Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnám egyedül legyőzni...

Hogy tudnám egyedül legyőzni a szorongást?

Figyelt kérdés

Jártam pszichológushoz, gyógyszer is szedtem. Úgy tűnt hogy akkor elmúlt de újra előjött és bizony megkeseríti sokszor a mindennapjaimat (félés, aggódás stb)

Anyám azt hiszi elmúlt, így nem engedné hogy pszichológushoz járjak ismét.

Hogy tudnám egyedül legyőzni a szorongást? Elmúlik egyáltalán?

Mit javasoltok?:S

2011. szept. 8. 06:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
28%

Üdv!

Elsőként: a gyógyszer szerintem sem megoldás. Elmulaszt egy tünetet, közben előidéz egy másikat; na meg, bizonyos értelemben kábítószer. Fontos az elme tisztasága!

Előttem is írták már, de másodsorban kihangsúlyozandó: próbáld meg megkeresni a szorongás tárgyát. Pontosan mi az, amitől félsz? Ezt a kérdést kell feltenned magadnak.

Valamint még egy fontos dolog: nem érezted magad jobban, hogy leírtad erre a honlapra a kérdést?

2011. szept. 11. 16:45
 12/19 A kérdező kommentje:
De nálam ez a magamtól kérdezgetés meg stb nem használ. A szorongás erős, elhitet velem akármit hiába tudom az igazi választ mintha meg se hallanám.
2011. szept. 11. 19:22
 13/19 anonim ***** válasza:
28%

A lélek rendkívül bonyolult gépezet. Sokszor valóban nem lehet megmagyarázni dolgokat. De a lélek küldi az infót: apró megérzések, kisebb benyomások formájában. Mint amikor minden előre kigondolt cél nélkül sétálsz, s minden lehetséges fordulónál megállsz egy kicsit: merre tovább?

Figyeld meg, elemezd ezeket a rezdüléseket.

2011. szept. 11. 20:00
 14/19 A kérdező kommentje:

Nem értettél még.

EZ nagyon erős szorongás + pánikbetegség. Sajnops ez a módszer amit te leírtál már rég nem működik.

2011. szept. 11. 20:48
 15/19 anonim ***** válasza:
43%
Lehet, tényleg nem látom át.. Írd le, kérlek, egy hétköznapodat!
2011. szept. 11. 20:53
 16/19 A kérdező kommentje:

Pl lefoglalja a gondolataim h ha történik velem valami édesanyámmal mi lesz stb, remélem nincs halálos betegségem stb stb.

Azt hiszem ennél tovább nem kell részletezni

2011. szept. 11. 21:39
 17/19 anonim ***** válasza:
43%
Nos, mit tudnék javasolni mást, mint hogy koncentrálj és szedd össze magad! Gyógyszert semmi esetre se szedj! Nehéz, de el tudsz fáradni kellemesen, akkor valamit elértél. :) Fókuszálj!
2011. szept. 11. 21:45
 18/19 anonim válasza:
100%
Én is így vagyok most ezzel,s nem tudok mit kezdeni vele,lassan megőrülök...1 hét alatt fogytam 5 k-gt, Már anyáméknak is olyan a hangulatuk,mint nekem,átragadt rájuk,mert ők sem tudnak mit kezdeni ezzel, talán egy jó beszélgetés segítene, hogy kibeszéljem magamból a dolgokat,bár nem jövök rá,hogy mi ami stresszel,bosszant,már semmihez sincs erőm.
2011. szept. 15. 09:18
 19/19 anonim válasza:

Sziasztok!

Érdekelne h azóta jobban vagytok-e. Látom nem mostani a kérdés.

Én is nagyon szorongok, h beteg vagyok, nem vagyok elég jó, meg elhagy a barátom stb... Szeretném tudni h van-e ebből az ördögi körből kiút? Nagyon remélem h már régen meggyógyultatok:)

2015. nov. 10. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!