Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Erről mia a véleményed? (lent)

Erről mia a véleményed? (lent)

Figyelt kérdés

Szakemberrel konzultáltam 180 napja tartó pánokbetegségemről

Ő szerint a serdülőkori átalakuáls váltotta ki a rohamokat.

Egy álandősult derealizációs érzetem van.

Szerinte ahogy jött úgy el is megy.

Hasonlő tapasztalatokat vagy véleményeket várok

16/f

2011. aug. 23. 12:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Tanulj meg uralkodni a gondolataidon és az érzéseiden.

Egyrészt mert senkit nem érdekelnek, másrészt mert a tartós stresszel nagyobb kárt okozhatsz.

2011. aug. 23. 13:39
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerencséd, hogy egy ilyen bölcs "tudi-bagi" -val hozott össze a sors. Sokaknak hasonló esetben mindenféle káros bogyókat írnak fel, amik először hatásos szernek tűnnek, de valójában többet ártanak. Sajnos ez manapság "divat" lett, még orvosi körökben is. Csak azért írtam ezt le, ha másoktól hallasz ilyen "kezelésekről", ne dőlj be, és ne hidd, hogy a te konzultánsod nem vette elég komolyan a problémádat.

Stressz ellen nagyon hatásos, ha rendszeresen! sportolsz valamit, amit szabad levegőn lehet végezni. Az egyik legjobb ezen belül is pl. a napi futás, és nem kerül semmibe, bármilyen napi programba beilleszthető.

2011. aug. 23. 15:13
 3/3 anonim ***** válasza:
Sajnos ismerem a dolgot :( Az én történetem kb. 17 évesen kezdődött. Pánikrohamok és szinte folyamatos derealizáció kísérte. Több mint 1 évig tartott, aztán fokozatosan elmúlt. Legközelebb 23 évesen jött elő, ekkor 3/4 évig volt. Legutóbb nemrég,30 évesen jött elő, de már múlófélben van. Jártam pszichológushoz vele, aki megtanított arra, hogyan fordítsam más irányba a figyelmemet. Ez segített a legtöbbet! Pánikra hatásosak lehetnek a gyógyszerek (nekem írtak fel nyugtatót), de a derealizációt kevéssé lehet velük kezelni.. Én ezért nem is szedek semmit. Bízz magadban és próbáld a figyelmedet más, fontosabb dolgokra irányítani. Ettől biztosan jobb lesz és idővel el is múlik. Nekem ez működik..
2011. aug. 23. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!