Irnátok valami biztatót?
Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy egy szélmalomharc az életem, mióta van a baba... És még csak 9.5 hónapos, mi lesz, ha jön a dackorszak, kamaszkor... Lehet, nem voltam felkészülve, nem erre számitottam, de nagyon ritkán érzem, hogy de jó, hogy valakiről gondoskodnom kell, viszont folyamatosan érzem, hogy feszült vagyok, nehogy odamenjen, nehogy leverje, nehogy félrenyelje, újra és újra ugyanazzal játszani. Dolgozom mellette nem keveset, főállásban, egyszerűen kivagyok. Mintha folyton csak dolgoznék, akár itthon, akár a munkahelyemen, alvás után sem pihenten ébredek soha... Tudom, örüljek, hogy és legalább éjjel alszik a babám, mégis, mondjatok valamit, hogy tanulhatnék meg kikapcsolni?2010. jan. 17. 11:32
1/10 anonim válasza:
Szívesen írnék bíztatót... Muszáj főállásban dolgoznod? Igy ki fogsz merülni teljesen... nagyon sajnállak. Sajnos a fáradtságtól nem sikerül átélned az örömteli perceket. Sajnos érdemben nem tudok neked segíteni, de mélységesen együttérzek Veled.
2/10 anonim válasza:
Gondolom,hogy 1. gyerek,mert én is így voltam.Ha valakinek gyereke szuletik,amíg él aggodni fog érte,és erre nem lehet felkészulni,ezt csak akkor tudod meg,ha már megszuletett a baba.Már a 2.-nál nem fog ilyen meglepetés érni,tudni fogod mi vár rád.Az meg hogy már dolgozol,hát nem irigyellek,így se lehet unetkozni egy baba mellett,ha otthon vagyok,hát még ha dolgoznák?De hát sajnps a pénz nagy ur.Kikapcsolni,meg csak ugy fogsz tudni,ha nem azon rágodsz,hogy mikor mi fog a babáddalp torténni.10 éves és 4 hos anyukája
3/10 anonim válasza:
szia.itt nem a babával van a baj,hanem hogy dolgozol.gondolom egyedül neveled a babád,mert ez jött le.egy seggel ennyi lovat nem lehet megülni úgy hogy maximálisan teljesítsen az ember.engedj a szorításból te.le kell tenned valamilyen terhet,vagy a maximalizmusból lejjebb adni.1 feladatod,hogy megpróbálsz segítséget kérni,vagy szerezni.2 csakis a legfontosabb feladatokat megcsinálni otthon.3 ne úgy nézz a babádra mint első számú veszélyforrásra,hanem mint egy értelmes,okos személyégre.próbáld meg úgy átrendezni a lakásod,hogy ne legyen elöl olyan amit leránthat,megehet,le eshet.rakd el,tedd fel,zárd el,torlaszold el stb.így kevesebb dologért kell aggódnod.a legszebb és a legnehezebb feladat anyukának lenni.de most ne azon agyalj mi lesz vele kamaszkorban,majd meg látod.nekem van egy kamaszom,már tudom.csak mindig az előtted álló feladatra koncentrálj.és most van egy picikém is,így újra átélhetem az anyaságot.hidd el nagyon hamar elmúlik és nem jó ha csak a nyűgre emlékszel majd.pihenj egy kicsit egyszerűen nézd ahogy játszik és gyönyörködj rajta,hogy ő az enyém,rám van szüksége.csak lépj ebből a mókuskerékből mert ez nem vezet jó fele.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Nem egyedül nevelem, férjem is sokat segit. Csak ő valahogy nem stresszel annyit, mint én. Ő is dolgozik, nagy a lakáshitelünk, egyebek, nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak az ő fizuja maradjon (én keresek jobban).
