Lehet, hogy tényleg depressziós vagyok? De magamra mégsem "kiálthatok" ilyet.
Előző vagyok.
Azért van bennük valami. Én most azon vagyok, hogy találjak egy megbízható bipoláris zavar (mániás depresszió) tesztet, mert a szélsőséges hangulataim miatt az is egy lehetőség.
Én már gyerekkorom óta nem voltam pszichológusnál, de szerintem ha elmész, az első beszélgetés alatt felméri a problémát és ha elmondja mire jutott, dönthetsz, hogy akarsz-e járni. Súlyosabb esetben pszichiáterhez is átirányíthat. Szerintem érdemes megpróbálni.
Most kerestem rá, igazad van. Nem csoda, hogy a depresszió népbetegség, kinek van pénze egy 15 000 forintos állapotfelmérésre? :O
Így kicsit kevesebb alternatíva maradt. Vezetsz naplót? Ha nem, akkor tedd meg. Írj minden nap a hangulatodról, az érzéseidről és a kiváltó okokról. Megkönnyebbülnél és visszaolvasva könnyebben rájöhetnél, hogy milyen gyakran állnak fenn a tünetek. Ha nem szeretsz írni, az is több a semminél ha egy hangulati skálán minden napot pontozol.
Ezen kívül keress valakit, akiben megbízol és beszélj vele erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!