Teljesen tönkrementem mentálisan, mit tanácsoltok?
4. éves vagyok az egyetemen. Az eredményeim jók (4-5), de most már teljesen eltűnt az életemből minden öröm a hajtás miatt. Folyamatosan irreális mennyiségű anyagot kell megtanulnom, mindig halálra stresszelem magam h meglesz-e a zh-m. Én szeretek tanulni ha van rá kellő idő és ha jól elmagyarázzák, de itt nem ez van. Ez egy örök, értelmetlen versenyfutás, és nem tud már motiválni semmi. Szeretnék dolgozni valami olyasmit hogy reggel 8ra bemegyek, délután 4kor kijövök, de szüleim szerint ott meg más bajom lenne. Erőltetik h maradjak itt, ezt várják tőlem, jobb úgyse lesz. Tehát értsem úgy h az élet csak szar lehet, nyugodjak bele. Remek.
Meg akarok halni. Mondjátok el, segítene-e az, hogyha vmi mást csinálnék? de mit? Mondom, én nem utálok dolgozni. Én megcsinálom a munkám becsületesen. Épp az a baj hogy itt nem tudom ezt megtenni, mindig rohanni kell csakazért hogy másnap újra rohanhassak és én ezt nem bírom. Ha az élet ilyen én nem akarom folytatni. V. egy pszichológus segítene? Akármennyire is rinyálásnak tűnik, ez komoly. Én nem akarok már élni. Szeretném ha egy reggel nem ébrednék fel. Nincs értelme az életnek. Mert az életnek nem ilyennek kell lennie. Nem vagyok hajlandó belenyugodni h az élet egy kilátástalan rohanás a semmiért. Szeretnék boldog lenni és kiegyensúlyozott. De nem megy. Én mindig csak úgy tudtam lazítani, ha épp nem volt feladatom. Hiába tartok szünetet, a tudat, hogy közben millió dolgom van amit be se biztos h tudok fejezni az nem hagy hogy nyugodt legyek. Tönkrementem.
Ez nem elvárás, hanem teljesen ésszerű "trend". Ha belegondolsz, hogy itthon milyen magas a munkanélküliség, és hogy mennyire nem lehet megélni egy minimálbérből, nemhogy családot alapítani, akkor rájössz, hogy csak külföldön van remény. Nem beszélve arról, hogy ott takarítással többet keresnél mint itthon diplomával.
De nyilván, amíg nem szembesülsz vele, hogy milyen nehéz munkát találni, te is a hazaffy ködben fogsz kóvályogni.
Ha téged a szüleid el tudnak tartani és ez téged nem zavar, akkor nyugodt lehetsz, hogy anyagilag támogatnak, de ahogy látom idegileg kikészítenek. Majd fél-másfél év reménytelen munkakeresés után rájössz, hogy miről is beszéltem. De kívánom hogy legyél pont az az 1% vegyésztechnikai-gépbeállítótechnikus, vagy bankiháerasszisztens, aki hamar munkát talál, mert pályakezdő ként 2-3 éves tapasztalata van, és keres annyit, hogy normálisan tudjon élni. Azt nem mondtam, hogy stressz és megterhelésmentes is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!