Van itt olyan, vagy ismertek valakit, akinek sikerült orvosi és gyógyszeres segítség nélkül leküzdeni a pánikbetegséget?
Pszichológusra gondoltam, igen.
És hogyan??
26 éves nő vagyok -17-18 éves koromban elég súlyos volt csak akkor még tapogatták mi lehet ez -talán nem is igy hívták akkor h pánik betegség. Volt h nem mertem felszállni a buszra ,féltem mindentől ,illetve rettegtem ,a buszon ha mégis felküzdöttem magam rosszul voltam mindig ajtó mellé álltam és biztattam magam h már csak egy megálló stb ..
Belém akartok nyomni fél évig gyógyszereket de én nem akartam .
Ha valami nagyon nagy ellentmondás van az emberben önmagával és az életével kapcsolatban akkor jön ki szerintem ez a dolog .
Én elkezdtem apróságokra figyelni erős akarattal , tanulásra ,akár milyen szarul voltam felszálltam a buszra ,aztán meló is lett suli után és nekem ez is sokat segített . + nem utolsó sorban az ima -hinni akartam h rendbe jövök h van perspektívám, és sokat imádkoztam :)
Azóta szerencsére csak fogorvosnál esem kétségbe :D ..kerülöm is őket mert nem érezem magam biztonságban .
Illetve bizonyos estekben a közlekedési eszközöket .pl 10 órát nem tudom h kibírnék e egy repülőn .Két 3 órával nincs gondom de 10 az nagyon soknak tűnik -lehet újra bepánikolnék ..
Az utóbbi időben van bennem egy harmóniára törekvés ,olvasok sokat ilyen témában ,járok önismereti csoportba ..próbálom megragadni a lehetőségeket h harmonikus életet biztosítsak magamnak megfelelő önismerettel.
Fájdalmas út sokszor, de hiszem h megtérül.
és még egy gondolat :vannak a yt-on nagyon jó relaxációs anyagok érdemes hallgatni őket !! az is sokat segít !!
20:48 vagyok
még egy fontos gondolat. A Csernus doki mondta valahol hogy a szorongás irreális dolgoktól, a frusztráció pedig a reáli dolgoktól való félelem.
Ez nagyon érdekes ,és ezt már én teszem hozzá hogy szerintem a pánik beteg tudatában ez összekeveredik - pl ha kilépünk a házből azt hisszük h valami szörnyű dolog fog történni és h velünk csak valami szörnyű történhet . Pedig szerencsére ez nem így van.
A szorongás csökkenthető pont ezért ha felismerjük a frusztráció okát. Mert ez utóbbit meg tudjuk oldani, és ez szépen visszaveti a szorongásokat. Persze azért az idő itt is fontos, nem szabad türelmetlennek lenni .
Légzéstechnika megtanulása.
A pánikrohamban vegetatív idegrendszeri hatásra egyre gyorsabbá válik a szívverés.
Ám ha a belélegzett levegőt a belélegzéshez képest egy ütemnyi visszatartással fújjuk ki, akkor a szívverés mértékét akaratunkkal csökkenteni tudjuk.
Már ez jó hatással van a szenvedőre! De ha rájön, hogy a TUDATÁVAL szabályozni képes azt, amit eddig kiszolgáltatottan el kellett szenvednie, az már egy újabb lépés a gyógyulás útján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!