Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Cipralexet szedek generalizált...

Cipralexet szedek generalizált szorongásomra 1 hete. Azonban még mindig sokkal rosszabbul vagyok és a mellékhatások sem nagyon szűnnek, pedig az orvos szerint 3-4 nap alatt elmúlik. Valakinél előfodult ugyanez?

Figyelt kérdés
Elég durva testi tünetekben megnyilvánuló generalizált szorongásom van, mely abszolút korlátoz mindenben. Eddig "csak" napi 3x0,5 mg Frontint szedtem, attól legalább már ki tudtam mozdulni a lakásból és úgymond jól voltam. Azonban kezdett már kevés lenni, így a pszichiáter Cipralexet írt fel. 5 milligrammal kezdtem és az első éjszakán borzasztó rosszul lettem. Szédültem, hányingerem volt, erősen és gyorsan vert a szívem, izzadtam, a fejemet mintha egy belső nyomás szét akarta volna robbantani (nem fejfájásról van szó), elaludni abszulút nem tudtam, csak forgolódtam. Azóta ugyan már nem ennyire durvák a tünetek, de a rossz állapotom állandósult. Enni alig eszem, akkor sem okoz örömet, a szédülés sem múlik,kába vagyok,furcsán látok, ágyhoz vagyok kötve, alig bírok kikelni onnan és a szorongásos tünetek mintha megtízszereződtek volna, olyan, mint ha állandóan másnapos lennék. Nyugtasson meg valaki, hogy ugye ez el fog múlni? Ha valakivel előfordult ugyanez, neki mennyi idő kellett, míg ezek megszűntek. Vagy esetleg álljak le a gyógyszerről? De akkor meg mi a megoldás, mert már nagyon el vok keseredve, ennéla halál is jobb...
2011. jún. 6. 13:27
1 2 3 4
 11/37 anonim válasza:

hú látom akkor nem csak nekem vannak ilyen tüneteim ahogy olvastam az előttem szólókat szinte magamra ismertem. Nem könnyű így élni, állandó rettegésben szorongásban. Mit csináljunk h jobb legyen?

sajnos engem a környezetemben nem ért meg senki mert szerencséjükre nincsenek ilyen tüneteik és mindíg azzal jönnek h cssak akrnom kell h meggyógyuljak és h ne gondoljak a tüneteimre stb...de nem könnyű...

2011. jún. 7. 14:16
 12/37 anonim ***** válasza:

Hát én is sokat hallgatom a ne foglalkozzál vele, ne gondolj rá, minden a fejben dől el, stb dumákat, de ezt olyan ember aki nem tapasztalja meg az nem tudja átéli....ilyenkor mindíg azt szoktam mondani, hogy a múltjában egy botrány fogfájásra vagy egyéb nagy traumára, fájdalomra...akkor ha valaki azt mondta volna, hogy ne foglalkozzon vele, vagy minden a fejben dől el, akkor biztos elküldte volna a francba az okoskodót...

Persze OK értem, hogy csak jót akarnak, de akkor amikor valami fáj, szédülsz, ájulás kerülget, rossza közérzeted, akkor nem lehet csak úgy megrázni magad, "hogy OK most nem foglalkozom vele" és csinálni mást, dolgozni, vagy épp bulizni, kirándulni indulni....

Sajnos nem egyszerű....és van akinek könnyebben megy a tünetmentessé válás, de sokan nem így vagyunk vele, sőt, talán azoknak (mint én is) nehezebb, akik túl materialista emberek, és csak azt hiszik el ami kivizsgálható....pl. ha látom a vérképemen, hogy kevés a vasam akkor tudom hogy mi a teendő, de ez a betegség, nem kimutatható...sőt azt látod, hogy mindened egészséges Te meg nagyon szarul vagy és mivel tudod, hogy rengeteg az orvosi műhiba, plusz még az egészségügy is szar helyzetben van ezért ilyenkor azon jár az ember agya, hogy biztos valamit elnéztek, vagy valami olyan betegség, ami nem mindennapos és ezért nem jönnek rá....és ez mind-mind erősíti a tüneteket....

2011. jún. 7. 14:43
 13/37 anonim válasza:

Pontosan így van, nekem is állandóan az jár a fejemben h valamit elnéztek vagy h nem is vizsgált meg alaposan stb... Én mindíg újabb tüneteket fedezek fel magamon, pl egyik nap fáj a fejem szédülök, a másik nap a gerincem vagy a lábaim aztán a szívemmel van valami baj stb stb

Nem tudom h miért súlyt minket ezzel az élet, de nagyon rossz. én most Szendi Gábor Pánik című könyvét olvasom és ott is sokmindenben magamra ismerek sajnos, és arra is rávilágított h a gyógyszer sem megoldás erre a betegségre sajnos mert az csak a gyógyszeriparnak jó....Te hány éves is vagy?

