Nagyon rosszul viselem az egyedüllétet, nem csak párkapcsolati szempontból, bár az sem elhanyagolható, hanem általánosan. Jelentősen passzivizál, hogy úgy érzem, képtelen vagyok hasznos, építő jellegű cselekvésekre és többnyire teljesen tétlenné válok ilyenkor, ami visszavet abban, hogy fejlődjek, hogy előbbre jussak. Régóta járok pszichológushoz, mert ez is a 'problémaköröm' egyik jellemzője és hiába látom az összefüggéseket, nem segít a gyakorlatban. Szorongok bármihez neki kezdeni, kétségbeesek attól, hogy egyedül kell lennem. Nem megoldás, hogy építsek új baráti kapcsolatokat, hiszen előbb-utóbb úgyis belekerülök ilyen helyzetbe, sőt bizonyos dolgokhoz (pl. tanulás) egyedül kell lenni. Tudom, hogy nehéz kérdés. Más is érez ilyet, hogy kevés és rossz társaság maga számára?
2011. ápr. 29. 20:43
1/7 anonim válasza:
A boldogságot először mindig magunkban kell felfedezi, ez után leszünk csak képesek másnak is az igazi boldogságot nyújtani.
Meg kell találnod önmagad valamiben ,amiben ki tudsz teljesedni és az tudsz lenni aki igazából is vagy. Szeretned kell önmagad, hogy őszinte szeretet tudj adni másoknak.
2011. ápr. 29. 21:11
2/7 TOMAtm válasza:
vegyél kutyát,vagy cicát.
2011. ápr. 29. 21:19
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Értelek.
Abból a pontból hogy lehet kilépni, hogy ne külső események, örömteli történések, személyek hozzám viszonyulásának függvényében tudjam pozitív előjellel kezelni magam? Ez ördögi kör.
2011. ápr. 29. 21:23
4/7 A kérdező kommentje:
Igen, a házi állat jó ötlet, de sokat dolgozom és csak egyedül lenne :)
2011. ápr. 29. 21:25
5/7 anonim válasza:
A boldogságot ha felfedezed magadban akkor a többi magától jön. Mivel boldog vagy és azt csinálod ami jó neked igy szeretni fogod önmagad. Ha szereted önmagad akkor egyedül is jól leszel.
És mivel igy pozitivat nyújtasz a külnek pozitivat fog kapni a belső is. Ez nem ördögi kör.
2011. ápr. 29. 21:41
6/7 anonim válasza:
az hogy sokat dolgozol... nem tíltja meg a háziállat tartást. Sok fajta van kutyából, macskából, vannak független fajták és elég napi 1szer megetetni őket, szocializálnod se muszáj őket, csak akkor 1évesnél idősebb eb kell. Macska az még függetlenebb, de ott van ha társaság kell.
2011. ápr. 30. 18:47
7/7 anonim válasza:
Én is ebben a cipőben járok sajnos. Most úgy látszik, van esély a kilábalásra. Nálam az orbáncfű-tea vált be, meg az, hogy rájöttem, hogy mi az oka annak, ami rossz eddig velem történt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!