Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ennyi őrült Budapest...

Miért van ennyi őrült Budapest utcáin?

Figyelt kérdés

Mindenhol ott vannak, az utcán, a BKV-n, magukban beszélnek, énekelnek, lökdösnek másokat. Tegnap vártam a Blahán a buszra, jött egy hajléktalannak tűnő nő, aki magában kiabált, meg így táncikált először, aztán a szatyrával (amiben szerintem üres üvegek voltak) elkezdett csapkodni egy lányt, aki szintén a buszra várt. Az ilyen emberek miért nincsenek zárt osztályon? Ha tényleg hajléktalan, még jobb sora is lenne ott.

Ja és nem akartam bunkó lenni, sok értelmi fogyatékos ember van, aki integrálható, csak azt nem értem, hogy ilyen közveszélyes emberek miért járkálhatnak ilyen szabadon.

2012. jan. 20. 20:49
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

"Igen, említetted, de ez nem a megelőzésről szól."

Van olyan, hogy bűnmegelőzés. Az egyik fontos eszköze pl. az, hogy büntetőtörvények léteznek, melyek visszatartó erejűek.

"vannak, akik nem követnek el bűnt, csak zaklatnak másokat."

Aki nem követ el bűnt, azt miért is kell bezárni?

2012. jan. 23. 15:54
 22/32 A kérdező kommentje:

És a bűnmegelőzés szerinted működik? Amíg nem történt konkrét bűncselekmény, csak veszélyes a helyzet, a rendőrség nem tesz semmit.

De ez a kérdés eredetileg nem is a bűnözésről szólt. Aki nem követ el bűncselekményt, az is bánthat másokat (attól, hogy nem 8 napon túl gyógyul). Lehet, hogy marhára önző vagyok, de szerintem mindenki jobban járna, ha valami arra alkalmas intézetben kezelnének minden olyan embert, aki súlyosan értelmi fogyatékos. Egyrészt nem zaklatna az utcán többtíz embert naponta, másrészt neki is jobb lenne, ha szakszerűen ellátnák.

2012. jan. 23. 20:15
 23/32 A kérdező kommentje:
Egyébként 54%-os, most már kezd érdekelni: te ugye nem sűrűn utazol BKV-n? :)
2012. jan. 23. 20:18
 24/32 anonim ***** válasza:
2012. jan. 25. 22:41
 25/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm, érdekesnek tűnik! :)
2012. jan. 25. 23:18
 26/32 A kérdező kommentje:
Még csak 20 percnél tartok, de rájöttem, hogy én ebben a kérdésben (még) nem vagyok elég toleráns. :( (Pedig egyébként nem vagyok egy gyűlölködő személy.) Eddig ugye erőszakos cselekményekről, bűncselekményekről van szó, és hogy nem követnek el elmebeteget nagyobb százalékban ilyeneket. DE: ha v
2012. jan. 25. 23:33
 27/32 A kérdező kommentje:
ha valaki pszichiátriai beteg, és kezelik, józan paraszt ésszel azt gondolnám, hogy csökkenthető ennek az esélye. (pl. ha a Szeretni bolondulásig c. filmben időben észlelik a csaj problémáját) Másrészt - és most jön az önző része a dolognak - én szeretek úgy végigsétálni az utcán, hogy senki nem kiabál rám, nem üt meg, nem köp le, és mivel nem vagyok egy konfliktuskereső ember, ezeket még csak elmebetegektől kaptam meg. Tudom, hogy nekik is joguk van szabadon élni, ahogy szeretnének, de én meg nem akarom az ő jogaikat az enyém elé helyezni. :(
2012. jan. 25. 23:38
 28/32 anonim ***** válasza:
64%
Nem tudom, de szerintem a kérdezőnek tök igaza van. Én is pont azt látom, hogy kb. minden BKV-járművön van valaki, aki magában beszél. Ma is kifogtam a villamoson valami hülyét, aki magában darált mindenféle hülyeséget, csupa mai hírrül beszélt összefüggéstelenül (Costa Concordia, Schmitt Pál, stb.). Látszott, hogy nincs észnél.
2012. jan. 27. 21:15
 29/32 anonim ***** válasza:

20:15

"És a bűnmegelőzés szerinted működik?"

Senki sem tudja, hogy mennyi lenne a bűnözés, ha nem lenne rendőrség. Ha nem lenne rendőrség, akkor egy nagyon másik világban élnénk, más szabályokkal. Senki nem tudja, milyen lenne.

"Amíg nem történt konkrét bűncselekmény, csak veszélyes a helyzet, a rendőrség nem tesz semmit."

Mert nem is dolga tenni valamit. De mivel ha történt bcs., akkor a rendőrség nyomozni kezd, ezért a bűnelkövetéshez a büntetés kockázata járul, aminek visszatartó ereje van.

"Aki nem követ el bűncselekményt, az is bánthat másokat (attól, hogy nem 8 napon túl gyógyul)."

A könnyű testi sértés, a garázdaság, zaklatás stb. is büntethető.

"szerintem mindenki jobban járna, ha valami arra alkalmas intézetben kezelnének minden olyan embert, aki súlyosan értelmi fogyatékos."

A súlyosan értelmi fogyatékosok egy részét speciális intézményekben ápolják jelenleg, másik részüket otthon.

"jobb lenne, ha szakszerűen ellátnák."

Ez megoldható, csak egy kis pénz kell hozzá. Mondjuk évi pár tíz milliárd Ft.

2012. jan. 28. 01:57
 30/32 anonim ***** válasza:

23:38

"szeretek úgy végigsétálni az utcán, hogy senki nem kiabál rám, nem üt meg, nem köp le, és mivel nem vagyok egy konfliktuskereső ember, ezeket még csak elmebetegektől kaptam meg."

Más csoportoktól is megkaphatod ezt, ha alkalmas helyeken sétálsz, elsősorban vidéken.

Természetesen kellemesebb lenne az élet, ha minden ordítozót bezárnának. Aztán a cigarettacsikkeket eldobókat is be lehetne zárni, hogy tiszták legyenek az utcák. Sőt, engem zavarnak a kövér és a rosszul öltözködő emberek, meg a vihogó fiatal lányok. Javaslom, zárjuk be őket is.

Mindez viszont pénzbe (adóba) kerül, ha szigorúan az "önző" szempontoknál maradunk.

2012. jan. 28. 02:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!