Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan zajlik egy terápia a...

Hogyan zajlik egy terápia a pszichológusnál/pszichiáternél?

Figyelt kérdés

Eljött ez idő, hogy segítséget kérjek a problémáim miatt, amiket úgy érzem egyedül nehezen tudok már kezelni. Arra lennék kíváncsi, hogy az ilyen terápiák alkalmával hogyan lehet legyőzni a szorongást és az úgymond bizalmatlanságot az orvossal szemben, főleg az elején? Tudom, aki tényleg beteg, az elmegy az orvoshoz és elmondja a gondját, hiszen azért van ott, de nekem egyáltalán nem könnyű beszélnem a dolgaimról, pláne mivel ez is az egyik problémám..

Örülnék olyan válaszoknak, akik járnak vagy jártak pszichológushoz, és leírnák a beszélgetések menetét.

2011. szept. 3. 17:11
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 17:55

Mások tapasztalatai alapján...vagy pár alakalom után észre lehet venni, hogy hogy viselkedik. Lehet naivitás, de én még azért bízom annyira bennük, hogy azért amit tudnak, azt megteszik.

2011. szept. 3. 18:04
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

A pszichoterápia nem egy rövid és olcsó műfaj. Erre kell készülni. Azért is kell, hogy fizetős legyen mert ez (is) egy nagy motiváció. Egy jó szakembernek nem okoz gondot, ha beülsz hozzá és csak ülsz, nem mondasz semmit. Óra végén zsebre teszi a pénzt és hazaküld. ... és nincs igaza?

Meglátod egy idő után inkább beszélsz majd magadról... vagy legatyásodsz is....

ingyenes terápiában egy életen át el lehetne ücsörögni.

2011. szept. 3. 18:07
 13/33 anonim ***** válasza:

és a háziorvos hova küld? ami közel van? vagy mi?

és az mennyibe kerül?

2011. szept. 3. 18:13
 14/33 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy előbb-utóbb beszélnem kell valakivel, ha fizetős, ha nem, csak az első lépések nagyon nehezen mennek, ezért is tettem fel a kérdéseket.

Ha jól tudom a háziorvos a legközelebbihez küldd, amiért nem kell fizetni. De olvashattuk, hogy az sokszor hatástalan, így marad a magánrendelés. A következő lépés, hogy kiderítsem, kihez érdemes menni. Mire minden infó meglesz, szép lassan megőrülök... :)

2011. szept. 3. 18:39
 15/33 anonim ***** válasza:
50%
Én már rég "megőrültem". Az a kérdés, mikor csinálok valami hülyeséget... :/
2011. szept. 3. 18:49
 16/33 A kérdező kommentje:
Előző... Ne is mondj ilyeneket..!!
2011. szept. 3. 20:06
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Sok helyen, pontosan az ilyen "ismerős a háziorvos, és én szégyellem a dolgot" miatt nem kell a pszichiátriára beutaló. Egyszerűen hívd fel a helyi pszichiátriai rendelőt, és kérjél időpontot. Akkor mindjárt kérdezd meg, hogy őhozzájuk kell e beutaló? Ha nem kell, akkor már csak az időpontra kell elmenjél. Ha meg kell, akkor nem kerülheted meg a háziorvost. De nem is kell megkerülnöd. Egyébként ha nem válik be a saját pszichiátered kezelése, akkor is a háziorvostól kell beutalót kérned egy másikhoz, akit te választasz ki. És még valamit: te minden betegséget szégyellni fogsz elmondani az orvosnak? Ezt bizony nagyon hamar verd ki a fejedből. A betegség nem szégyenlősség kérdése. Sokkal inkább az őszinteségé. Másként hogyan gyógyítsanak meg? Mint egy kutyát az állatorvos? Találomra?

2011. szept. 3. 22:46
 18/33 anonim ***** válasza:
60%

Jó, de miért mondaná el a háziorvosnak, ha nem ő fogja kezelni?

Ennyi erővel mondja el a portásnak is egy rendelőben, mert majd ő irányítja el valahová...

2011. szept. 3. 22:48
 19/33 A kérdező kommentje:

22:46: Tudom, hogy igazad van, és hidd el teljesen egyet is értek, valószínűleg ugyan ezt tanácsolnám ellenkező esetben.. Egyébként hasznos volt a válasz, már ami az időpontkérést illeti. Nem szégyellem minden betegségemet elmondani az orvosnak, de ezek a pszichés problémák ennél bonyolultabbak, mint az, hogy itt és itt fáj... Legalább is én így vagyok vele.

Erdő, erdő van idebent! :)

2011. szept. 3. 23:01
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk azért, mert általában ki kell zárni azt a lehetőséget, hogy valami szervi baj okozza problémát, ez a háziorvos feladata...
2011. szept. 3. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!