Miért néznek bolodnak?
Néha olyan érzésem van, hogy pusztán a megjelenésem, tekintetem alapján bolondnak néznek az emberek. Pedig csak nehéz helyzetben vagyok és nem tehetem meg, hogy havomta fodrászhoz járjak, a legkiválóbb kontaktlencsét használjam és makulátlanul öltözzek fel.
De lehet, h nem ebből adódik. Más miatt néznek annak, de az fix, h ezt 50% ban idegeneknél néha tapasztalom. Tartózkodóak, furán néznek, v simán bámulnak... Összeszólnak mögöttem.
"Pedig csak nehéz helyzetben vagyok"
Nehéz helyzetben vagy, a tekinteted aggódó vagy fáradt, szomorú, zaklatott, az emberek megérzik, hogy valami diszharmonikus van benned.
Még valószínűbb azonban, hogy te magad vagy feszült, ideges és ettől egy kicsit paranoid. Akárhogy néznek rád, azt te "furán bámulásnak" érzed. Ha jobb hangulatban lennél, máshogy értékelnéd mások tekintetét. Azt hogy összeszólnak mögötted, tudod is, vagy csak gondolod? Az utóbbi gyakoribb.
Én is tapasztaltam ugyanezt. Az iskolában azért, mert nem volt divatos ruhám, anyám cipőit meg pulcsijait hordtam (anyám 90 kilós volt, én ötvenx), és rohadtul nem érdekelt, hogy épp melyik ügyeletes szépfiú kivel van. Mindenesetre teljesen bolondnak néztek. Ma már nem lógok ki az öltözetemmel, megtehetem hogy az én méretemben hordok ruhát, sőt még vehetek is magamnak párat, ha úgy jön ki a lépés - nem is annyira ódivatúakat. Festem a hajamat, kontaktlencsét hordok szemüveg helyett... és mégis ugyanaz a szitu.
SEMMIT NEM SZÁMÍT hogy milyen magas/alacsony/súlyos vagy.
Egy sztori, ami bizonyítja: pár napja utazom hazafelé a vonattal munka után, rám köszön egy ismerősöm, akit évek óta nem láttam. Megbeszélünk egy találkozót, le is ülünk kávézni. Pár óra beszélgetés után:
- Amikor találkoztunk a vonaton és napszemüveg volt rajtad, és így kicsit lecsúszva ültél, tök az jött le rólad, hogy valami bajod van. Szerintem mindenkinek ez jön le, hogy "ennek valami baja van".
- Végül is háromnegyed ötkor kelek, egész nap bámulom a monitort, kicsit koncentrálós melóm van... biztos, hogy nem fáradok el este nyolcra LOL :D Amúgy sincs nagyon időm találkozni senkivel, szóval nem nagyon tudnak rólam. Akik akarnak tudni rólam, akarnak ismerni, azok megkeresnek és beszélgetünk. Aki nem kíváncsi rám, az meg ítélkezzen nyugodtan az alapján, amit elképzel magának.
Tudom, hogy nagy a pofám ilyenkor, de megérdemlik az ilyen hülyének nézős emberkék, hogy foglalkozz velük? Tudják ők, hogy ki felett törnek pálcát? Ha nem, akkor mi jogosítja föl őket erre? Jól gondolod, semmi. Ez esetben viszont föl a fejjel :) Annak a véleményére adj, akinek számít is a véleménye! Jobb kedvet, jobbulást! Cio
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!