2010. jan. 17. 12:32
5/10 anonim válasza:
Szia sorstársam.Én is dolgozom a baba( 8 hetes!!!)kora óta baromi nehéz most 20 hónapos.Ráadásol van egy kamasz 16 éves lányom is meg egy elég főnök tipusú férjem akinek a házimunka megalázó tevékenység egy férfi számára.Sok biztatást nem tudok talán csak azt hogy én is voltam ilyen mély ponton de valahogy elmolt magától,nekem annyi a szerencsém hogy sok segitségem van de legnagyobb segitségem a barátnőm aki bébi szitterem még dolgozok és ő mikor látta (látja) hogy ki vagyokkattanva felpakolja a lányt és elviszi egy délutánra magához.A házimunka rovására ment az egész mert nem tudok 100% helytálni nincs patyolat rend van hogy 2 napig csak a babának főzök tavaj 2-SZER pucoltam ablakot.A másik hogy a vasárnap du az én napom mert 2-3 felé végzek a házi munkával és utánna csak a picivel játszom ami ugye pihenés.De nyugi ahogy nől a babád egyre okosabb ugyesebb értelmessebb lessz és már 1.5 éves kora körül jól tudsz tőle mindent csinálni mert le tudja magát kötni(akár még pihenni is).Szoval kitartás próbáld valakire rábizni a babát elöbb csak egy kicsi időre akár még te is legyél ott velük aztán több időre és akkor csak TE MAGADDAL foglalkozzál.
6/10 anonim válasza:
Szia.Én 4órás munka időben dolgozom ami szerencsére közel van hozzánk,most15hónapos a fiam.Anyósom nélkül nem nagyon bírnám a tempót.A párom egész nap melózik,este hazajön,leül a számítógép elé és kész.Eszébe se jut segíteni,hiszen ő keres jobban,a mosás,főzés,takarítás pelenkázás,fürdetés,etetés,meg szerinte a nő feladata.Pár hete lett elegem ebből a hajtásból.Már nagyon kikészültem.Megbeszéltem a párommal hogy legalább kéthetente hétvégén egy,vagy két órára fogja a fiacskáját és menjenek pogácsázni,vagy látogassák meg a haverjait.Addig én pihenek,vagy csak olvasgatok ami nekem nagyon pihentető.Az első alkalommal fél óra múlva hozta haza a fiunkat,mondván nem bír vele.A következő hétvégére viszont már ő is belátta hogy ez így nem jó mert egyre idegesebb,és szétszortabb lettem.Azóta minden vasárnap beülteti az autóba a fiunkat, és 2 órácskára magamra hagynak.Forrófürdő,olvasgatás,kávézás,jó kis zene mellett ,és a fiam egy friss harcra kész anyucit kap vissza.
7/10 anonim válasza:
Semmi biztatót nem tudok írni. Mert ez az amire én sem készültem fel, bár engem anyukám, a védőnő próbált figyelmeztetni, de elképzelni sem tudtam mivel jár a baba. Vannak rosszabb és jobb napjaim, amikor nagyon élvezem és nagyon jól érzem magam. Vannak egészen pocsékok.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi, azért jó tudni, hogy nem vagyok egyedül... Bár próbálok példát venni, egy forró fürdő nekem is nagyon jól esik, csak utána pikk-pakk elszáll a hatása :( Inkább valami "agykontroll" kellene, hogy ha van egy pici szabadidőm, azt tényleg pihenéssel töltsem, ki tudjak kapcsolni valahogy.
2010. jan. 17. 14:33
9/10 anonim válasza:
hol van a babád, amíg főállásban dolgozol??
nekem mondjuk a gyedem nem sokkal kevesebb, mint a fizetésem volt, úgyhogy...de így is kijövünk, bár félre nem lehet ebből rakni. iszonyatosan spórolni kell, de nem éhezünk.
10/10 A kérdező kommentje:
A nagyik jönnek hozzánk heti bontásban, így otthon van a baba. Viszont tegnap kaptam egy jó tanácsot: egyszerűen csak fogadjam el, hogy fáradt vagyok, ez van, nem lesz jobb, és próbáljam meg addig is beosztani az időmet, hogy legyen azért a babára, páromra, magamra is... De a lényeg azért számomra elég ütős, hogy ne akarjak kipihent lenni, mert innentől nem leszek az. Legalább a szélmalomharcot abba lehet hagyni :D
2010. jan. 20. 16:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!