Szeretnék pszichológushoz járni. Már egyszer bejelentkeztem, de lemondtam, mert félek, hogy lebukom. Mit tegyek?
17l vagyok. 3x próbálkoztam öngyilkossággal. 1x a dokim 'beutalt' egy pszichológushoz, hogy beszélgessek vele, de kb 3x-4x voltam nála. Aztán nem jártam. Viszont most szeretnék. Év vége körül bejelentkeztem, mert egyre jobban érzem magamon, hogy valami nincsen rendben.
Anyámmal nem beszélek róla, mert nem lát rajtam semmit, csak gyakran megjegyzi, hogy sokat fogytam, stb. Nem érti meg, hogy valami nincsen rendben, pedig célozgattam már rá, hogy gyakran vannak hangulatingadozásaim, stb.
Biztos. Nyilván saját kudarcának élne meg, ha be kéne ismernie, hogy nincs jó életed.
A pszcihológusod nem keresett a 3-4 alkalom után, mikor eltűntél?
Már volt úgy, hogy kiakadt miattam, hogy 'kudarcot vallott', pont, mint ahogy írtad...
Pedig nem szoktam eljárni inni, és társai. Nem mondom, hogy 100%-ban jó gyerek vagyok, de... Nem érzem magam rossznak. Az esetek 90%-ában magamban tartom a sérelmeimet, és este sírok egyet. Vagy vagdosom magam...
Pont ezért kell elmenned pszichológushoz.
Hogy rádöbbenj, édesanyád viselkedése, hozzáállása, a feléd közvetített dolgai milyen hatással vannak rád, hogyan befolyásolt a családi közeg. Nem kellene így érezned magad, azért van, mert elhiteti veled. Persze azért neked is részed van benne, mert te meg elhiszed. Az elfojtás a legrosszabb, ha beszélnél róla, feldolgoznád és megértenéd saját magadat, sokkal jobb lenne.
És ne itt keress megváltást, sajnos mi nem vagyunk szakemberek. Nem tudom elégszer írni, hogy a lelki és mentális egészséged legyen az első. Ha ő nem foglalkozik a dolgaiddal, nincs okod félni, hogy mit fog szólni. Valószínűleg semmit, mint eddig (hát nem látod, hogy mindig csak meg akarsz neki felelni, de sosem azt kapod, amit vársz? na mindegy...)
Pszichológushoz lehet suli után menni, nyilván ő is tisztában van vele, hogy neked iskolába kell járni, és úgy adna időpontot. Én is órák után jártam a pszichiáteremhez.
Kedves kérdező!
Nem pszichológusra, hanem pszichiáterre lenne szükséged. A háziorvosotok, vagy az iskolaorvos beutalhat. Az életedről van szó, nem egy kis csínyről, amiről lehet hallgatni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!