Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meg mernéd kérdezni ettől...

Meg mernéd kérdezni ettől lánytól, hogy mit láttál rajta?

Figyelt kérdés

Van egy lány a suliból, akit látásból ismerek,néha szoktunk beszélgetni csak.

Ma láttam a csuklóján ilyen piros csíkokat..vagyis nyílván vágásnyomok voltak..Vagdoshatja magát vajon?

Ezután eléggé kiakadtam, persze előtte nem mutattam ki, de szerintem meglátta, hogy én észrevettem ezt.

Rákérdezzek szerintetek erre, hogy gondjai vannak valamivel? Vagy inkább hagyjam a témát?

Amúgy egy szép lány, meg mindig mindenkivel kedves, szerény is, pont az a típus, aki bejön.

Ebből kifolyólag a másik kérdésem az lenne, hogy ti összejönnétek olyan illetővel, aki mondjuk volt depressziós, vagy kísérelt meg öngyilkosságot?

(amúgy 20l és 23f)

2011. dec. 13. 23:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát csak így közvetlenül nem kérdezném meg. De ha érdekelne, akkor megpróbálnék bizalmasabb viszont kialakítani vele, és ha megvan, akkor érdeklődnék.

Hogy összejönnék-e olyan emberrel...nem tudom. Ha beleszeretnék, akkor gondolom igen. De tartanék tőle, az tuti.

2011. dec. 13. 23:11
 2/8 anonim ***** válasza:

ha vagdossa magát,még nem biztos h öngyilkos hajlamai is vannak,de sajnos később súlyosbodhat a dolog. ez egy betegség,az illető fájdalmat okoz magának ha stresszes,fél,stb,és a fájdalom nyugtatja meg. mint egy kábítószer. ez nem öngyilkossági hajlam,de később megeshet h súlyosan bántalmazza magát. sokat nem lehet tenni vele,nehéz kijönni belőle.

sztem ne említsd meg de ha tetszik neked ismerkedjetek

2011. dec. 13. 23:12
 3/8 anonim ***** válasza:

"Amúgy egy szép lány, meg mindig mindenkivel kedves, szerény is, pont az a típus, aki bejön."

Akkor mozdulj rá. Lehet, hogy jót tenne neki egy kis szex/szerelem.

"ti összejönnétek olyan illetővel, aki mondjuk volt depressziós"

Nem tudom, az emberek hány %-a volt már "depressziós", de ha a kamaszkori depizést is idevesszük, akkor valószínűleg a többség. Kihalna az emberiség, ha az emberek olyan szabályt állítanának fel, hogy "nem jönnek össze ilyen illetővel". Mondjuk tény, ami tény, az EMO stílus nekem nem jön be.

2011. dec. 14. 02:46
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

én meg is fognám a karját, és úgy kérdezném meg, hogy és ezek mik? ha elhúzza, és azt mondja hogy hagyjál, akkor nyilván még nem akar róla beszélni.

de szerintem ezt kerülgetni, kipuhatolózni, és lesütött szemmel rákérdezni az elég béna lenne, pont abban erősítenéd meg, hogy szégyellnie kell előtted.

2011. dec. 14. 09:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Bunkóság szerintem ilyenre csak úgy rákérdezni. Zavarba jöhet tőle, kellemetlenül érezheti magát, megijed, hogy mit gondolhatsz most róla. Nem tudom, én melyiket érezném, de valamelyiket ezek közül biztos. Ha aztán közelebb kerültök egymáshoz esetleg, őszintén beszélgettek sokat, akkor nyilván már megkérdezheted bármiről, csak ne menj így oda hozzá ha látod, hogy te bocs, vagdosod magad, van valami baj? Az úgy gáz. :)

Ha összejössz vele, tudd, hogy valószínűleg sok törődést, odafigyelést és toleranciát igényel majd (ezt szintén magamból kiindulva)... de mondjuk ki nem.

2011. dec. 14. 09:58
 6/8 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem, ha nem vagytok különösebben bizalmas viszonyban Isten őriz, hogy evvel próbálj közeledni, hogy "Mondd csak, mi az a vágás a karodon? Nekem nyugodtan elmondhatod, ha problémáid vannak!". Ha meg úgy érzed észrevette a lány, hogy láttad a vágásnyomokat, akkor különösen hálás lesz, hogy úgy akarod megismerni, hogy nem ez az elsődleges téma (meg persze hogy ennek ellenére meg akarod jobban ismerni).

Én nem hinném, hogy összejönnék depresszív, vagdosós emberrel.. pláne, hogy nekem is megvan a magam baja, de próbálok erős lenni, így nem egyszer kifogtam, hogy más "belém akart kapaszkodni", és ha ez nem kölcsönös iszonyat lehúzó. Persze, ha másik is akar magán segíteni, és nem ez az ügyeletes mártír típus.. hát meg lehet próbálni.

2011. dec. 14. 10:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát mondjuk ha estleg látszik rajta, hogy néha szoromorú akkor megkérdezheznéd, hogy bántja e valami, és ha beszél róla akkor hozzávetőlegesen rákérdezhetsz, hogy amiatt vágdossa-e magát ... stb ...

Ha szeretsz valakit akkor elfogadod így is :). Egyébként volt egy osztálytársam aki szintén vágdosta magát, és lett egy barátja. Hosszú ideig dúlt a szerlem, és addig nem is vágdosta magát ... viszont mikor jött a féltékenység, és a szakítás öngyilkosságot kísérelt meg (hozzá kell tenne, hogy olyan helyen ahol nagyon valószínű volt, hogy rátalálnak még időben :P), mert nem akarta elveszíteni a fiút, pedig az ő hibájából történt a szakítás(megcsalta). Pesze ez egy másik est, de sosem lehet tudni. Ez az ismerősömnél egyfajta figyelemfelkeltő dolog is volt (az öngyilkossági kísérlet és a vágdosás is), bár nem mutogattad de mégis így mindenki erre figyelt. Nála azt éreztem, hogy rendkívül szeretetigényes.

Talán az lenne a legjobb, ha előszőr csak baráti szinten ismernéd meg :)

2011. dec. 14. 23:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, de tényleg, mindenkinek aki írt.
2011. dec. 15. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!