Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Cipralexet szedek generalizált...

Cipralexet szedek generalizált szorongásomra 1 hete. Azonban még mindig sokkal rosszabbul vagyok és a mellékhatások sem nagyon szűnnek, pedig az orvos szerint 3-4 nap alatt elmúlik. Valakinél előfodult ugyanez?

Figyelt kérdés
Elég durva testi tünetekben megnyilvánuló generalizált szorongásom van, mely abszolút korlátoz mindenben. Eddig "csak" napi 3x0,5 mg Frontint szedtem, attól legalább már ki tudtam mozdulni a lakásból és úgymond jól voltam. Azonban kezdett már kevés lenni, így a pszichiáter Cipralexet írt fel. 5 milligrammal kezdtem és az első éjszakán borzasztó rosszul lettem. Szédültem, hányingerem volt, erősen és gyorsan vert a szívem, izzadtam, a fejemet mintha egy belső nyomás szét akarta volna robbantani (nem fejfájásról van szó), elaludni abszulút nem tudtam, csak forgolódtam. Azóta ugyan már nem ennyire durvák a tünetek, de a rossz állapotom állandósult. Enni alig eszem, akkor sem okoz örömet, a szédülés sem múlik,kába vagyok,furcsán látok, ágyhoz vagyok kötve, alig bírok kikelni onnan és a szorongásos tünetek mintha megtízszereződtek volna, olyan, mint ha állandóan másnapos lennék. Nyugtasson meg valaki, hogy ugye ez el fog múlni? Ha valakivel előfordult ugyanez, neki mennyi idő kellett, míg ezek megszűntek. Vagy esetleg álljak le a gyógyszerről? De akkor meg mi a megoldás, mert már nagyon el vok keseredve, ennéla halál is jobb...
2011. jún. 6. 13:27
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Üdv mindenkinek! Igen, szedem a gyógyszert. Sokkal jobban ugyan nem, de kicsit mintha már jobban érezném magam. Sajnos az állandó fáradtság, kábultság még mindig jelen van, még mindig sokat fekszem, bár a rendes 10 milligrammos adagot csak 4 napja van bátorságom szedni. Szerencsére a dózisemelésnél nem lettem rosszabbul,sőt, mintha kicsit jobb lenne. Sok szorongásos tünet enyhült egy hangyányit (szívdobogás, zsibbadás, szétrobbanó fej). Sajnos ez még korántsem az a hatás, amit várnék a gyógyszertől, de még egy kicsit türelmes leszek, hátha beválik. Ti is legyetek türelmesek! Én bizonyos időközönként helyzetjelentést adok, ha jobb lett, ha nem... További szép napot és kitartást!
2011. jún. 16. 17:51
 32/37 anonim ***** válasza:
Rendben jobbulást, és kitartást, és ha van fejlemény írj! :)
2011. jún. 16. 17:54
 33/37 anonim ***** válasza:
Szia, mi újság, megszűntek a panaszok? Hogy vagy? Szeded az antidepi gyógyszert?
2011. júl. 1. 18:04
 34/37 A kérdező kommentje:
Szedem még a cipralexet, de sajnos hatást még nemigen érzek. Még mindig erőteljesen szükségem van a nyugtatóra mellette... :S Lehet, hogy nekem ez a típusú gyógyszer sosem válik be, ki tudja... :S Kedden megyek pszichiáterhez, majd vele kiagyalunk valamit, de őszintén szólva kezd meginogni a hitem az effajta szerekben. Nem tudom, lesz-e egyáltalán olyan, ami használ. De ti, akik szeditek, azért még ne adjátok fel, mert lehet, hogy ti másképpen reagáltok majd rá. Később jelentkezem.
2011. júl. 2. 17:10
 35/37 anonim ***** válasza:

Szia!

Na? Hatott? Én is Cipralexet szedek, és annyiban hatott, hogy ok nélkül már nincs rossz kedvem, csak okkal. :D

Én depresszió ellen szedem kb. 2 hónapja. Tapasztalsz olyan mellékhatásokat, hogy anyagcsere gyorsulás=>fogyás, szexuális zavarok, szédülés? Én nagyon sokat eszek, és így vagyok 43 kiló 161 centihez, előtte 44-45 voltam, de úgy, hogy nagyon keveset ettem. Mondjuk most legalább annyi édességet eszek, amennyit csak akarok. :D Viszont sajnos nekem eltűnt az orgazmusom, és 100 alá ment a vérnyomásom, néha szédelgek. :S

Veled változott a helyzet?

Üdv. 20/L

2011. júl. 20. 17:12
 36/37 A kérdező kommentje:

Szia!

Sajnos a Cipralex egyáltalán nem hatott, a szorongásomat nemigen oldotta, sőt rengeteg mellékhatást okozott még 3 hónap szedés után is, így Velaxinra váltottunk, ami már most színvonalakkal jobb, bár még mindig nem ezt a hatást várom (a Frontint egyelőre meg sem közelíti). A cipralex esetében nálam is jelentkeztek szexuális problémák, a felére csökkent mindenféle nemi vágy és a merevedés sem volt az igazi. A pupillám nem szűkült be normálisan, így fényre igen érzékeny volt a szemem. Felszedtem v 10 kilót, de ezt valószínűleg a cipralex okozta mozgáshiány miatt (állandóan feküdnöm kellett, mert különben rosszul voltam). Mindent összefoglalva a cipralexet és eddigi tapasztalataim szerint az összes SSRI-t nem tolerálja a szervezetem, úgy tűnik, az SNRI lesz a kézenfekvő megoldás. De ettől még másnak hatásos lehet!

Üdv!

22/F

2011. szept. 16. 23:40
 37/37 anonim ***** válasza:
Az antidepresszánsok hátránya hogy sokszor csak hónapok után segit, és ki kell várni minden esetben az időt, úgyhogy csak türelem. A xanax nagyon jó tűzoltó szer, sőt van úgy hogy hosszabb távon adják az antidepresszáns mellé, ha az önmagában nem elég hatékony..
2012. júl. 14. 15:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!