Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet tenni, ha azt...

Mit lehet tenni, ha azt érzem, hogy teljesen elvesztem az önuralmamat? Hogy lehet leküzdeni, kivédeni egy ilyen helyzetet?

Figyelt kérdés
2011. dec. 30. 13:07
1 2
 1/13 bánomisén ***** válasza:
Milyen szituban veszíted el az önuralmadat? Vita közben? Vagy amikor félsz valamitől?
2011. dec. 30. 13:23
 2/13 A kérdező kommentje:
utcán, ha gyalog kell mennem valahova
2011. dec. 30. 13:38
 3/13 anonim ***** válasza:
Kezdődő fóbia, ha elmész orvoshoz, betegséget csinál neked belőle. Inkább az okát derítsd ki és realizáld, hogy ez hülyeség.
2011. dec. 30. 13:53
 4/13 A kérdező kommentje:
Az a baj, nem tudom realizálni, mert épp az a probléma, hogy teljesen mintha egy másik világba kerülnék néhány pillanatra. Ez megijeszt. Már régóta van, de egy doki sem mondott még semmi használhatót.
2011. dec. 30. 17:41
 5/13 bánomisén ***** válasza:

Magyarul, félsz az utcán? Idegennek érzed és szorongsz?

Mennyi idős vagy?

2011. dec. 31. 00:21
 6/13 A kérdező kommentje:

Nem egészen így értettem. De valami hasonló. Mondjuk vegyünk egy egyszerű helyzetet. Épp nincs más lehetőségem, gyalog kellene mennem valahova. Ilyenkor már előre félek, hogy úristen csak ne érezzem magam 'úgy' útközben. Elindulok. Egy idő után (ez teljesen változó, kiszámíthatatlan, lehet már 3 méter után, lehet 50-100m után) mintha kikapcsolna az agyam...semmi más vágyam nincs olyankor, mint szabadulni abból a helyzetből. Általában ezt megoldom azzal, hogy visszafordulok. Vagy eleve nem megyek el, csak ha nem kell gyalog mennem, minden mással ki vagy békülve busz vonat autó stb. Kicsit fel szokott menni a pulzusom is, egyszer megmérték, de 130-140 volt, az végülis talán a legkevesebb. Egyébként semmi egyéb nincs ami miatt pánikbetegnek lehetne titulálni...nem izzadok, bár néha a remegés azért elkap, de csak enyhén.

Ma pl az unokatesóm vitt el kocsival, és képtelen voltam kb 50m megtenni a kocsiig, mert nem tudott megállni közelebb :/

Szóval vajon mit lehet kezdeni ezekkel a helyzetekkel?

Most elkezdtem pár hete pszichológushoz járni...de egyenlőre semmi változás, sőt talán még rosszabb.

20-as éveim elején járok egyébként :)

2011. dec. 31. 00:48
 7/13 A kérdező kommentje:
Ja és az semmin nem változtat, hogy egyedül vagyok-e vagy nem. :/
2011. dec. 31. 01:15
 8/13 bánomisén ***** válasza:

Pedig nekem nagyon is pánikbetegségnek tűnik, vagy agorafóbiának (utcafóbia, amikor szorong valaki attól, hogy az utcán legyen, fél kilépni a lakásból).

Szerintem a pszichológusnál a legjobb helyen vagy. Az, hogy pár hét alatt még nem érzel változást, vagy úgy érzed, hogy rosszabb, az normális, a pszichológusi kezelések így működnek. Először nincs változás, vagy rosszabb és egy idő elteltével, amikor már kezded feldolgozni a problémát, akkor kezd javulni a helyzet. A pszichológiai kezelés egy türelemjáték, sokan azért csalódnak benne, mert nem csinálják végig, ha nem egyik pillanatról a másikra gyógyulnak meg. Pedig lehetetlen, hogy a lélek betegsége pikk-pakk rendbejöjjön, ehhez idő kell.

Ne add fel a pszichológushoz járást, egy idő után rá fogsz jönni, mivel állsz szemben, mi okozza a szorongásodat, és akkor már meg tudjátok rá keresni a megoldást is a pszichológusoddal.

2011. dec. 31. 12:33
 9/13 A kérdező kommentje:
Értem, nem hagyom abba, ez természetes, csak már nagyon unom ezt...
2011. dec. 31. 14:10
 10/13 bánomisén ***** válasza:
Elhiszem, a helyedben én is így éreznék. Biztos, hogy nem lesz sem könnyű, sem rövid, amíg helyrejössz, de helyre fogsz jönni, az biztos :-)
2011. dec. 31. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!