Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik egyáltalán ilyen? Bőv...

Létezik egyáltalán ilyen? Bőv lent

Figyelt kérdés

hogy valaki a ZENÉTŐL gyógyul meg? Tegyük fel van egy szorongós, vagy depressziós gyerek, aki hónapokon át, (1éven keresztül kb) depressziós zene féléket hallgat, ami szólhat a magányról, a szenvedésről-fájdalomról, csalódásról, halálrol(főképp öngyilkosságról).. na szóval ilyeneket hallgat egy éven át, és jobban érzi magát, sokkal jobban mint azelőtt? és mostmár hirtelen megváltozott a zenei izlése, hogy a rock, screamo, post hardcore zenéket felváltotta az ilyen Lmfao, usher, pitbull meg ilyenek?:D

vagy hogy begyógyszerezik, és utána sokkal jobban érzi magát?

a fogalmazásért neharagudjatok, másképpen nem tudtam kifejezni magam!

16/L

2011. aug. 10. 14:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Azt leszögezhetjük, hogy nem a depis zenétől "gyógyultál" meg. A gyógyulást azért tettem zárójelbe mert nyilván beteg sem voltál. A kamaszkorra jellemző, "nem találom a helyem a világban, nem értenek meg a felnőttek, mindenki ellenem van, LÁZADOK" szakaszból egy magasabb fejlettségi szintre léptél és ennek örülnek a szüleid is. Az előbbi szakasszal nem az a baj, hogy átesel rajta, hanem ha megrekedsz benne, és penge éles a határvonal. Ilyenkor ugyanis nagyon könnyen keveredhetsz a rosszabbik útra például rossz társaság, káros befolyásolás vagy jellemferdülés révén. Ezért van az, hogy ilyenkor a felnőttek sem mindig tudják jól kezelni a helyzetet, és könnyen kialakul az ördögi kör, vagyis az eltávolodás, az antiszocializálódás. Úgy tűnik neked sikerült az intelligenciád, egészséges jellemed és a normális családi háttér (nem azonos azzal, hogy soha nincs semmi baj) révén túllépni ezen a nehézségen.
2011. aug. 11. 14:35
 12/12 A kérdező kommentje:
szorongással járok pszichiátriára, meg jártam pszichológushoz.
2011. aug. 14. 12:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!