Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez egy betegség? Ha az, akkor...

Ez egy betegség? Ha az, akkor milyen?

Figyelt kérdés
Már egy jóideje nem tudok aludni.. olyan este 11 körül elalszok és szinte mindig ugyanakkor kelek fel, olyan hajnali 2 körül, és onnantól csak akkor tudok visszaaludni, ha kivilágosodik. becsukott szemmel alszok, érzem hogy fáradt vagyok, de mégsem alszok el csak napkeltekor.. nem láttam szellemet, semmit nem képzeltem be magamnak, nem félek, semmi.. egyszerűen nem alszok el! valaki segítsen, mert ha ez suli közben is így lesz, az elég nagy gond lesz, mert nem fogok tudni figyelni az órákon stb.. 15/L, légyszi segítsetek!
2011. aug. 1. 12:41
 1/9 A kérdező kommentje:
helyesbíteném a második mondatot, *becsukott szemmel fekszek, érzem hogy fáradt vagyok mégsem alszok el.
2011. aug. 1. 12:43
 2/9 anonim válasza:
Énnekem is ez volt kb. 2 hete. Nálam az volt a baj hogy nem fáradtam ki eléggé. Olvass alvás elött az fáraszt. sok sikert :)
2011. aug. 1. 12:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem akkor volt ilyen, amikor szakítottam az exemmel, közben mással alakult valami, és izgultam, meg aggódtam, meg a szakítás is...Tehát lehet, stresszes vagy, jön a suli, esetleg új helyre mész? Ilyenek lehetnek. Vagy, esetleg nem vagy elég fáradt.
2011. aug. 1. 12:46
 4/9 anonim ***** válasza:
43%

Nálam is volt ilyen időszak, bár én nem keltem fel, hanem egyszerűen nem tudtam elaludni.

Ha kicsit stresszesebb vagy, akkor lehet ez okozza, kérje a házi orvosodtól egy kivizsgálást, mondd el ezt a problémát, végső esetben menj el egy alváscentrumba, ott végignézik ahogy alukálsz és a kapott agyi folyamatok alapján mondanak valamit.

2011. aug. 1. 12:47
 5/9 A kérdező kommentje:
igen, új helyre megyek, de úgy érzem, ez annyira még nem izgat..még várom is, de az még 1 hónap múlva lesz, majd akkor izgulok, most nem szoktam annyit gondolkodni ezen.. azt hiszem, az lesz a gond, hogy nem fáradok ki.. köszönöm!
2011. aug. 1. 12:50
 6/9 anonim ***** válasza:
tudat alatt is lehet, én is jól voltam, nem éreztem mindezt, amit leírtam, később "esett le", hogy ettől lehetett
2011. aug. 1. 12:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Fáraszd ki magad lefekvés előtt. Mozogj, sportolj, táncolj, bármi. :) Utána garantáltan végigalszod az éjszakát.

Amúgy meg, ha felébredsz hajnalban, egyszerűen gondolkozz kellemes dolgokon. Azokba könnyű belealudni. :)

2011. aug. 1. 13:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem vagy elég fáradt, nyári szüneted van, és mostanra teljesen kipihented magad. Aktivizáld a napjaid, hogy estére elfáradj. Vagy állítsd be az ébresztőt kb. reggel 8-ra és kelj fel akkor is ha csak 2 órát aludtál. Hidd el este úgy fogsz aludni mint a bunda. És 3-4 nap alatt teljesen visszaállsz.
2011. aug. 1. 15:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Mozogj sokat, segíts otthon szüleidnek a házimunkában, akkor biztos menni fog az alvás :D (ha azt mondod, hogy nem azért megy, mert "kattog az agyad"Ö
2011. aug. 1. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!