Cipralexet szedek generalizált szorongásomra 1 hete. Azonban még mindig sokkal rosszabbul vagyok és a mellékhatások sem nagyon szűnnek, pedig az orvos szerint 3-4 nap alatt elmúlik. Valakinél előfodult ugyanez?
Figyelt kérdés
Elég durva testi tünetekben megnyilvánuló generalizált szorongásom van, mely abszolút korlátoz mindenben. Eddig "csak" napi 3x0,5 mg Frontint szedtem, attól legalább már ki tudtam mozdulni a lakásból és úgymond jól voltam. Azonban kezdett már kevés lenni, így a pszichiáter Cipralexet írt fel. 5 milligrammal kezdtem és az első éjszakán borzasztó rosszul lettem. Szédültem, hányingerem volt, erősen és gyorsan vert a szívem, izzadtam, a fejemet mintha egy belső nyomás szét akarta volna robbantani (nem fejfájásról van szó), elaludni abszulút nem tudtam, csak forgolódtam. Azóta ugyan már nem ennyire durvák a tünetek, de a rossz állapotom állandósult. Enni alig eszem, akkor sem okoz örömet, a szédülés sem múlik,kába vagyok,furcsán látok, ágyhoz vagyok kötve, alig bírok kikelni onnan és a szorongásos tünetek mintha megtízszereződtek volna, olyan, mint ha állandóan másnapos lennék. Nyugtasson meg valaki, hogy ugye ez el fog múlni? Ha valakivel előfordult ugyanez, neki mennyi idő kellett, míg ezek megszűntek. Vagy esetleg álljak le a gyógyszerről? De akkor meg mi a megoldás, mert már nagyon el vok keseredve, ennéla halál is jobb...2011. jún. 6. 13:27
21/37 anonim válasza:
A gyógyszerekre visszatérve pedig tényleg ki kell várni a hatóidőt, mert csak akkor lesz jobb de akkor érezhetőbben feltűnőbben jobb. Gondoljatok bele kicsit, hogy miért is így működik, mivel a szerotonin szint alacsony ezért azt fel kell tölteni...tehát logikus h egy tabletta nem fog segíteni+ a központi idegrendszerre hat ezért még jó h erősödnek a tünetek így van ez a homeopátiánál is ...Úgyhogy kitartás mindenkinek!!!
22/37 anonim válasza:
Nekem is időjárás függő a dolog, és teljesen kiszámíthatatlan....hol a dögmeleg, hol a hideg, hol a nagy hőmenyiség különbségek tesznek be....
Hát tegnappl semmi bajom nem volt, ma meg már fáj itt ott megint, plusz izom rángások, levertség....
Félelmetes azért, hogy mennyi ember küzd ezzel....
23/37 anonim válasza:
Hát rengeteg ember az biztos, bár nem mindenki vallja be!
24/37 A kérdező kommentje:
10:51-esnek szól: Azt, hogy a gyógyszer hatni fog 2-3 hét után, tapasztalatból mondod? Szedtél/szedsz hasonlót? Ha igen, te is sokkal levertebb voltál tőle az első hetekben?
2011. jún. 8. 11:45
25/37 anonim válasza:
igen tapasztalat.Az első kb egy hét volt borzasztó de aztán jobb lett
26/37 anonim válasza:
Kérdező! Ha úgy döntesz, hogy végi szeded azt a két hetet, és utána jobb lesz , akkor írd meg légyszíves....mik a tapasztalatok, rosszabb, jobb, ugyanolyan a közérzeted....csak, hogy mások is okuljanak, hátha segít másokon is, erőt ad.....
köszi
27/37 A kérdező kommentje:
Rendben :) Jövő héten kedden lesz, hogy második hete szedem. Még csak 5 milligrammal küszködöm, vennem kéne a bátorságot a duplázásra, mert 10 mg a terápiás dózis. Csak félek, hogy dupla annyi mellékhatást fog okozni :S Egyelőre annyi, hogy azon a nagyon durva közérzetes időszakon már túl vagyok, de még mindig rosszabb, mint a szedése előtt. Állandóan gyenge és fáradt vagyok tőle, reggel korábban kelek, mint kéne és már eleve a szorongásos tünetekre. Napközben még mindig sokat fekszem, mert úgy elviselhetőbb. A további tapasztalataimat kedden közlöm :)
2011. jún. 9. 11:04
28/37 A kérdező kommentje:
Ja, és az étvágytalanságom is elmúlt. Sőt... Átestem a ló túlsó oldalára :D Bár van mit bepótolnom! :) És még valami, amit egyelőre tapasztalok: Enyhe hőemelkedés (37,2), de szinte állandóan tartom ezt a szintet. Sajnos a szerotonin a hangulaton kívül sok más mindent is szabályoz (testhőmérséklet, étvágy, hányinger, nemi vágy, alvás), így ha belepiszkálunk, történhetnek érdekes dolgok :S Nyugodtabb lennék, ha valaki megmérte volna az agyi szerotonin szintemet (ami kb. lehetetlen) és csak utána állítja biztosra, hogy azzal van gond. Kitartást mindenkinek (beleértve magamat is)!
2011. jún. 9. 11:10
29/37 anonim válasza:
Szia,
Na mi újság, hogy vagy azóta? Szeded a gyógyszert?
30/37 anonim válasza:
Engem is érdekelne, hogy vagy? Remélem már enyhültek a tünetek és sokkal jobban vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!