Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A legnagyobb félelmem az,...

A legnagyobb félelmem az, hogy rákos vagyok/leszek. Hogyan tudom magam megnyugtatni?

Figyelt kérdés

A emntális egészség témakörbe írom, mert már többször előfordult, hogy beképzeltem magamon valami betegséget, elmentem kivizsgálásra, persze semmi sem volt.

De nem járhatok egyfolytában orvoshoz, meg kivizsgálásra. Hogyan tudnám magam megnyugtatni, vagy legalább elterelni a gondolataimat? Pszichológusra nem hiszem, hogy szükség van, inkább valami ötletre, ami megnyugtat. Csak úgy félek ettől a betegségtől...

Egyébként más téren teljesen rendben vagyok, jól alszom, nincsenek pánikrohamaim.

2011. szept. 12. 16:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nálam is ugyanez van,rettentő érzés.Már 20 éves korom óta félek.Apukám makk egészséges volt,úgy is élt,4éve mégis meghalt rákban.Olyan súlyosan képzelem be magamnak azóta a betegséget,hogy borzasztó.Félek nagyon.pánikbeteg is lettem.Járok orvoshoz,gyógyszert szedek,néha jobb,néha rosszabb.Úgy érzem ez már mindig velem lesz:-(
2011. szept. 12. 22:10
 12/12 anonim válasza:

Hát igen ez a rossz, hogy 40 éves kor-tól egyre nagyobb a valószínűsége a ráknak.vannak akik egészséges életmódot élnek legalább is azt hiszik,közben a bio ételek se tiszták igazán.Nem beszélve a levegőről,vízről,talajról...stb.Ezek is megnövelik a rák kockázatát.A rák már akkor is volt amikor még egészségesebb környezetben élhettünk.Tehát Én úgy gondolom hogy ez a rohadt betegség mindíg a sarkunkban van akár mit csinálunk.Én 40 leszek és már megjelent az első chiszta a a mellemben amit folyamatosan jegelek.Nem cigizek,nem iszom,sportolok és nyugis az életem és még is kisért.

Ha minden oké és szép akkor ott van a genetikai örökség.Persze hitegethetem magam,imátkozhatok,és tehetnék úgy is hogy halálos betegségek nincsenek.De van és ha utolérhet még mindíg jobb lelkileg lassan felkészülni,elfogadni mint hirtelen sokként érjen.

Mindennap egy ajándék!

2015. ápr. 5. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!