Mi lehet a baj? Nagyon kétségbe vagyok esve!
Figyelt kérdés
Van egy 2,5 éves és egy 7 hónapos kislányom. Nagyon nehéz ez az időszak, nagyon kivagyok. Kedvetlen vagyok, nem megyek sehová, nehezemre esik bármit is megcsinálni itthon, fogyózom és alig eszem, nem tudok örülni semminek, senkinek, egész nap pizsiben vagyok.Félek a haláltól,állandóan ideges vagyok,sírás kerülget..... Félek! Magánorvosra nem telik, nehéz körülmények között élünk. Elmenni sem tudunk sehová, mert nincs pénzünk. Mi tegyek. Köszönöm előre is a válaszokat. Esetleg valami praktika?2012. febr. 21. 15:26
1/5 anonim válasza:
Szerintem rádtört a szülés utáni depresszió.2 gyermekes anyaként is jár neked a szabadság.Időnként passzold le valakinek(nagymama,barátnő,apuka,babysitter,bölcsöde,ezer lehetőség van) a gyerekeket,és menj el egyet kikapcsolódni(egy masszázs,egy kozmetikus,egy wellness fürdő,vagy bármi ilyesmi csodát tud művelni)...szerintem ennyi a bajod...nincs magánéleted,privátszférád...
2/5 anonim válasza:
Sürgősen menj el a háziorvoshoz, ez valóban szülés utáni depressziónak tünik, nem játék.
3/5 anonim válasza:
Egyértelműen leírtad a gyermekágyi depresszió összes tünetét. Első körben függeszd fel a fogyókúrát. A másállapot,a szülés, a szoptatás , az első időkben az össze-vissza alvás(inkább nemalvás) amúgy is legyengítették a kis szervezetedet,kivették az összes erődet, nem hiányzik most hozzá még egy erőszakos táplálékmegvonás. Inkább kényeztesd magad mindenféle finom falatokkal(már amennyire a buksza engedi)hogy mielőbb erőre kapj, és szép fokozatosan ahogy a tested erősödik, úgy erősödsz lelkileg is. Csak el ne hagyd magad. Erőszakkal vedd le a pizsamát magadról reggel, erőszakkal hozd rendbe magad, és erőnek erejével tessék tisztességesen reggelizni. Micsoda beszéd! A világra hoztál két gyermeket, ne add oda magad mindenfajta szomorúságnak. Elhiszem, hogy nem telik magánpszichológusra két gyerek mellett, de ha telne is nem kell a tengerbe vizet hordani. Hormonális változásokkal jár ez az időszak, azért is nehéz. Azt mondták a régi öregasszonyok, hogy egy évig tisztul a véred szülés után. (Talán többet tudtak, mint a mai professzorok)Az a gondod, ugye, hogy úgy érzed, hogy túl sok az elvárás, aminek nem tudsz megfelelni. Azoknak az elvárásoknak akarj megfelelni, amiket te állítasz magadnak. Hidd el, hogy nem dől össze a világ, ha nincs mindennap porszívózva, akkor sem, ha este ott marad másnapra a mosatlan. Az jutott még eszembe, hogy önmagában a tél meg a bezártság is tud ilyen gubancokat okozni, no de sebaj, jön a tavasz(kis lépésekben persze)egyre többet süt a nap és egyre többet lehettek kinn a gyerekekkel. Jót tesz majd, meglátod. Ne keseregj feleslegesen, gyűjts magadnak kis örömöket. (Sok kicsi sokra megy-:))))Ölellek így ismeretlenül szeretettel.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek az eddigi válaszokat! :-) Kedves utolsó válaszoló, nagyon aranyos vagy, kedves tőled! Ma is korán keltünk(4.35) és szerintem soha nem tudom magam rendesen kipihenni sem,nagyon éberen alszom. Ma, már korán megfőztem,felöltöztem és elmentünk egy 45 percet sétálni, a pici babakocsiban a nagyobbik pedig kismotorral jött.Szépen süt a nap kint és ez nagyon jól esett a lelkemnek.Pedig ismét nagyon stresszesen indult a napom,úgy beidegeltem magam,hogy azt hittem infarktust kapok....beszéltem a háziorvosom asszisztens nőjével, akivel majd találkozok(egy picit ismerjük is egymást)és segít nekem, beszélgetéssel és ha kell mással is.Ebből diplomázott is le, van szaktudása hozzá.Azt is mondta, hogy akár éjszaka is hívjam fel, ha úgy érzem...kedves tőle :-) A gyerekek alvásával is nagyon küszködünk és ez is kimerít nagyon....de fel a fejjel, én próbálkozom....tényleg! szép napot nektek!
2012. febr. 22. 10:00
5/5 anonim válasza:
Jól van. Látom a szándék meg van benned, és tudod:"Ahol a legnagyobb a szükség, ott a legközelebb a segítség." Csak így tovább, kis lépésekben, és minden rendben lesz. További legjobbakat nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!