2011. jún. 7. 15:24
 14/37 anonim ***** válasza:
33 vagyok de 2006 ban kezdődött így már egy ideje benne vagyok...csak az elmúlt egy év lett nagyon rossz! Persze én a mai napig, főleg amikor valamilyen erős tünetem van..pl egész nap csak fáj a hátam és semmi más nincs mellé, vagy csak hányingerem van, stb, akkor mindig azt gondolom, hogy ez nem lehet pszichés, nem lehet pánik, vagy szorongásos betegség, aztán amikor van egy -egy nap amikor egész jól vagyok, akkor visszagondolok az előző napokra és azon agyalok, ha szervi baj lenne, az nem szűnik meg egy-egy napra....hát nehéz és együtt kell vele élni, küzdeni vele, de nagyon nem könnyű!
2011. jún. 7. 15:44
 15/37 anonim válasza:

Én 26 vagyok és 18 éves korom óta küzdök ezzel a "szörnnyel". Voltak jobb évek amikor telejesen jól voltam de sajnos mindíg visszatér....

Most ismét hullámvölgyben vagyok nagyon.

Különben amiket írsz azokat én is írhatnám. Teljesen ezek a gondolataim vannak nekem is. Hihetetlen. talán próbáljunk meg ebből erőt meríteni, hogy ez tényleg "csak" pszihés dolog így talán menni fog!

2011. jún. 7. 15:50
 16/37 A kérdező kommentje:
Utolsó: És te szedsz valamilyen gyógyszert? Mert ez nekem is már a sokadik nekirugaszkodásom gyógyszerügyileg, engem is elrettentett a sok negatív információ az antidepresszánsokkal kapcsolatban, de egyre inkább úgy érzem, hogy gyógyszer nélkül ez nem megoldható. A kórház pszichiátriáján is voltam már, de ott sem lettem jobban, és ott sem bírtam a beállítandó gyógyszert. Lehet, hogy ki kéne várni azt a bűvös hatóidőt? De nem hiszem el, hogy ez törvényszerű, hogy amíg hat a gyógyszer, addig 100-szor rosszabbul vagy, mielőtt egy szemet bekaptál volna belőle. Természetesen kell mellette az akaraterő, pszichoterápia, relaxáció, agykontroll, vitaminok, minden... De amíg egyszerűen képtelen vagy ellazulni, addig ezek a módszerek sem működnek. A nyugtatóra meg csak rászokik az ember, hiába hatott kezdetben...
2011. jún. 7. 16:57
 17/37 A kérdező kommentje:
Jah, és 22 éves vagyok/F. Szendi Gábor honlapját olvasgattam, pont ő az, aki elrettentett az antidepresszánsoktól. Lehet, hogy részben igaza van, de azért az ő véleménye elég egyoldalú és elfogult egy kicsit :) Legalábbis próbálom ezzel nyugtatni magam... :S A mostani Cipralex által fokozott tüneteim/a mellékhatások pedig ajánlom, hogy megszűnjenek...Különben még Szendinek lesz igaza sajnos :S
2011. jún. 7. 17:08
 18/37 anonim ***** válasza:
Számomra az a hihetetlen, hogy ez normális, hogy ennyi mellékhatást csinál egy olyan szer, amit azért terveztek, hogy jobban legyen az ember tőle...most komolyan a több havi vagy évi rosszullétek után és mert nem tudod "fejből" legyőzni ezt a valamit, ki gondolja, hogy a gyógyszer által okozott, felerősített 2 hetes időszakot még van ember aki tolerálja, és nem teszi le másnap-harmadnap a tablettát, illetve nem marad benne ismét egy hatalmas szorongás a tablettával kapcsolatban mely csak tovább emeli az eddigi problémát.....
2011. jún. 7. 17:11
 19/37 anonim ***** válasza:
Kicsit olyan ez mintha mondjuk a fájdalom csillapítóra azt mondanák, hogy igen még jobban fog fájni tőle, de aztán majd jobb lesz, vagy a hányinger csillapítónál, igen még hányni is fogsz de utána már jobb lesz, de akár egy lázcsillapítónál is...igen először felmegy majd 42 fokig, elég a tüdőd, de aztán már majd jobb lesz.....pffff
2011. jún. 7. 17:14
 20/37 anonim válasza:

Én jelenleg nem szedek gyógyszert, mint már mondtam 2 szer nekifutottam. Most még bírom...De ha nem lesz más megoldás muszáj lesz megint dokihoz mennem sajnos..

De tudjátok mit figyeltem meg, hogy ezek a fránya frontok nálam mégjobban fokozzák a tüneteket...ideges vagyok szédülök és még a látásom se tökéletes..

Tényleg ti ilyet még nem tapasztaltatok? Olyan mintha fehéres szürkés foltok lennének néha a szemem előtt....Olvastam valahol h ez az idegkimerültség egyik jele, legalább is remélem h nem más...

bár most voltam szemorvosnál és ő nem talált semmit

2011. jún. 8. 10:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!