Gondom van a névmemóriámmal, miért lehet ez? Lent erről többet:
Van egy problémám, meglátásom szerint nagyon rossz a névmemóriám, csak azoknak a nevét jegyzem meg, akikkel szorossabb kapcsolatom volt, akikkel megismerkedem nem jegyzem meg a nevüket csak később ha már komolyabban ismerem. Nem arról van szó hogy túl sok emberrel ismerkedem. A memóriám ezen kívül jó, sok apró részletet is meg tudok jegyezni, néha olyat is amin más átsiklik.
Komoly válaszokat várok és esetleg segítséget is, ha lehet ezen segíteni.
18F
Ez egy készség, ill. egy készség hiánya.
Alkati dolog, és nem rendellenesség.
Én meg a számokat nem tudom megjegyezni.
3 éven át nem tudtam megjegyezni a saját telefonszámomat.
Nem vicc, és buta sem vagyok, de egyszerűen nem ment.
Most más telefonom lett, annak sem tudom fejből a számát.
24/L
A telefonszámomat könnyen megjegyeztem és néha érdekesen nézem, hogy egyes évfolyamtársaim évek óta a saját telefonjukon nézik meg a telefonszámukat ha meg kell adni.
Akkor lehetséges, hogy sok embernek van különféle területen memória problémája. Arra is gondoltam már, hogy lehet azért van ez nállam, mert amikor megismerek valakit túlságosan figyelek egyes dolgokra amik számomra meghatározóak, lehet olyannyira hogy a nevüket nem jezem meg első alkalommal? :D
19.35 vagyok.
Igen, lehet, hogy különböző területeken vannak memóriabeli hiányosságok.
Mondjuk én a neveket nagyon jól meg tudom jegyezni.
Egyszer beszélgettem a vonaton egy francia lánnyal, neki is tudom a nevét, és annak a nőnek is, aki egy bort árusító cégtől felhívott, hogy bemutatókat tart, szeretném-e.
Szinte mindenki nevére emlékszem.
Viszont a PIN kódomat mindig a születési évem számára változtatom.
Azt csak nem rontom el!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!