Hogy győzzem le a 10 éves agorafóbiám? Havonta tud fogadni az orvos, holnap kell mennem, megőrülök a félelemtől. Bármi segítséget ajánljatok. Olvass tovább:
Nekem pánikbetegésgem volt, nagyon rosszul voltam a buszon, villamoson, vonaton... volt olyan, h. a metróra nem bírtam felszállni.
Szédültem, izzadt a tenyerem, fájt a szívem, azt hittem el fogok ájulni.
Én voltam neurológusnál, aki felírt egy gyógyszert (amit elsőre felírt, az nem volt jó, a második már igen), és ha érzetem, h. kezdek rosszul lenni, akkor bevettem.
Ez egyébként egy nyugtató.
Nekem még az is segített, hogy újra és újra fel mertem szállni a járművekre és nyugtattam magam, h. nem leszek rosszul, nem ájulok el...
Szóval, mostmár jól vagyok, nem félek utazni.
Nem tudom, hogy ezzel segítettem-e neked... de szerintem a te betegséged is legyőzhető - de nem az orvos vagy más fogja legyőzni, hanem te. :)
Milyen ütemben sikerült visszaszoknod a járművekre? A metrót és is kihagyom, ha csak tudom, mert úgy érzem onnan nem tudok menekülni és felkell jönnöm, inkább órákat villamosozok, bár azon is rosszul érzem magam.
A szédülés-izzadás-ájulásérzés nagyon ismerős, a boltban szoktam érezni, így ritkán megyek és hosszú időre vásárolok egyszerre..
Majd visszanézek még, nagyon remélem sikerül túlélni a holnapi napot..
Amúgy tudom, hogy igaz, de hihetetlennek tűnik nekem jelenleg, hogy önmagadtól visszaszoktál a közlekedésre, akkor én nagyokat hibáztam eddig, sajnos egy hosszabb út után méghoszabb időre zárkózok be itthonra és mégnehezebb utána újra elindulni..
Valóban nagyon megerőltető volt, hogy újra visszaszálltam és utaztam, de tudtam hogy minél később tenném meg ezt annál nehezebb lenne.
Egyik barátnőm anyja is pánikbeteg, ő buszon lett rosszul, még évekkel ezelőtt, de azóta nem is nagyon tömegközlekedik, a párja kocsival viszi a munkahelyére, egyedül nem mer utazni. Szed gyógyszert, de nem használ neki.
Próbáld magadban tudatosítani (én is ezt tettem), hogy úgysem leszel rosszul - mert mitől is lennél?
Ez a félelem az agyban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!