcsa vagy nem tetszik neked? Az éneklés, a táncolás, a kiabálás közveszélyes? Beleénekli a hátadba a kést talán, vagy már hárman estek a kamion alá ijedtükben, hogy milyen hamis?
2012. jan. 20. 21:05
 2/32 anonim ***** válasza:
90%
Azért mert sok kwa okos politikus bezáratta a diliházat....na vajon hol vannak azok az emberek???? Hm...?? Na ezért kedves kérdező :)
2012. jan. 20. 21:06
 3/32 A kérdező kommentje:
Kedves első, azt a részt már nem olvastad, hogy spontán elkezdett egy buszra várakozó lányt csapkodni egy teli szatyorral? Neked ez hogy esett volna? Biztos nem azt mondtad volna, hogy "jaaaaj de aranyos a néni". És nekem senki ne magyarázza meg, hogy aki magában kiabál az tök normális. Ha csak az egyéni érdekeit nézzük, akkor is jobb lenne neki szakember mellett.
2012. jan. 20. 21:09
 4/32 anonim ***** válasza:
77%

az egész ország xarban van, azt hiszem a legtöbb embernek ennél nagyobb gondjai is vannak...

egyébként nyilván igaz, hogy intézetben lenne a helyük, de ...

2012. jan. 20. 21:32
 5/32 A kérdező kommentje:
Valóban nekem sem ez a legnagyobb problémám. :) Csak tegnap eszembe jutott, hogy ennyi erővel le is lökhet valakit a buszról, ha éppen úgy tartja kedve vagy neki útban van. Meg találkoztam már nem egyszer nagyobb darab férfival is, aki hasonló tüneteket produkált, én meg egy 22 éves lány vagyok, nem szeretnék vele összetűzésbe kerülni.
2012. jan. 20. 21:41
 6/32 anonim ***** válasza:
100%
Bezárták az OPNI-t azt a sok flepnis most az utcán szaladgál, ahelyett, hogy az ágyában nyáladzana lekötözve.
2012. jan. 20. 21:44
 7/32 anonim válasza:
100%
Mikor bezárták a lipótot, pár éve. mindennap láttam ilyen arcokat az utcán. Mostmár szerencsére ritkábban.
2012. jan. 20. 22:39
 8/32 anonim ***** válasza:
100%

"Miért van ennyi őrült Budapest utcáin?"

Nem mondanám, hogy sok van. Egy milliós városban előfordul sokféle ember. Egy elmebeteg egy tízezer fős tömegben is fel tudja magára hívni a figyelmet.

"Az ilyen emberek miért nincsenek zárt osztályon?"

Mert bezárták az OPNI-t egy "reform" keretében.

"közveszélyes emberek miért járkálhatnak ilyen szabadon"

A közveszélyesek az IMEI-ben vannak leginkább.

"Mostmár szerencsére ritkábban."

Nem kizárt, hogy azért, mert a hajléktalanná vált elmebetegek jelentős része meghalt az elmúlt években.

2012. jan. 21. 04:50
 9/32 anonim ***** válasza:
90%

21:41

"Csak tegnap eszembe jutott, hogy ennyi erővel le is lökhet valakit a buszról, ha éppen úgy tartja kedve vagy neki útban van."

Előfordulhat, de a tettes nagy valószínűséggel nem elmebeteg lenne. Az elmebetegek átlagosan nem agresszívebbek az "egészséges" embereknél.

2012. jan. 21. 04:51
 10/32 A kérdező kommentje:
Szerintem annyi a különbség, hogy a józan ésszel bíró ember indítékkal tesz dolgokat, pl. valaki beszól neki, ezért lelöki a buszról - természetesen ez sem helyes, de van ok-okozati összefüggés. Az elmebeteg ezt ok nélkül is megteszi, mert támad valami kényszerképzete - pl. az a lány, akit elkezdett csapkodni a nő, még csak rá sem nézett.
2012. jan. 22. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!