Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mit tegyek?

Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés

[link]

amit ezen az oldalon írnak, mind illik rám. nem tudom mit tegyek már régóta érzem, hogy én másként gondolkodom mint a többi ember. a saját "fantázia világomban" élek és úgy érzem, hogy be vagyok oda zárva és bármit teszek nem tudom "leállítani". Sajna a szüleim azt hiszik,, hogy csak figyelem hiányom van, de a legjobb barátnőm már észrevette hogy valami nincsen rendben. Ha idegen jöna baráti körömbe (ami össz-vissz 3-4 ember) akkor nem bírok megszólalni csak ülök és nézek, pedig a barátaimmal rengeteget beszélek. Félek ismerkedni, és attóll is hogy akikkel újonnan találkoztam elítélnek valami miatt. Mit csináljak szerintetek, hogy ez elmúljon? hiába mondom itthon a nővéremet se érdekli, azt mondja csak kitalálom.segítsetek.

2011. júl. 25. 16:08
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
csak azt akartam megtudni, hogy ezek a dolgok mitől lehetnek nálam... de itt mindeki azt mondják, hogy "büszkélkedni" akarok...csak nem tudom mivel...
2011. júl. 25. 23:03
 12/32 A kérdező kommentje:
Na de mindegy...nem veszekedni és nem "büszkélkedni" jöttem. Sziasztok.
2011. júl. 25. 23:06
 13/32 anonim ***** válasza:

Jaj kincsem, hát te nagyon is úgy nézel ki. Jó szándékból mondták, hogy nem lehet ilyen bajod, alátámasztották érvekkel, erre te megsértődsz, hogy nem kérsz több választ… Egy ember (én) mondtam ezek után, hogy büszkélkedni akarsz, hiszen nagyon is ragaszkodsz, hozzá, hogy márpedig ez a bajod. Aki nem ért egyet, az már "letol".

Egyértelműen attól lehetnek problémáid, hogy nem figyelnek rád, és rosszul érzed magad otthon, meg ezek szerint az iskolában is. Ezeken kéne változtatni. Ha egyedül nem megy, és már anyukád szerint is furán viselkedsz biztos rá tudod venni, hogy vigyen pszichológushoz.

2011. júl. 25. 23:17
 14/32 anonim ***** válasza:
Nekem is sok tekintetben hasonló a viselkedésem mint az ott leírt "skizotíp személyiségzavarosoknak". Ennek ellenére semmilyen személyiségzavarom nincs. Ilyen vagyok. Tudom ki vagyok szóval semmilyen személyiségzavarom nincs. Nem gondolkoztál el azon, hogy egyszerűen ilyen vagy?
2011. júl. 25. 23:52
 15/32 A kérdező kommentje:

utolsó elötti... nem vagyok megsértődve, csak nem szeretm amikor beállítanak egy önsajnáló idiótának:)

kedves utolsó :) megnyugtattál ezzel azt hittem hogy a problémáim miatt kezdek bekattanni, de ezek szerint nem csak én vagyok ilyen :)köszönöm a válaszokat :)

2011. júl. 25. 23:58
 16/32 A kérdező kommentje:
nem ragaszkodom hozzá , hogy az a bajom nem is mondtam, hogy az csak illenek rám :) de mindegy nem sértődtem meg az a lényeg... feltettem egy kérdést nem gondoltam magam,ról, hogy beteg vagyok, csak mostanában felerősödtek bennem ezek a dolgok:(
2011. júl. 25. 23:59
 17/32 A kérdező kommentje:
ez lemaradt:nem hiányzik, hogy mindkei figyeljen rám :) tökéletesen elvagyok a 3 barátommal nem fáj, hogy pl a szüleim nem foglalkoznak velem annyit:)
2011. júl. 26. 00:01
 18/32 anonim válasza:
Nekem is volt hasonló problémám, de én annyira szótlan voltam, hogy még chattelni sem szerettem (mondjuk most is rühellem)na meg az a gyászhuszáros kinézet, elképzeltem egy világot, amit igazából, mintha nem is én alkottam volna egyszerűen csak megjelent. Ez másoknak is próbáltam elmondani, de senki sem figyelt. Így hát leírtam történetben azokat amik lezajlottak az álomvilágomban. Sokkal jobb lett, már nem gyötörnek. És azóta már teljesen máshogy öltözködöm, kicsit többet beszélek, de az idegeneket mondjuk mindig is kerültem. Nekem ez igazából nem volt rossz. Inkább az agorafóbia az az amit utálok.
2011. júl. 26. 00:41
 19/32 A kérdező kommentje:
húúú köszi a választ :) tényleg megnyugtató, hogy mással is történnek ilyenek :)
2011. júl. 26. 01:08
 20/32 anonim ***** válasza:

Ezzel abszolút egyetértek, nem is ismételném, csak idézem:

,,Egyértelműen attól lehetnek problémáid, hogy nem figyelnek rád, és rosszul érzed magad otthon, meg ezek szerint az iskolában is. Ezeken kéne változtatni. Ha egyedül nem megy, és már anyukád szerint is furán viselkedsz biztos rá tudod venni, hogy vigyen pszichológushoz."

Ahhoz képest, hogy van elég bajod, és dolgod, eléggé úgy tűnik, hogy túl sok szabadidőd és szabad agykapacitásod van mégis ezekkel gyötörni magad. Egyébként meg identitászavarod van, nem ilyen személyiségzavaraid. Tudod, mit csinál egy identitászavaros, identitáskereső unatkozó tini? Összeolvas minden zöldséget, és elhiszi, hogy azok róla szólnak. Mivel nincs kialakult önképe, bármilyen külső befolyásolásnak enged. Barnum hatás. Nyugodtan olvass ennek is utána.

2011. júl. 26. 11:59
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!