Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egyre több a szorongó pánik...

Egyre több a szorongó pánik beteg. Légyen az iskolás korú, felnőtt. Hogyan lehetne rajtuk segíteni? További lent.

Figyelt kérdés

Mivel egyre több a szorongó ember, sokan itt kérnek segítséget.

Arra gondoltam, hogy aki már kigyógyult, itt elmondhatja, hogy Ő mivel húzta ki magát ebből az áldatlan állapotból. Ki hová fordult segítségért. Szülők, vagy környezet hogyan segítettek.

2011. dec. 15. 08:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Az, hogy a mentális egészség rovatban sokan írnak pánikbetegségről nem jelenti, hogy egyre több van belőlük. Ugyanis a mobiltelefonok rovatban senki sem írja. A másik dolog: Ha valaki az utcáról bemegy az sztk-ba, ahol a jelenlévők 75% a beteg, nem jelenti azt, hogy országosan nőtt a betegszám.
2011. dec. 16. 13:46
 12/18 A kérdező kommentje:
Járj nyitott szemmel tuti, hogy fogsz ilyennel találkozni. Sokan titkolják, még többen szégyenlik.
2011. dec. 16. 18:43
 13/18 anonim ***** válasza:
" ma 11:00 " Részben egyet értek. De a "valaki valami miatt szomorú" egy kicsit erős . Ha a depresszióra gondoltál ez alatt akkor gondolom te még sosem élted át. Már az "igazi" depressziót, totális életkedv vesztéssel, kilátástalansággal , öngyilkos gondolatokkal. De ha a pánikbetegségről beszélsz akkor annak a szomorúsághoz nincs köze maximum kivált depressziót.
2011. dec. 16. 19:55
 14/18 anonim ***** válasza:
Egyébként én iskolás korú vagyok ,nekem nyáron kezdődött még nemtudom mi ez valójában, az életet teljesen másképp látom , szinte molekuláris szinten- képletesen értem - emiatt félelem tör rám ,hogy megőrültem vagy megőrülök. Emiatt depressziós lettem , mondjuk pszihomókus sem kell hozzá ,hogy rájöjjek ez a sok éves semmittevés, "nem vagyok ide való" , nincsenek barátaim érzet válthatta ki. Valamint DÖK tünetek is illenek rám, a saját személyiségemet idegennek élem meg vagyis "nem csípem" magam. Részben azért mert nem teszem azt amit szeretnék- gondolom én- részben pedig a sikertelenségeim miatt nem tudom más sikeres emberekhez mérni magam . Viszont valamilyen szinten mégiscsak boldog életet éltem és egy erős emberből lettem most egy összetört rettegő gyerek. A gyerek jelző azért is klappol ide mert néha olyan érzéseim törnek elő amelyeket gyerekként éltem át.
2011. dec. 16. 19:55
 15/18 anonim ***** válasza:

Jelenleg fogalmam sincs mit tegyek. Váratlanul tört rám, sajnos reménytelenség és biztosan közelgő halál éréseim is vannak. Mégha olvastam is sok helyen hogy ez téveszme ,meg nyár óta már 500x meg "kellett" volna halnom akkor is gyötör. De ha kigyógyulok, márha ezt betegségnek lehet nevezni(1x már sikerült nyáron ,de ugyan abba a hibába esve megint előhoztam) ,akkor most nem fordulok el hanem ide fogok a fórumra irogatni ,hogy nekem sikerült újra visszatérnem. Fura érzés mert valójában ittvagyok és minden ugyan olyan ,de mégis úgy érzem ,hogy nem vagyok a valóságban - de ezt már úgy ahogy megszoktam. A rossz érzéseim leírhatatlanok, olykor szinte biztosan azt érzem ,hogy már soha többé nem leszek normális és elb*sztam meg meghalok de ennek ellenére én segíteni fogok ha nekem is sikerült. :)

Sok sikert minden sorstársamnak!

Bocsi de csak ilyen darabosan tudta elküldeni.

2011. dec. 16. 19:56
 16/18 A kérdező kommentje:
19:56 Pánikbetegség egyik nagy problémája, hogy akkor lesz pánikroham, amikor az illető szembe kerül a hibáival. Amikor felelősséget kell vállalnia. Ha álomvilágban él valaki, és "felébred" A félelem, hogy nem fogom tudni megoldani. Nem tudom a hibáimat kijavítani. Pedig ha a betegséggel képes szembenézni, akkor sokat tud segítenie magán. Nincs tökéletes ember, mindenkinek van hibája. Ha képes a hibákat korrigálni, már rálépett a gyógyulás útjára. El kell engedni a kapaszkodót. Kapaszkodó az is, hogy én beteg vagyok, és nem tehetek róla.
2011. dec. 17. 08:29
 17/18 A kérdező kommentje:
A depresszió, az egy másik idegrendszeri zavar. Sötéten látja a jövőjét, vagy nem látja a kiutat, ettől életunt lesz. Nem érez elég erőt magában ahhoz, hogy saját magát kihúzza a gödörből. Ha elolvasnád a Miért éppen én Albert Gyöngyi könyvét, sok mindenre rájösz
2011. dec. 17. 10:00
 18/18 anonim ***** válasza:

a realitásban kel élni nem mesevilágban

emberek közé kel járni, sportolni kel és rendesen étkezni

2017. máj. 10. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!