Pszichopata vagyok?
Sokszor eszembe jut, hogy milyen (jó) lenne, ha az emberiség ki lenne irtva egytől-egyig és a föld valamilyen felsőbbrendű fajjal be lenne népesítve.
Ezek 3 kivételével a pszichopátia Cleckley által meghatározott jellemzői:
- Felületes báj, amit fel is használ ahhoz, hogy elérje céljait: igaz
- Okszerűtlen gondolkodás: néha igaz
- Idegeskedés hiánya: próbálom magam türtőztetni
- Megbízhatatlanság: talán
- Őszinteség hiánya: igaz
- A megbánás és szégyenérzet hiánya: igaz
- A szociális normák szándékos megszegése: igaz
- Gyenge ítélőképesség és a saját hibáiból való tanulás hiánya: igaz
- Kóros egoizmus: nem igaz
- Öngyilkos szándékok, bár ritkán valósítja meg: volt
- Empátia teljes hiánya: igaz
- Személytelen, unalmas szexuális: még nem volt
- Felelőtlenség: ha az érdekem úgy kívánja, igaz
Megjegyzés: egyes szakemberek szerint (Cleckley szerint is), ha ebből 3 jellemző illik egy egyénre, az pszichopatának nevezhető.
Jóval több, mint 3 igaz rám. Ezek szerint én is pszichopata vagyok?
Az első mondatot mégsem értem annak ellenére, hogy a szövegértéssel nem szokott gondom lenni. A 3 kivételével azt jelenti, hogy ha max. 3 nem lehet igaz, ahhoz hogy ez alapján pszichopata legyen az ember, vagy azt, hogy legalább 3-nak igaznak kell lennie ezek közül, hogy az legyen az ember? (magyarán kivesszük - kivételével)
19/f
Nem beszélem be, megkérdeztem.
Amúgy meg középiskolába járok, alig beszélgetek valakivel, mert nem tudom, hogy/mivel kezdeményezzek egy beszélgetést. Szar érzés (volt), de már nem igaz, rég beletörődtem. Maga a tanulás sem köt le. Ha el lennék foglalva most valamivel, tuti nem irkálnék ilyeneket és nem is jutna eszembe. Most azért kérdeztem meg, mert mondták, hogy olyan vagyok, mint egy pszichopata, gondoltam megkérdem, hátha.
Na ezek alapján az lehetek, vagy nem?
Na, a trollkodás megint felütötte fejét. Szerinted olyan gondolatokkal, hogy "jó lenne, ha az emberiség helyét átvenné egy intelligensebb faj" nem antiszociális az ember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!