Írnátok valami biztatót?
Szerintem túl aggódód a dolgot. Persze az jó, hogy még pluszba készülsz, tanulsz, de ne vidd túlzásba.
Az is pozitívum, hogy már most azon gondolkodsz, hogy mit szeretnél kezdeni az életeddel a jövőben, más érettségi után sem tudja, de ne ez legyen az egyetlen dolog, ami foglalkoztat, ez már nem igazán normális dolog.
Egy csomó hülyének sikerül az érettségi, aki rendesen tanul-mint például Te- annak sikerül bejutni és elvégezni az egyetemet.
Tehát továbbra is tanulj folyamatosan, de lazíts egy kicsit, szórakozz, hisz fiatal vagy. Ráérsz 1 év múlva aggódni ezeken a dolgokon (én már csak tudom, idén érettségizek).
Remélem tudtam segíteni. Sok szerencsét a továbbiakhoz!
Tanuljál!
Az elvonja a figyelmedet ezekről a marhaságokról. Gondolj bele, eddig a világon hány ember érettségizett, és a legtöbbje túlélte. Ebbe bízzál te is.
"Az a gondom, hogy egyfolytában stresszelek a tanulmányaim miatt."
"bár jók a jegyeim"
Ha jók a jegyeid, kár izgulni.
"mi lesz ha nem sikerül a felvételi, nem jutok be egyetemre"
Másfél év rengeteg idő. Ezalatt módszeresen fel lehet dolgozni minden feladattípust, ami egy felvételin felmerülhet. Vannak könyvek, amik tele vannak felvételi és verseny-feladatsorokkal. Matekból és fizikából annyi és olyan szintű gyakorló feladatot tudsz szerezni, amennyit csak akarsz. Más tantárgyakból pedig egyszerűen nekiállsz a tananyagnak és alaposan feldolgozod. Jegyzetelsz, megtanulod a jegyzeteket, kiírod a nehezen megjegyezhető adatokat és azokat alaposan bemagolod, stb.
Mihelyt ehhez hozzákezdesz, elmúlik az idegesség, és jól fogod magad érezni, mert az mindig jó érzés, amikor az ember kézbe veszi a sorsát és megszűnik a kiszolgáltatottsága.
"írtok valami biztatót?"
A biztató az, hogy mihelyt elkezded a célirányos felkészülést, sokkal erősebbnek fogod magad érezni.
Utolsó előttinek nagyon köszönöm a válaszát, sokat segített. És igazad van, ha kézbe veszem a jövőmet biztos elmúlik ez az idegesség!
Utolsó: Nehogy azt hidd, hogy a kétkezi munkák nem jutottak eszembe!! Én, aki már most komolyan foglalkozik a jövőjével (más velem egykorú le se szarja még kb.) nekem ez is eszembe jutott. Gyakorlatilag egy gond van: lány vagyok! Szerinted menjek tetőt fedni, meg vízvezetéket szerelni?? Vegyünk a női kétkezi munkákat: fodrász, kozmetikus. Szerintem ezekből így is épp elég van, nem én hiányzom.. Plusz, légyszíves, gondolj bele, hogy akinek sikerült bekerülni egy elég jó gimnáziumba, már letett egy középfokú nyelvvizsgát, az nem fog vízvezetéket szerelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!