Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan zajlik egy terápia a...

Hogyan zajlik egy terápia a pszichológusnál/pszichiáternél?

Figyelt kérdés

Eljött ez idő, hogy segítséget kérjek a problémáim miatt, amiket úgy érzem egyedül nehezen tudok már kezelni. Arra lennék kíváncsi, hogy az ilyen terápiák alkalmával hogyan lehet legyőzni a szorongást és az úgymond bizalmatlanságot az orvossal szemben, főleg az elején? Tudom, aki tényleg beteg, az elmegy az orvoshoz és elmondja a gondját, hiszen azért van ott, de nekem egyáltalán nem könnyű beszélnem a dolgaimról, pláne mivel ez is az egyik problémám..

Örülnék olyan válaszoknak, akik járnak vagy jártak pszichológushoz, és leírnák a beszélgetések menetét.

2011. szept. 3. 17:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
50%

Hát az én problémám is szervi baj... ott az agyamban...

van rá megoldás is... fejbelövés... :(

2011. szept. 3. 23:10
 22/33 A kérdező kommentje:
A legkevésbé sem szeretném magam fejbelőni... Tudjátok van egy mondás, miszerint attól még hogy valaki nem akar meghalni, még nem feltétlenül szeret élni. Na ezen kellene sürgősen változtatnom, viszont egyedül lehetetlen. Hogy lehet ezt vajon reálisan és könnyedén előadni egy vadidegennek egy rendelőben??
2011. szept. 3. 23:14
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ez akár így szó szerint is lenne, végülis a lényeg benne van velősen. ha ezt elmondod, már van miből kialakulnia a beszélgetésnek, nyilván rákérdez, hogy miért gondolod így....
2011. szept. 3. 23:18
 24/33 A kérdező kommentje:
Egyelőre elképzelni sem tudom, hogy hogyan zajlana a beszélgetés, mindenesetre az elhatározás megvan, már csak megvalósítás várat magára... Addig marad a macskagyökér és a sauvignon
2011. szept. 3. 23:31
 25/33 anonim ***** válasza:

hát akkor hajrá! :)

igyál helyettem is, mert gyógyszer miatt nem ihatok ;)

2011. szept. 3. 23:46
 26/33 anonim ***** válasza:
50%
Nálam úgy zajlana, hogy 30 percből 29-et sírnék. xD
2011. szept. 4. 00:18
 27/33 A kérdező kommentje:
Amúgy mennyibe fáj egy-egy ilyen alkalom kb.?
2011. szept. 4. 00:21
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
5-15 között, de ismerek olyat is, aki figyelembe veszi a betegek anyagi helyzetét és ha nem fizetőképes, akkor ingyen is kezeli, bár ritka az ilyen jólelkű ember :)
2011. szept. 4. 00:24
 29/33 anonim ***** válasza:

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 17:36

Nincs senkid? Ha gondolod írhatsz nekem egy privátot, és beszélgethetünk, a problémáidról. :)

2011. szept. 5. 20:20
 30/33 anonim ***** válasza:
Van kivel beszélgetnem (neten... igazi barátom egy sincs), de nem mindent lehet megoldani beszélgetéssel. :/
2011. szept. 5. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!