Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért félnek az emberek a...

Miért félnek az emberek a haláltól?

Figyelt kérdés

Én nem félek tőle

inkább vágyok rá.

Szeretnék kikerülni a körforgásból.

Az emberek miért akarnak élni?

2012. febr. 28. 17:54
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
72%

Azért, mert nem tudják, mivel jár és mi jön utána.

"Nem a halál vagy a sötétség az, amitől félünk, hanem az ismeretlen."

/Dumbledore, HP6 /

2012. febr. 28. 19:46
 12/33 A kérdező kommentje:

egy harry potter fan? hmm...

na mindegy

Bocs srácok nem igazán szeretek emberekkel beszélgetni bocs

De értékelem a felajánlást :S

Nem baj csak meghalok már...

2012. febr. 28. 19:52
 13/33 anonim ***** válasza:
De én nem ember vagyok... szóval beszélgethetünk.
2012. febr. 28. 19:58
 14/33 anonim ***** válasza:

"Miért félnek az emberek a haláltól?"

Mert

1) Nem tudják jól elképzelni, és amit nem tudunk elképzelni, az ismeretlen és ijesztő, főleg, ha a megkérdezésünk nélkül nyomnak bele

2) tudják, hogy a halál az érzékelés, emlékezet, gondolkodás és test elvesztésével jár. Mindent elveszteni hatalmas szenvedés, és pont ezt jelenti a halál. A legtöbb ember fél a szenvedéstől.

"Én nem félek tőle

inkább vágyok rá."

Akkor számodra az életed kevesebbet ér a nullánál, ami a halál. Vagyis annyira nem tudod kihasználni a világ adta lehetőségeket, hogy folyamatosan szenvedsz. Ebből az állapotból rendszerint ki lehet kerülni, ha magadtól nem megy, vegyél igénybe pszichoterápiát.

2012. febr. 28. 20:03
 15/33 anonim ***** válasza:

18:47

"néhány ismerősöm szerint akit legutoljára 2 éve láttam mondták hogy nagyon megváltoztam"

Egyértelmű, hogy beteg vagy, depressziós. Sok mindenki állítja magáról, hogy "depizik", de az nem jelent sokat. Ha viszont mások látják rajtad, hogy megváltoztál, az súlyos.

"szóval nem mondhatom azt hogy a családi háttér miatt lenne"

Nincs különösebb oka, csak úgy jött. Pont ettől kóros folyamat. Orvoshoz kell fordulnod.

2012. febr. 28. 20:06
 16/33 anonim ***** válasza:
"Freud ebben a könyvben az ismétlési kényszer jelenségének vizsgálata kapcsán vezette be a halálösztön fogalmát. Eszerint a szervezetnek az a célja, hogy leküzdje a feszültséget, amelyet egy váratlan behatás, egy trauma váltott ki, és így az inger által okozott feszültség energiamennyiségét levezesse, vagyis hogy önmagát nyugalmi állapotba hozza. Ezt továbbgondolva Freud arra a következtetésre jutott, hogy a legnagyobb feszültség, ami keletkezik, az végső soron maga az élet. Az organizmusnak tehát az a célja, hogy visszajusson a feszültségmentes, vagyis a szervetlen állapotba. Az élet végcélja végső soron a halál, mondja Freud, ez tehát a halálösztön. A halálösztön szembenáll az életösztönökkel, amik viszont késleltetik a halált. Ha a halálösztön kifelé, egy külső tárgy felé fordul, agressziós ösztönről beszélünk."
2012. febr. 28. 20:15
 17/33 anonim ***** válasza:
33%

egyrészt mert a vallás beleültette az elménkbe hogy a "túlvilágon" valami elképzelhetetlen félelem és szenvedés vár ránk,azért mert életünkben nem feleltünk meg annak amit ők alaptalan feltételezésekre mesékre és nagyon kevés valós tényre alapoztak.másrészt pedig azért mert az ember fél attól amit nem ismer,és ez teljesen érthető.

úgy gondolom hogy a halál után nincs semmi.nagyon furcsa,és nyomasztó belegondolni,szerintem az ember túl hiú ahhoz hogy elfogadja hogy ő is megszűnik egyszer,mint minden ezen a világon.

2012. febr. 28. 22:13
 18/33 anonim ***** válasza:
0%
a "vallás" alatt leginkább a katolikusokra gondoltam
2012. febr. 28. 22:17
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

22:13

Ó, hát igen, ha megszabadulnánk azoktól a rohadt katolikusoktól, akkor még a halál is egy jó buli lenne :)))

Keresztényfóbiások számára is lehetne most már valami terápiás csoportot alakítani. A GYK-n elég páciens van hozzá.

2012. febr. 28. 23:50
 20/33 anonim ***** válasza:
ha lenne olyan csatlakoznék :D
2012. febr. 29. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!