Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ennyi őrült Budapest...

Miért van ennyi őrült Budapest utcáin?

Figyelt kérdés

Mindenhol ott vannak, az utcán, a BKV-n, magukban beszélnek, énekelnek, lökdösnek másokat. Tegnap vártam a Blahán a buszra, jött egy hajléktalannak tűnő nő, aki magában kiabált, meg így táncikált először, aztán a szatyrával (amiben szerintem üres üvegek voltak) elkezdett csapkodni egy lányt, aki szintén a buszra várt. Az ilyen emberek miért nincsenek zárt osztályon? Ha tényleg hajléktalan, még jobb sora is lenne ott.

Ja és nem akartam bunkó lenni, sok értelmi fogyatékos ember van, aki integrálható, csak azt nem értem, hogy ilyen közveszélyes emberek miért járkálhatnak ilyen szabadon.

2012. jan. 20. 20:49
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
A sok az nyilván relatív. De ha azt nézzük, hogy én nap mint nap kb. harmad annyi elmebeteggel találkozom, mint cigánnyal (én nem használom a roma kifejezést, mert egyáltalán nem korrektebb, de ez egy más téma), és állítólag kb a népesség 6%-a cigány (azóta több), akkor a népesség 2%-a elmebeteg? Remélem, hogy nem, és csak én lakom rossz környéken...
2012. jan. 22. 13:25
 12/32 anonim ***** válasza:
90%

"Az elmebeteg ezt ok nélkül is megteszi, mert támad valami kényszerképzete"

A "mert" szó jelenléte a mondatodban ellentmond az "ok nélkül"-nek.

2012. jan. 22. 15:18
 13/32 anonim ***** válasza:

"én nap mint nap kb. harmad annyi elmebeteggel találkozom, mint cigánnyal"

Ez nem jelent semmit.

Azt viszont lehet tudni, hogy kb. minden 100. ember szkizofrén, vagyis az országban 100 ezer.

2012. jan. 22. 15:22
 14/32 anonim ***** válasza:
64%

15:18

valóban ellentmond, de nem (hiszem, hogy) a külvilág bármilyen irányban befolyásolni tudná, nem az épp aktuális helyzet váltotta ki belőle az adott reakciót, így meggyőzni vagy befolyásolni sem lehet, míg egy ép elméjű ember kiszámítható és talán hatni is lehet rá

2012. jan. 22. 16:48
 15/32 anonim ***** válasza:

"a józan ésszel bíró ember indítékkal tesz dolgokat, pl. valaki beszól neki, ezért lelöki a buszról"

Ha egy "józan eszű ember" lelök egy buszról, az semmivel sem kiszámíthatóbb, mint egy elmebeteg viselkedése.

"egy ép elméjű ember kiszámítható"

Igen, mégis gyilkolnak és rabolnak ép elméjű emberek, ráadásul áldozataik ritkán számítanak erre vagy tudják őket erről lebeszélni. Semmi lényeges különbség nincs egy "amúgy normális" gyilkos és egy elmebeteg gyilkos viselkedése között az áldozat szempontjából.

2012. jan. 22. 18:07
 16/32 anonim ***** válasza:
73%

utolsó! szerinted aki bármilyen megfontolásból vagy felindulásból öl, az normális?

szerintem minden gyilkos beteg vagy lelkileg vagy agyilag...

2012. jan. 22. 18:24
 17/32 A kérdező kommentje:
Igen, ez érdekes kérdés, hogy aki ilyen bűnöket követ el, az ép-e szellemileg. Természetesen borzasztó, ha valaki bántalmaz másokat, akkor is, ha ép szellemileg, akkor is, ha nem. Én csak azt mondom, ha ez amúgy kiküszöbölhető lenne, mert vannak sokan, akiken látom, hogy nem ép (pedig nem vagyok orvos), akkor esetleg szükség lenne egy olyan intézményre, ahol őket kezelik.
2012. jan. 22. 23:09
 18/32 anonim ***** válasza:

18:24

"szerintem minden gyilkos beteg vagy lelkileg vagy agyilag."

Attól függ, kiket nevezel "lelkileg beteg"-nek. Ha pl. a gyilkosokat ide sorolod, akkor persze hogy minden gyilkos "beteg" lesz, csak ezzel nem mondtál semmit.

2012. jan. 22. 23:41
 19/32 anonim ***** válasza:

ma 23:09

Már említettem, hogy létezik az IMEI. Ott zajlik az elmebeteg bűnelkövetők kényszergyógykezelése.

2012. jan. 22. 23:42
 20/32 A kérdező kommentje:
Igen, említetted, de ez nem a megelőzésről szól. Mint ahogy egy alkoholistát is kényszerelvonóra küldenek, ha elkövet valamit, de előtte nem tesz senki semmit. És az eredeti kérdés nem csak a bűnelkövetésre irányult, mert vannak, akik nem követnek el bűnt, csak zaklatnak másokat.
2012. jan. 23. 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!