Hova forduljak? Ki tud segíteni? Vagy, hogy tudok magamon segíteni?
A segítségeteket kérném, illetve a tanácsodat. Sokat böngésztem neten, és úgy érzem nagyon jó lenne egy pszichológussal beszélni, illetve rendbe rakni bennem a dolgokat, csak az a probléma, hogy nekem erre se időm (van egy kicsi lányom), se anyagi keretem(ahogy olvastam átlagosan 8-10e Ft/alkalom, nem beszélve arról, hogy ez legalább 8-10 alakalom lenne).
Nagyon sok önvizsgálatot végeztem magammal, és arra a következtetésre jutottam, hogy valami nem oké.Annyi rossz dolog történt velem, hogy a normális-átlagos szintet meghaladja. Konkrétan fel tudtam tárni nagyon sok mindent. Rossz úton jártam eddig, és feltettem a kérdést magamnak, hogy miért. Rengeteg irreális döntést hoztam, illetve néhány negatív stresszt sokkal nehezebben dolgoztam fel, mint amennyire kellett volna. Hozzá téve, sokszor olyan kapcsolatokat alakítottam ki, hogy külső szemmel nézve érthetetlen. Mind mind ugyanabból a problémából származik. Nincs, és évek óta nem is volt egészséges önértékelésem, önbizalmam. Ez a válasz. A megoldás már egy újabb kérdés, és azt nem tudom, hogy ezt egyedül képes vagyok e megváltoztatni?
A lényeg, hogy írtam pár online pszichológusnak, akik szintén azt javasolták, hogy megtudjam oldani azt ami évek óta megkeseríti az életem, azt csak egy több alkalmas "terápiával" tudnánk megoldani.
Nem tudom, hogy most mit csináljak, mert ahogy írtam a lehetőségek nincsenek meg, de ha nem változtatok, nem rakom helyre a dolgokat, és még éveket elpazarlok így, újabb és újabb problémákat gyártanék, amire a valóságban nem is lenne szükségem. Tök rossz így erre rájönni, de közben megnyugtató, hogy minden dologra meg van a válsz, hogy mi miért történt és lehet rajta változtatni, hogy végre egy teljes életet éljek, vagy legalábbis egy kicsit minőségibbet.
Most mit csináljak? Hova forduljak? Vagy olvassak ilyen könyveket? Vagy vannak gyakorlatok amiket egyedül is eltudok végezni? Nem tudok kihez fordulni! adjatok ötleteket!?
Ez már egy nagyon pozítív dolog,hogy ennyire világosan látod a hibákat,amit elkövettél és tisztában vagy vele,hogy ez,ami most van nálad nem jó.De ezen csak Te tudsz változtatni,és Te magadnak tudod a legtöbb segítséget nyújtani,csak erősnek,tényleg nagyon erősnek kell lenned,hogy tudj változtatni.Bár így nehéz tanácsot adni,mert csak általánosságokban írtál.
Viszont,ha tényleg nagy a baj és nagyon kellene pszichológus/psziciáter akkor menj el egy sztk-hoz,bár ők nem fognak veled órákat beszélgetni,de tudnak segítséget nyújtani.(Tudom,mert én is jártam egy psziciáterhez a máv kórházba,ingyen.)
Illetve van olyan magán szakember is,aki a "beteg"lehetőségeihez mérten kér pénzt.Csak példaként írom le a Csernus is ilyen 10.000-30.000ft-ig terjed nála egy órás beszélgetés és ő a problémától ill.a páciens anyagi helyzetétől függően kér el pénzt.
Keress a neten,több szakembert,mindenkivel kapcsolatba lehet lépni,leírod a problémáidat,azt hogy milyen anyagi helyzetben vagy és kérsz úgymond egy árajánlatot.
Remélem mielőbb találsz segítséget.
Van ingyenes SZTK-s pszichológiai rendelés is. Én oda jártam heti egy alkalommal, egy órát kb fél éven keresztül.
Keresgélj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!