Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológus tényleg segít?

Pszichológus tényleg segít?

Figyelt kérdés

Én kb 4 hónapja járok és még nem érzek változást,sőt sokkal okosabb sem lettem,csak pár 10e tal szegényebb.

Elvileg dec-ig fogok járni hozzá,de nem tudom h érdemes-e.Olyan emberek válaszát várom akiken télleg segített(önbizalomhiány,stresszelés,enyhe szorongás esetén) méghozzá azért,h tudjam,h nemcsak kidobom a kukába a pénzt hanem télleg segíteni fog rajtam...

2011. júl. 6. 16:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
48%
Nekem is voltak régebben komoly problémáim az önbizalmammal... Az a helyzet, hogy 95%-ban csak te tudsz magadon segíteni. Hiába bízod magad pszihomókusra, attól semmi sem fog változni! Nem ő tesz veled csodát, csak megmondja, hogy tegyél csodát magaddal, ha lusta vagy magadtól rájönni.
2011. júl. 6. 16:35
 2/15 anonim ***** válasza:
Énrajtam egy jó könyv többet segített.(Az erő benned van!)
2011. júl. 6. 16:36
 3/15 A kérdező kommentje:
elsőre: éppen én is ezen gondolkodtam...járok a pszichológushoz és beszélgetünk mindenféléről(család,jelenlegi szörnyű helyzetem stb ) és nagyon gyakran ugyanarról és attól h mesélek a multamról stb még nem látom a jövőre vonatkozó megoldást sőőőt sajnos állandóan bögők nála(de mondjuk elég sokat fizetek neki azért hogy ezt elviselje)Imaginációt csinálunk ami kb olyan mint egy verselemzés(azt látok bele amit akarok és elég ködös az egész) és mindig úgy jövök el tőle hogy nem éri meg ... de aztán bennem van az örök optimizmus hogy majd egyre jobb lesz ...És sajnos kezdek arra rájönni hogy az életem alakulását nem bízhatom egy pszichomókusra :D
2011. júl. 6. 17:25
 4/15 anonim ***** válasza:
Jól érzed. Mint mondtam, arra jó, hogy kilökdössön a problémáid fészkéből, de neked kell megtanulnod szárnyalni. Magát a forrást kell megtalálni, ami miatt elhatalmasodtak rajtad a gondok. Én például rájöttem, hogy nem szabad mindíg, mindenki előtt megalázkodnom, és van, hogy a talpamra kell állnom, akkor is, ha ezzel szaporítom a bajt. Pszihológus nélkül sikerült visszanyernem az önbizalmamat, és az életkedvemet. Visszavennem a dohányzásból, felhagynom a szintetikumokkal. Az egész önismeret és akarat kérdése!
2011. júl. 6. 17:32
 5/15 A kérdező kommentje:
Elolvasod a honlapjukat és csodás dolgokat kínálnak(önbizalomerősítéstől egészen teljesítményjavulásig)nagyon jól hangzó módszerekkel(hipnózistól egészen az NLP - ig) és nagyon kecsegtetően hangzik.A média is állandóan sugallja,h bajod van hát menj pszichomókusokhoz mert őők segítenek... szegény bajbajutott és kétségbeesett ember felkeresi egy jobb(lelki) és sikeresebb élet reményében.Imaginálsz és ahogy telik az idő egyre inkább úgy érzed magad mintha irodalomórán lennél verselemzéskor(szerintem mindenkinek ismerős amikor szegény versbe próbálnak minden lóturót belemagyarázni és te meg röhögsz a tanáron,h honnan szedi azt a sok baromságot) Ahogy telik az idő egyre hülyébbnek érzem magam(pedig pont afordítottját akartam)és egyre szegényebbnek ...
2011. júl. 6. 17:41
 6/15 anonim ***** válasza:
Azért ne általánosítsunk. Van jó pszihológus, és rossz egyaránt. Igazad van, ha olvasol újságot és nézel TV-t, és még el is hiszed, ami benne van, akkor átvágnak. Ezért nem kell olvasni/nézni/elhinni!
2011. júl. 6. 17:54
 7/15 A kérdező kommentje:

Biztos,hogy vannak jók is...Éppen azért tettem fel a kérdést hogy valaki a saját pozítiv élményéről számoljon be,mert én kezdem elveszíteni a hitemet (de lehet hogy csak negatívan állok hozzá... ki tudja)

Amúgy érdemes elolvasni egy brian tracy könyvet vagy meg hallgatni a a phonix szemináriumot (én abból sokkal többet megtudtam arról hogy miért stagnál az életem)...

2011. júl. 6. 18:03
 8/15 anonim ***** válasza:
8%
99%-kuk csak a pénzedet viszi.
2011. júl. 6. 19:58
 9/15 A kérdező kommentje:
utolsó Ezt tapasztalatból mondod?
2011. júl. 6. 20:10
 10/15 anonim ***** válasza:
8%
Én hála istennek nem vagyok olyan állapotban, hogy "pszichomókushoz" kellene járnom, de egy ismerősöm ezt igazolja.
2011. júl. 6. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!