Hogyan lehet egy lánytól vizelet mintát venni?
folyt.
2. vehetnek katéterrel is. ennek az a lényege, hogy az orvos így nyeri a legtisztább pisit, mert ha simán kipisiled, hüvelyváladékkal is keveredhet, így már ne lesz vizsgálat szempontjából annyira steril. annyiból áll, hogy a húgycsövödön feltolnak óvastosan egy vékony kis csövet, és azon át pisit szívnak le vákummal a hólyagodból.
orvosa válogatja melyik levételt választja. én már átestem mind2őn. a katéteres nem vmi kellemes, de kb 3 mp-ig tart, és olyan hirtelen csípő érzésed van közben, mintha nagyon kéne pisilned. nem vészes, nem fáj.
Szia.
Előttem írókkal egyetértek,vagy steril csészébe pisilsz,amit magad alá tartasz,vagy katéterrel "csapolnak" meg,de amit 2.ik hozzászóló írt,ezt a vákuumos megoldást még nem hallottam,pedig sajna már voltam katéterezve nagy műtét miatt.A katéternek az a lényege,hogy a vizelet távozhasson a hólyagból,de nincs semmiféle vákuum,csak egy hosszú cső,amit a húgycsövön keresztül feljuttatnak a hólyagba,és az a cső másik végén lévő zacskóba juttatja a vizeletet a gravitáció hatására.A vizeletvétel ugyanígy történik,csak azt utána ki is veszik rögtön,de ezt csak extrém esetekben alkalmazzák,mivel fertőzések juthatnak a hólyagba.Nekem az oszt.vez.Főorvos így magyarázta,de lehet,hogy hülyeséget mondott.Akkor én is....:)Melody
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!