Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Éjjelenként felébredek,...

Éjjelenként felébredek, rosszul vagyok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Éjszaka, változó időpontokban (éjfél és hajnali 4 között) fel szoktam ébredni arra, hogy hányingerem van, "zsibbad" a gyomrom, és nagyon rosszul érzem magam. Nem egyszer előfordult már, hogy epét hányok, és a rosszulléteim elég gyakoriak (hetente több is, bár van, hogy egy ideig semmi). Beszéltem már az orvosommal, ő azt mondta, ez pszichés eredetű probléma lehet, próbáljak valami homeopátiás gyógyszert. Én inkább Magne b6-ot kezdenék el szedni. Régebben is voltak hasonló problémáim, akkor lefekvés előtt voltam mindig rosszul. Így nem merek elmenni nyaralni sem, mert ha ott tör rám, akkor semmi értelme elmenni, kidobott pénz, mert nagyon megvisel az éjszakázás, és már csak az öklendezéstől is majd' el ájulok (azért, mert kimerít, főleg éjnek évadján). Múlt éjjel is rosszul voltam, bevettem egy b6 vitamint, a hányingeremre, ittam 3 korty vizet, és úgy éreztem, mentem szétdurran a gyomrom. Feszült nagyon, és fájt. Aztán elkezdtem öklendezni, kicsit jobb lett, aztán fél órával később is, aztán végül le tudtam feküdni aludni. Igaz, hogy most nyári szünet van, de emiatt az iskolában sem tudok úgy teljesíteni, és a hiányzásaim miatt is cseszTet az osztályfőnök.

Valaki erre tud valamit tanácsolni?

Előre is köszönöm!

17/L

2011. jún. 19. 16:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Idegi eredetű epehányás?Én ebben nem hiszek!Szerintem egy kivizsgálás rád férne, ne hagyd lerázni magad.Végső esetben válts orvost.

Rendesen táplálkozol?

Én azt ajánlom, bár nem nagy dolog, hogy tedd át az ágyad.Furán hangzik, tudom, de esetleg segíthet.A citromfűteát is kipróbálhatnád, az gyomoridegesség ellen is jó és az emésztésre is jótékony hatású, a nyugodt alvásban is segíteni fog.És menj vissza a dokihoz.

2011. aug. 15. 23:08
 12/16 anonim ***** válasza:
Igen, a táplálkozás lényeges, és ha lelki eredetű a probléma, akkor oly módon kezelendő. Azért ez elég durva, nem csak egy kis tingli- tangli hányogatás.
2011. aug. 16. 00:01
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Épp ma jön a barátom átpakolni az ágyamat! Sajnos máshova nem fér, de megfordítom, hátha másabb lesz. Ami a hányást illeti, a kiírás óta nem hánytam. Ugyanúgy felkelek, és rosszul vagyok, de már nem hánytam jó ideje, hála az égnek. Augusztus végére van időpontom egy dilidokinál. Megpróbáljuk azt is, aztán majd csak lesz valami. :)

Köszönöm a válaszokat még egyszer!

2011. aug. 16. 13:21
 14/16 anonim ***** válasza:
És esetleg valamelyik másik bútorral nem tudnád az ágyat kicserélni?Ha úgy sem fér, akkor reméljük, talán segíteni fog az is, ha csak megfordítod.Végül is, a fekvés irányod változni fog , és ha valami ártalmas sugárzás lenne a fekhelyednél, akkor más testrészen fog érinteni.De legalább lesz esély, hogy ha ilyesmi okozza a gyomorproblémád, akkor legalább az rendbejöhet.Ha a fekhelyed volt problémás, akkor 1-2 napon belül érezni fogod a javulást.Minden esetre, egy próbát megér.
2011. aug. 16. 13:28
 15/16 anonim válasza:
Szia! 17 L vagyok, panikbeteg. Tuneteim koze tartoznak ezek is. Probald megkozeliteni onnan, hogy atgondolod az eleted, van-e olyan problemad, vagy ert-e regen barmi rossz elmeny, amit esetleg meg most is cipelsz? Lehet a problem forrasa psziches. Keress pszichologust minnel elobb. Nem szabad huzni az idot, barmilyen egeszsegugyi problemaja van az emberenke. Probalj meg mindent.
2017. júl. 24. 12:26
 16/16 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Közben kiderült, hogy tényleg lelki eredetű volt a gond. A párkapcsolatom végeztével minden gondom villámcsapásszerűen megszűnt. Hihetetlen, de tényleg így van. A folyamatos tudatalatti stressz váltotta ezeket ki nálam. Még ma is, ha nagyon stresszes időszak van az életemben, hajlamos vagyok hasonló tüneteket produkálni, bár nem ennyire durván.

Remélem ezzel másnak is segítségére lehettem :)

Köszi

2018. máj. 12. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!