Hogyan zajlik egy terápia a pszichológusnál/pszichiáternél?
Eljött ez idő, hogy segítséget kérjek a problémáim miatt, amiket úgy érzem egyedül nehezen tudok már kezelni. Arra lennék kíváncsi, hogy az ilyen terápiák alkalmával hogyan lehet legyőzni a szorongást és az úgymond bizalmatlanságot az orvossal szemben, főleg az elején? Tudom, aki tényleg beteg, az elmegy az orvoshoz és elmondja a gondját, hiszen azért van ott, de nekem egyáltalán nem könnyű beszélnem a dolgaimról, pláne mivel ez is az egyik problémám..
Örülnék olyan válaszoknak, akik járnak vagy jártak pszichológushoz, és leírnák a beszélgetések menetét.
Pszichiáter esetleg arról is kérdez, hogy volt-e mentális betegség a családodban, mert elvileg van ami örökölhető.
Pszichiáterek is használnak néha teszteket, vagy hogy 1-10 skálán értékeld magad, legalábbis nekem volt ilyen az elején. A bizalom egy idő után kialakul magától.
'én pedig egyszerűen leblokkolok.'
az nem baj....meg fogja érteni és segít, hogy tudj beszélni róla, meg ugye a betegnek is akarnia kell, különben minek megy oda...érted?
Még egy dolog. Vagy ez már új kérdésnek számít..? :)Hogy induljak neki? Olvastam, hogy először háziorvos, és ő küldd tovább, de esetemben nem szívesen kezdeném ott, gyermekkorom óta ismerem és ha egy mód van rá nem osztanám meg vele az ilyen jellegű dolgaimat.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
...és honnan lehet tudni, hogy melyik normális és melyiket érdekli csak a pénz?
Mert hogy nem olcsók... :/
Ha egy magánrendelőbe mész, pszichológushoz, akkor nem kell a háziorvos beutalója.
Ha államihoz akarsz menni, akkor kikerülhetetlen a háziorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!