Írnátok nekem konkrét téveszméket, amiket egy skizofrén képzel?
pont ilyesmi, hogy zsidók/szabadkőművesek/lamantinok irányítják a világot, vagy hogy rádióhullámokkal agymossák az embereket, mikrocsipet ültettek beléjük, ilyenek.
Orwell még optimista is volt ahhoz képest, amit ki tudnak találni.
tegnap 20:11
Az esetek 99%-ában egy kaptafára mennek ezek a téveszmék:
- a szomszéd gázzal mérgezi a lakást, sugarakkal bombázza a kertet, a postás kilopja a leveleket, idegenek bejárnak a lakásba és fontos iratokat lopnak el, a szomszéd chipeket szerel a falba, a rokonok lehallgatókészülékeket tesznek a telefonba, amikor látogatóba jönnek, mérges gáz jön fel a vécén, szennyezett a csapvíz
- a hírekben rejtett összefüggések vannak, tegnapelőtt az újságban benne volt az a szó, hogy "stacionárius", ma ugyanez a szó elhangzott a rádióban, ez biztos egy titkos jelszó, utána kell menni, kinyomozni, mit jelenthet ez. Minden mindennel összefügg, látszik, hogy van a háttérben egy nagy összeesküvés, ezt ki kell nyomozni
- nyomomban van az amerikai/holland/svájci titkosrendőrség vagy a maffia, chipet raktak az agyamba, műholdról figyelnek, a mobiltelefonok/számítógépek/villanykörték lehallgatnak, a kutyák/macskák/galambok távvezérelt megfigyelő robotok stb.
Ezek az üldöztetési és vonatkoztatási téveszmék. Vannak aztán a grandiózus téveszmék is, pl. én vagyok Napóleon, én vagyok Mátyás király stb.
Végül vannak a zavaros énképnek olyan furcsa esetei, mint egy középkori őrült állítása, aki szerint neki nincs anyja, mert őt üvegből fújták.
Én voltam skizofrén és szerencsére kigyógyultam belőle..
Nagyon ijesztő dolog annak lenni. Emlékszem, egyszer felráztam álmából a páromat mert azthittem,hogy ufó és amikor nem felém fordul, akkor kijön egy kis képernyő az arcából és jeleket küld a bázisnak,hogy támadhatnak mert alszom.. Épp ezért ébren akartam maradni és gondoltam, ha hirtelen megfordítom, lebuktatom és úgy éljek, de megtudom az igazat. Felráztam az álmából.. Volt nagy ijedelem mindkét részről. Volt,hogy jöttem haza egy megbeszélésről, ahol mellesleg egész végig azthittem,hogy titkos kódüzenetekkel összebeszélnek a gyűlés tagjai.Amikor elindultam haza, láttam egy piros terepjárót és tudtam,hogy az anyósoméknak is piros terepjárójuk van és az jutott eszembe,hogy "Jaj istenem biztos haragszanak rám." Stb. Ezek ténylegsen megtörtént dolgok..(mármint az állítások megtörténtek :D hogy igazak lennének azt kétlem, kivéve az utóbbit :P )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!