Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ténylegesen depressziós...

Ténylegesen depressziós embereket! Mi a véleményetek erről a dologról?

Figyelt kérdés

Sokszor hallani a Beck depresszió tesztről. ha teljesen őszintén kitöltöm, nem vagyok depressziós a teszt szerint kicsit sem. Viszont ma találtam egy nagyon érdekes cikket és teljesen magamra ismertem, itt a cikk:

[link]

Rám az endogén depresszió illik a leginkább és a többi rész, ami minden tipusú depresszióra illik.

Járok pszichológushoz, úgy érzem, és remélem, hogy használ, tényleges javulás még nincs, de talán kezdünk elmélyülni a dolgokban, sok dologra rájöttem, mióta oda járok. Gyógyszerekkel próbálkoztam, de a szedés, majd leszokás, szedés leszokás orvosi javaslatra már elég volt nekem.

Tehát a kérdés lényege, szerintetek is nagyon találó a fenti cikk, jól meg vannak benne fogalmazva a dolgok? Ellentétben a beck teszttel, amit mikor jól voltam, sokkal magasabb pontszám jött ki, most most.

2011. okt. 27. 23:26
 1/3 A kérdező kommentje:

Ha a tesztet nézem, megnyugszok, hogy nem vagyok depressziós, nincs semmi nagyobb bajom.

De tudom, hogy valami biztosan van, jó lenne egy kapaszkodó, hogy tudjam pontosan mi, ezért olvastam el a cikket, meg is nyugodtam meg nem is.

2011. okt. 27. 23:49
 2/3 anonim válasza:
nekem semmi bajom az érzelmek kifejezésével, az frankón megy, viszont beleőrülök a folytonos hangulatingadozásaimba. Nem csak én hanem a környezetem is. Néha ok nélkül kirobbanok és elkezdek másokat támadni, kiabálok, hisztizek, megbántom azt, akit épp kedvem tartja. Utálom ezt, most is mellettem van néhány barátnőm, az egyik nagy boldogan meséli most hogy hu ő milyen gazdag és neki mennyi jó cucca van.. Én meg legszívesebben ráüvöltenék, megfognám a haját, és kitépném az egészet! Ilyenkor az derít jókedvre, ha arra gondolok, hogy milyen jo lesz majd ma este, rágyújthatok, ihatok... Nemtudom,elegem van mindenből, erről még nem beszéltem senkivel,mert nem akarom hogy engem "hibaként" kezeljenek... Egyébként a cikk tetszik, és mint látod, megihletett hogy beszéljek. Ne haragudj, hogy eltértem kicsit a tárgytól, vagy hogy az én problémámmal válaszoltam. 16/L
2011. okt. 28. 09:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
most én is depressziós vagyok már egy hónapja (idén legalább is) az elmúlt 3 évben minden év ugyan azon szakaszában 6 hónapnyi sötétség borul rám. fiú létemre sokszor apróságokon elsírom magam és minden nap órákon át gondolkodom az öngyilkosságon MINDEN ÉVEBEN!!! voltam már csoportterápián, látott pszichiáter is... és még is minden évben 6 hónapig semmi bajom aztán jön a tavasz és fél évig a wc-re alig van kedvem kimenni,reggelente felkelni,minden ébren töltött percben arra gondolok h mekkora f..sz fej vagyok és h milyen nagy bánatot okoz a szüleimnek h egy ilyen szerencsétlen balf..sz a fiuk és h a testvéreim akik valamikor még számítottak rám a bátyukra de az elmúlt 3 évben olyan vagyok mint egy árnyék és nem tudok szabadulni a negatív gondolatoktól...NA ILYEN A DEPRESSZIÓ!!!!
2012. júl. 4. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!