Cipralexet szedek generalizált szorongásomra 1 hete. Azonban még mindig sokkal rosszabbul vagyok és a mellékhatások sem nagyon szűnnek, pedig az orvos szerint 3-4 nap alatt elmúlik. Valakinél előfodult ugyanez?
Szia!
Na? Hatott? Én is Cipralexet szedek, és annyiban hatott, hogy ok nélkül már nincs rossz kedvem, csak okkal. :D
Én depresszió ellen szedem kb. 2 hónapja. Tapasztalsz olyan mellékhatásokat, hogy anyagcsere gyorsulás=>fogyás, szexuális zavarok, szédülés? Én nagyon sokat eszek, és így vagyok 43 kiló 161 centihez, előtte 44-45 voltam, de úgy, hogy nagyon keveset ettem. Mondjuk most legalább annyi édességet eszek, amennyit csak akarok. :D Viszont sajnos nekem eltűnt az orgazmusom, és 100 alá ment a vérnyomásom, néha szédelgek. :S
Veled változott a helyzet?
Üdv. 20/L
Szia!
Sajnos a Cipralex egyáltalán nem hatott, a szorongásomat nemigen oldotta, sőt rengeteg mellékhatást okozott még 3 hónap szedés után is, így Velaxinra váltottunk, ami már most színvonalakkal jobb, bár még mindig nem ezt a hatást várom (a Frontint egyelőre meg sem közelíti). A cipralex esetében nálam is jelentkeztek szexuális problémák, a felére csökkent mindenféle nemi vágy és a merevedés sem volt az igazi. A pupillám nem szűkült be normálisan, így fényre igen érzékeny volt a szemem. Felszedtem v 10 kilót, de ezt valószínűleg a cipralex okozta mozgáshiány miatt (állandóan feküdnöm kellett, mert különben rosszul voltam). Mindent összefoglalva a cipralexet és eddigi tapasztalataim szerint az összes SSRI-t nem tolerálja a szervezetem, úgy tűnik, az SNRI lesz a kézenfekvő megoldás. De ettől még másnak hatásos lehet!
Üdv!
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!