Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kényszercselekvésnek mondható,...

Kényszercselekvésnek mondható, ha 20 évesen nem bírom ki, hogy alvás előtt ne nézzek az ágy% fotel alá?

Figyelt kérdés
Most ezt viccen kívül kérdezem. Iszonyúan gáz, de egyszerűen rettegek a saját szobámban, és alvás előtt mindig benézek az ágy alá meg a fotel alá (néha már egymás után többször is), amikor meg bejövök az ajtón, akkor először az ajtó mögé nézek be.. Nagyon durva/abnormális?
2012. jan. 5. 02:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
35%
Nagyon szép kis fóbiát neveltél ki magadnak, csak hogy ez a sok krimi nézéstől, vagy mástól keletkezett, ez a kérdés.
2012. jan. 5. 05:15
 2/20 anonim ***** válasza:
35%
Hát...eléggé abnormális. De téged zavar ez?
2012. jan. 5. 05:27
 3/20 anonim ***** válasza:
Ezek kényszercselekvések, de ha mindössze ennyiből áll a problémád, akkor nem számítasz betegnek.
2012. jan. 5. 05:49
 4/20 anonim ***** válasza:
69%
Igen, kényszercselekvés. Próbáld magad rákényszeríteni, hogy ne csináld, hiszen az eszeddel tudod, hogy nincs ott semmi. Én egy időben esténként hússzor megnéztem, hogy bezártam-e az ajtót, egyszerűen nem tudtam megállni, pedig tudtam, hogy be van zárva. Aztán rávettem magam, hogy ne csináljam, mert hülyeség. Eleinte nagyon nehéz volt, elaludni alig tudtam, erőltetni kellett, hogy ne menjek megnézni. De mikor sikerült "megerőszakolni" magam, enyhült ez a kényszer, és mára teljesen elmúlt.
2012. jan. 5. 06:48
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Fűrészeld le az ágy lábát. :)
2012. jan. 5. 10:56
 6/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Elsőnek mondanám: egyátlalán nem nézek semmi ijesztőt, a legijesztőbb, amit valasha életemben nézem, a harrí potter volt. Nem nézek meg olyan filmet, ami 16-os, vagy 18-as, sokszor 12-eset sem mert iszonyúan félek...

Azt nem hiszem, hgoy kényszerbeteg lennék, csak ez az egy idegesítő dolog van. SOkszor nem merek elaludni éjszaka, mert attól rettegek, hgoy valaki előjön (holott előtte leellenőriztem) az ágy, vagy a fotel alól és megfojt.. És a tudatommal tudom, hogy biztos, hogy nincs ott senki, mégis sokszor nagyon félek...

Azért kérdezem egyébként, hogy vajon ezt megemlítsem-e a pszichiáternek(nem emiatt megyek hozzá), vagy ez csak egy kis butaság?

Egyébként próbáltam már, hogy nem nézek az ágy alá csak azért sem, és akkor nem bírtam elaludni, míg meg nem tettem... :$ Elég ostobán hangzik, az is.. :S

2012. jan. 5. 11:35
 7/20 A kérdező kommentje:
ja de más ilyen "kényszeres" cselekvésem nincsen, ha csak a szájtépkedés nem számít annak (már tiszta sebes, arról is le kellene szokni :S)
2012. jan. 5. 11:37
 8/20 anonim ***** válasza:
Ha már pszichiáterhez mész (akármiért is), akkor azért mondd el neki.
2012. jan. 5. 11:38
 9/20 A kérdező kommentje:
Gondolod, hogy "fontos" lehet? Hát csak attól félek, hogy teljesen idiótának néz, meg nem hiszi el...
2012. jan. 5. 11:41
 10/20 anonim ***** válasza:

Feltétlenül mondd el az orvosodnak.

Biztos vagytok olyan bizalmas kapcsolatban, hogy ezt megteheted

2012. jan. 5. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!