Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt vki, akivel el lehetne...

Van itt vki, akivel el lehetne beszélgetni az öngyilkosságról?

Figyelt kérdés
2011. júl. 30. 23:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/75 A kérdező kommentje:
Utolsó emberkének : hidd el, családodnak nélkülözhetetlen vagy, és idővel talán a szerelem is elkap..és megélhetőségi lehetőséged is adódik..még csak 21 vagy, sok lehetőséggel
2011. aug. 2. 21:58
 72/75 anonim ***** válasza:

21 évesen felejtsd el az öngyilkosság gondolatát is! Sportolj! Ha más lehetőséged nincs, akkor fussál, vagy kerékpározzál! Ettől máris jobb lesz a közérzeted!

Ha van egy érettségid és egy szakmád, az már nem semmi! Ha valamilyen nyelvet is tanultál, azt kellene tökéletesíteni, ha nyelvtanfolyamra mész, új ismerősöket szerzel, akik talán elhelyezkedni is tudnak segíteni. Járj nyitott szemmel! Nem tudom, milyen szakmád van, de olvassál sok hirdetést, és Te magad is keress meg interneten cégeket, esetleg telefonon is, előbb-utóbb találsz valamit. Én, ha ilyen fiatal lennék, leveleznék külföldi fiatalokkal is, talán ott is lenne lehetőség munkát találni. Ha nyelvtanfolyamra mész, akkor a nyelvtanár is biztos tud tippeket adni, milyen internet címen találhatsz magadnak levelező társakat az adott idegen nyelven.

Az a lényeg, hogy ne zárkózz be, menjél rendezvényekre, és ismerkedj! Menjél könyvtárba, ha van valamilyen hobbyd, találd meg hozzá azt a baráti kört, akikkel űzheted a kedvenc hobbyd, ehhez is nagyon nagy segítség az internet! Ha nincs hobbyd, keress magadnak egy hozzád közel álló hobbyt, és kezdj el elmélyedni benne!

Nézz körül, nem keresnek-e eladót valamelyik boltban, vagy anyagmozgatót, stb., ha bárhol dolgozol, ott is tudsz ismerősöket találni, és ha nem vagy megelégedve a munkaköröddel, lesz lehetőséged más munkát találni. A legfontosabb a nyitottság!

2011. aug. 3. 08:39
 73/75 Rajzos13 válasza:
Hát ez durva az egyik kommentedet akár én is írhattam volna. Ember én már majdnem 6 hónapja nem mozdultam ki a házból és csak a net. Már most szimpatikus vagy. A témáról meg annyit hogy én 2x kíséreltem meg az öngyilkosságot azelmúlt 1,5 évben. Mert kilátástalan az életem nincs semmi jövőképem. De már le is szarom most már ott tartok hogy nekem megfelel ez az élet. Meg valami a magány zsír! :)
2011. aug. 23. 18:56
 74/75 anonim ***** válasza:

Az utolsó hozzászólónak:Ha most kb. 60 évesen megnéznéd a fiatalkori önmagad, akkor biztos azt gondolnád: hogy lehettem olyan marha, hogy egyáltalán az öngyilkosság gondolata is felmerült bennem.

Szerintem el lehet kezdeni a kimozdulást.Példa: jelentkezel önkéntes munkára, kórházba, vagy egyéb tevékenységekre. Külföldre is lehet önkéntesnek menni, ez is egy kaland fiatal korban.

Kár vesztegetni otthonüléssel a fiatal éveidet, tovább kell lépned, és ezt senki nem fogja megtenni helyetted neked magadnak kell elszánnod magad és lépned.

Ha valóban megkíséreltél öngyilkosságot, és még mindig egészséges vagy, akkor ráadásul szerencséd is van, mert ha rosszul sikerül, akár egy életre is megnyomorodhatsz és ágyhoz kötött maradhatsz.

Indulj el!!!

2011. aug. 24. 07:48
 75/75 anonim válasza:
Én szívesen leveleznék ilyesmiről.
2015. ápr. 18. 21:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!