Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Éjjelenként felébredek,...

Éjjelenként felébredek, rosszul vagyok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Éjszaka, változó időpontokban (éjfél és hajnali 4 között) fel szoktam ébredni arra, hogy hányingerem van, "zsibbad" a gyomrom, és nagyon rosszul érzem magam. Nem egyszer előfordult már, hogy epét hányok, és a rosszulléteim elég gyakoriak (hetente több is, bár van, hogy egy ideig semmi). Beszéltem már az orvosommal, ő azt mondta, ez pszichés eredetű probléma lehet, próbáljak valami homeopátiás gyógyszert. Én inkább Magne b6-ot kezdenék el szedni. Régebben is voltak hasonló problémáim, akkor lefekvés előtt voltam mindig rosszul. Így nem merek elmenni nyaralni sem, mert ha ott tör rám, akkor semmi értelme elmenni, kidobott pénz, mert nagyon megvisel az éjszakázás, és már csak az öklendezéstől is majd' el ájulok (azért, mert kimerít, főleg éjnek évadján). Múlt éjjel is rosszul voltam, bevettem egy b6 vitamint, a hányingeremre, ittam 3 korty vizet, és úgy éreztem, mentem szétdurran a gyomrom. Feszült nagyon, és fájt. Aztán elkezdtem öklendezni, kicsit jobb lett, aztán fél órával később is, aztán végül le tudtam feküdni aludni. Igaz, hogy most nyári szünet van, de emiatt az iskolában sem tudok úgy teljesíteni, és a hiányzásaim miatt is cseszTet az osztályfőnök.

Valaki erre tud valamit tanácsolni?

Előre is köszönöm!

17/L

2011. jún. 19. 16:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Homeopátiás gyógyszert? És ajánlott valamit? csak orvos ajánlhat neked hivatalosan. Honnan tudod, hogy epét hánysz? Mondtad az orvosnak? Menj el a háziorvosodhoz, mert ha ez mind igaz, nem mehetsz el csak úgy nyaralni.bocs.
2011. jún. 19. 19:29
 2/16 A kérdező kommentje:

Az orvos ajánlott valami homeopátiás gyógyszert, de azt mondta, ha az nem segít, csak akkor ír fel valami gyenge nyugtatót. Véleménye szerint is ez valami pszichikai probléma.

Azt, hogy epét hányok, onnan tudom, hogy üres gyomorral, hajnalban nagyon mást nem tudsz hányni, ami annyira keserű, és olyan undorító színű, mint az epe. :)

Többször voltam már orvosnál. Nem tud velem mit csinálni.

2011. jún. 20. 09:49
 3/16 anonim ***** válasza:
Voltál kivizsgáláson? Ultrahang, vérkép? Ha nem, sürgősen el kell végeztetni.
2011. jún. 20. 21:09
 4/16 A kérdező kommentje:
Vérkép volt. Minden teljesen normális. Ezek után gondolom nem kellett az ultrahang.
2011. jún. 21. 12:40
 5/16 A kérdező kommentje:
Ja, nem! Tavaly októberben voltam ultrahangon is. Epeutak, epehólyag vizsgálat. Minden normális volt.
2011. jún. 21. 12:43
 6/16 anonim ***** válasza:

Szerintem elsősorban valóban pszichés eredetűek a panaszaid. A folyamatos stresszhelyzet, szorongás miatt fokozottabb lehet a gyomorsav termelődés, ami egy idő után refluxhoz vezethet (a reflux azt jelenti, hogy a nyelőcső és a gyomorszáj közötti rész nem záródik rendesen, s emiatt a gyomorsav vissza tud folyni a nyelőcsőbe - különösen ha sok termelődik)- s egy idő után felmarja a nyelőcsőnek azt a részét. Ez okozhat olyan tüneteket amit leírtál - különösen, hogy a savtermelődés hajnalban a legintenzívebb!

Én azt tanácsolom, hogy próbálj rendszeresen szedni valamilyen savlekötőt (pl. Quamatelt - azt hiszem már talán vény nélkül is adják) most egy ideig, s figyeld, hogy enyhülnek-e a panaszaid! Ha igen, akkor ezt rendszeresen kell majd szedned egy ideig. Emellett kellene valami enyhe szorongásoldót is szedned!

2011. jún. 24. 16:28
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Utána néztem a refluxnak. Nekem nem szoktak olyan tüneteim lenni, mint a leírtak. ( Savas büfi, gyomorégés kellemetlen, a szegycsont mögött, a mellkas középvonalában jelentkező, égő érzés a gyomorszájtól egészen a torok tájékig, de a gyomorszáj környékéről kisugározhat a nyak, az áll, a lapockák és karok felé is, stb.)

Én zsibbadást szoktam érezni a gyomromban. És egy kicsit fáj is, de lapos és üres, így mikor rám tör a hányás, elég kellemetlen. Most, ahogy levegőt veszek, fáj a nyelőcsövem végig a szegycsontom mögött. Ezt annak tudom be, hogy tegnap éjjel rettentő sokat öklendeztem, és elég durván, és csak reggelre fájdult meg... szóval nem tudom. :S

Most magneb6-ot kezdtem el szedni. Nyugodtabb vagyok valamivel, érzem magamon. Azt hittem, a rosszulléteim is megszűnnek majd, mert már egy ideje nem volt, de akkor ezek szerint tévedtem :)

2011. jún. 27. 13:35
 8/16 anonim ***** válasza:
Gyomorfekélyt vizsgáltak tükrözéssel? Van ismerősöm és az is így hányt.
2011. jún. 27. 17:12
 9/16 anonim ***** válasza:
Sajnos a gyomorfekélyt is a sok gyomorsav okozza elsősorban. :( A panaszaid alapján én változatlanul erre gondolok. :( Ha továbbra is fennállnak a panaszaid, menj el a háziorvoshoz mindenképpen!!! (Hányingerre egy kis Cerucalt is meg lehet próbálni ha nem elég a B6-vitamin, de úgy tudom az is vényköteles.)
2011. jún. 27. 22:02
 10/16 A kérdező kommentje:
Pont tegnap gondoltam rá én is, hogy talán meg kellene tükröztetni, de nagyon félek tőle. Viszont most már nem érdekel. Mértem lázat is az előbb, 37° volt. Lehet, hogy holnap meglátogatom az orvost. De most már nagyon sokat szenvedtem és kezdek eléggé kiborulni idegileg is.. :S
2011. jún. 28. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!