Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Kétségbe vagyok...

Mit tegyek? Kétségbe vagyok esve! Nem szeretnék megint elveszíteni valakit!

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok, és van egy "barátnőm", akit félek hogy elveszítek..néhány hónapja ismertem meg, eleinte tartottam tőle meg ilyenek, de később jóban lettünk és sokat hülyéskedtünk. De egy ideje néhány dolog megváltozott. Már nem beszélünk annyit mint anno, és nekem kell ráírni hogy ugyan már mivan vele hogy nem hallok felőle?!... nem mindig válaszol, csak ritkán, és ha kiir üzenőfalra valamit, és van valaki akit most x-nek neveznék el, a barátnőm meg y.. szoval y kiir valamit az üzenőfalra, és x hozzászol, majd y ir valamit arra vállasznak. majd én is hozzászólok és x ujra hozzászol, de mikor a "barátnőm"(y) ír, nekem nem mond semmit, de x-nek válaszol.remélem igy érthető.ha nem kérdezzetek vissza. és kérdeztem tőle hogy velem van valami baja? de aztmondja nem..semmit nem értek és ajánlották már itt gyakorin hogy probáljam elfelejteni, de nem megy, mert sosem voltak barátaim ugy, és én azon voltam hogy ő mostmár az lesz, és nem lesz baj. nos probáltam akkor felejteni, de emiatt este nem aludtam tul jol..felriadtam sírva hajnalban meg ilyenek..és ez több ideig..azon is gondolkoztam hogy csak én gondolom hogy lerázni akar, és valami pszichológiai bajom van ezzel kapcsolatban..mert járok pszichológushoz és ott meséltem, de nem mondott semmit.se tanács, semmi...és félek hogy nem tekint ugy rám mint egy barátra:( segítsetek kérlek:(
2011. ápr. 24. 12:59
 1/6 anonim ***** válasza:

érthető minden. sztem ne próbálj annyira ragaszkodni/ kényszerűen barátot szerezni. jön az majd magától.

suliba nincs olyan akivel jóba lennél még?

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart téged érdemesnek arra, h veled töltse."

2011. ápr. 24. 13:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez nem barátság a részedről, hanem függőség. A barátok jönnek, mennek, de TE maradsz. Élvezd a dolgokat, amíg tartanak, de ne erőltesd, ami nem megy, és legfőképp ne függj senkitől érzelmileg, mert hosszú távon csak te jársz rosszul.

Nem mellesleg nem a fészbúkon kéne élni, és az alapján véleményt formálni, hanem közös programokat szervezni, stb.

2011. ápr. 24. 13:42
 3/6 A kérdező kommentje:
utoló: próbáltam összeszervezni találkozot, de mindig az van hogy nem jo neki. amit nem értek, mert mással eltud menni, velem nem?!.
2011. ápr. 24. 13:56
 4/6 A kérdező kommentje:
első: nincs senki. általában kerülöm az embereket, nem igen engedek közel magamoz senkit, de akit mégis attol elvárok dolgokat. és ez a lány pont az, akit képesvoltam közelengedni magamhoz, még ugy bizalom nélkül is
2011. ápr. 24. 14:01
 5/6 anonim ***** válasza:
49%

Oh, Istenem! Még ő örüljön neki, hogy leereszkedtél hozzá és szóbaálltál vele?

Figyelj, az emberi kapcsolatok nem így működnek. Lehet, hogy valakit megkedvelek, jó vele msn-ezni, üzengetni, vagy beszélgetni egy kávé mellett, de ez még nem kötelez engem semmire.

Lehet ma jól elvagyok vele, de holnap inkább másra van szükségem, más társaságára, vagy éppen a saját magányomra. De ettől én még kedvelem az illetőt, csak éppen nem tudok a nap 24 órájában elérhető lenni számára.

Aki ezt nem tudja felfogni, azt lerázom, mert gyűlölöm a levakarhatatlan barátnőket.

Ne telepedj rá a leányzóra, hagyd meg a magánéletét, hagyd őt levegőt venni, ha szeretne a társaságodban lenni úgyis keresni fog, ha meg nem keres, akkor nem érdekled eléggé, akkor kár erőltetni, minél jobban ragaszkodsz hozzá, annál jobban megszívod.

Nem gondoltál még arra, hogy pont amiatt nincsenek barátaid, mert megkedvelsz egy embert, nagy nehezen közel engeded magadhoz, utána rátelepedsz, és nem hagyod békén? Túlságosan szereted, túlságosan ragaszkodsz hozzá, és ez sok embernek megterhelő és ijesztő.

Nem baj, hogy ezt érzed, ez nem fog elmúlni olyan gyorsan, de nem szabad, hogy mások is lássák rajtad.

Ilyenkor segít egy kis szerepjáték.

Légy nyitott az emberekkel, vagy ha nem megy, játszd el, hogy az vagy. Képzelj el egy mosolygós, kedves, nyitott embert, és azonosulj ezzel a képpel. Törekedj arra, hogy ezt lássa benned mindenki akivel szóba állsz. Légy mindenkivel kedves, barátságos és segítőkész. Az emberek szeretnek magukról beszélni, nyavalyogni és kisírni a gondjaikat. Nincs más dolgod, csak érdeklődj a hogylétük, a kapcsolatok vagy akármilyen dolog felől. Még akkor is ha kezdetben nehezedre esik, mert úgy érzed rohadtul nem érdekel.

Lájkolj képeket, írj üzifalra, neten gyerekjáték ismerkedni.

Aztán akivel lesz közös témátok, aki szintén érdeklődik felőled, azzal érdemes jobban foglalkozni.

DE ha olyan barátnőt találsz, akivel úgy érzed minden percedet együtt töltenéd, ezt a nagy ragaszkodást akkor se mutasd ki neki, mert megijeszted. Ne tapadj rá, ne éreztesd vele, hogy elvárásaid vannak. Egyszerűen csak szeresd... úgy barátilag. :)

Ha meg elmegy, elmegy. Ez az élet része. Mindenki változik, egyszer még diszkóban ittam magam tajt részegre, most pedig már nem barátkozom azzal a lánnyal, akivel ezt csináltam, mert most már más érdekel. Most túrázókkal barátkozom, és nyelvtanulókkal, és a kolléganőimmel grillezek, és új barátaim vannak. Mert megváltoztam. Ilyen az élet.

Kezdetben nehéz lesz visszafognod magad, de később úgyis rájössz miről beszéltem és akkor könnyebb lesz.

2011. ápr. 24. 17:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem is van egy hasonló Barátnőm! Elég furcsa, egyszer tök normális máskor meg letöröl fb.-ről és besértődik valamin amit már ős sem tud hogy min xDD most is ez a szakasz van letörölt xD pedig előtte lévő nap mikor taliztunk tök norma volt hülyültünk meg minden aztán másnapra meg puff letörölt xD de már megszoktam tőle és a hugától :D Bár nekem vannak más barátnőim is. Ja van olyan is amikor fenn van fb.-n de nem ír vissza.. na mind1

lehet hogy a barátod már ne akar veled lenni. Ezt el kell fogadni bármennyire is rossz.

Előző válaszoló meg hülye. Pont nem egy másik arcot kell mutatni! Ha valaki velem aka lenni az ne attól legyen velem mert felvettem egy állarcot, hanem azért amilyen vagyok! Ha te ezt csinálod akkor nem vagy igaz barát , mert nem mutatod ki a valódi érzéseid. Lehet hogy a lány kicsit társcentrikus. Na és? van ilyen.

( kérdés kiírója ha gondolod írj privit :) én is 15/L vagyok :) )

2011. ápr. 25. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!