Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Depresszióm,...

Mit tegyek? Depresszióm, önbizalomhiányom, üldözési mániám van egyszerre!

Figyelt kérdés

Utóbbi 2 eddigi egész életemen végigkísért, depresszióm nem tudom hány éve van:( Orvos nélkül lehet ez ellen tenni valamit? Nem szeretnék orvosi segítséget, mert nem merek megnyílni senki idegen előtt. Ismerősnek meg főleg nem, ha a bajaim feltárásáról van szó.

Bocsi, ha rossz kategóriába írtam, de nem igazán tudom eldönteni, hogy ez most hova való.

Ha bármi kérdés van, nyugodtan lehet kérdezni.

16/L

2011. ápr. 23. 07:13
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"CCHR-es doksifilmen felnőtt generációval (pl. te) értelmes vitát nem lehet folytatni...."

Azt se tudom, hogy milyen doksifilmekről beszélsz...

A kérdést pedig elolvastam, meg is válaszoltam, valamint írtam, hogy érintett voltam, és azt is, hogy erre a szakmára tettem fel az életem. Szerintem inkább az az agresszív trollkodás, és veszekedni akarás, hogy vudunak nevezed a pszichoterápiát, meg azt állítod, hogy oda azért járnak az emberek, mert divatos...stb... nem is sorolom tovább...

Én értelmesen leírtam a tényeket, csupán amellett sorakoztattam fel az érveimet, hogy a pszichiátria egyelőre nem jár olyan magas szinten, mint az orvostudomány többi ága. Elolvastad egyáltalán a válaszom? Tudod az enyém nem csak értelmetlen makogás, és általánosítgatás...

Amúgy tételezzük fel, hogy tényleg 100%-ban hatásosak az SSRI szerek bármire is (tényleg csak feltételezés :D), akkor is még áll a kérdés, hogy milyen dolog lenne ezt egy 16 éves lánynak felírni ezekre a problémákra...

2011. ápr. 24. 12:46
 22/35 anonim ***** válasza:

A vudu itt poénos akart lenni. Nem kizárólag SSRI-ről beszélek itt. Pár hetes Xanax kúra pl.: érettséginél is hatásos tud lenni.

Én nem vagyok pszichiáter, se pszichológus, de minden pszichoterápia alapja, hogy az agya egyáltalán be tudja fogadni az információt.

Ha erre tetted az életed: egy üldözési mániában, depresszióban szenvedőt (mint ez a kérdező) gyógyszer nélkül alanatur beszélgetős-hipnózisos terápiával kezelnéd? És meddig kezelnéd így? mikor adnád fel az elveid, hogy a "barbárabb" de klinikailag igazolt hatású (és mellékhatású) gyógyszeres kúrára elküld szegényt?

Nem tudjuk ki a lány, de ha pl.: öngyilkossági kísérlete volt valamelyik szüléjének, vagy neki is már szúcicid gondolatai vannak, NINCS idő hosszas, hónapok múlva használó (vagy lehet nem használó) kísérletezgetésbe kezdeni.

Aki 16 évesen üldözési mániás ott nagy a gond. És mondom ezt úgy hogy egyik pszg. se pszich. nem vagyok.

Amúgy a pszichológia nagy előnye, hogy félnek tőle az emberek. Szájkaratéhoz néhány jó könyv elolvasása igencsak hatásos. Az irodalma jól megmozgatja az agyat, logikus is, de pacientúra a kezelést nem fogja fel, mert "buta" vagy pedig már olyannyira beteg.

2011. ápr. 24. 13:02
 23/35 anonim ***** válasza:

A 87%-os Kungfuja:

-olcsóbb mert a futás mozgás nem kerül pénzbe

-a futástól fáradtabb leszel, ergo jobban alszol, de a probléma megoldására kevesebb időd/kedved/erőd marad

-nagyfokú, előre nem látható idegi terhelésnél úgy omlassz, mint egy kártyavár. a napi teendőid ellátása is gond lesz. enyhébb agorafóbia, esti sírdogálás, enyhébb pánikromok, memóriavesztés a nem létező kezelések miatt kialakulhatnak.

-A példák ezt igazolják!

Dönts te. De 100%-os meggyőződésem, hogy ha a 87%-ost választod, pszichiátrián találod magad 1-2 év múlva sokkal súlyosabb tünetekkel!

Ez egy másik ORBITÁLIS baromság amit írtál,55%-os, itt látszik még életedben nem sportoltál huzamosabb ideig ,csak hébe-hóba.

Kevesebb energia csak kezdetben van , utána a rendszeres sport energiát generál, sokkal de sokkal több energiája marad a megoldandó problémákra, a feje sokkal tisztultabb lesz a stressztűrő képessége nagyságrendekkel megnő! Tehát na magyarázz már ilyen baromságokat , hogy stressznél úgy fog összedőlni mint egy kártyavár, mert ez abszolúte de nem igaz! A sport egyfajta stressznek teszi ki a szervezetet. A rendszeres sportolásnál a szervezet alkalmazkodni fog ehhez a kitételhez, igy megszokja , ergo megnöveli a stressztűrő képességet. EZ TÉNY. Te pedig csak annyit irtál a sport jótékony hatásaihoz neki, hogy jobban fog aludni mert fáradtabb lesz tőle. Istenem , ilyenkor gondolkozom el , mennyire csőlátásúak egyes emberek. És valahol meg sem érdemled , hogy leálljon veled az ember, de legalább azok az emberek lássanak tisztán akik ezt olvassák.

Irtad , hogy nincs idegrendszered vitatkozni kuruzslókkal. Mégsem olyan nagy hatásmechanizmussal hat akkor a gyógyszered? :)

A te antidepidre mi a garancia hogy működni fog nála? Mivel garantálod , hogy nem a mellékhatások fognak dominálni? Honnan tudod hogy egy 16 éves lány képes felállitani magáról egy pontos diagnózist és nem pedig eltúlozza vagy más eredetü a problémája?

2011. ápr. 24. 13:32
 24/35 anonim ***** válasza:

Örömmel látom, hogy 89%-os lettél:)

Minek is képzi az ország azt a sok felesleges pszichiátert?

'Mozogjunk és jobb lesz alapon' mindenféle serkentő és nyugtató, akár természetes akár szintetikus teljesen felesleges szerinted.

Nagyon látni kellene, azt a lányt most már. De neked is be kellene menni egy pszichiátriára és az "élőholtakat" (akik idegösszeroppanást kaptak, vagy egyéb) megfigyelned, hogy nekik használna-e a rendszeres testmozgás. Nekem ez tűnik baromságnak... De nagyon kíváncsivá tettél, hogy miért nyomod ezt a gyógyszerellenességet?

A gyógyszer csak egy eszköz! Ha nem oldjuk meg a problémát lehet gyógyszerezni, lehet futkorászni nem lesz jobb a betegnek!

n+1-egyedikre is elmondom: ha a lánynak üldözési mániája van, akkor nagy a baj. Én feltételeztem, hogy nem hazudik és nem túloz ezért mondtam egyből, hogy pszichiáter.

Ha ilyen piti dologgal jön: meghalt Bodrikutya és napok óta csak sírok, nem 10 mg Torazint nyomnék bele:) ott tényleg mehet mozogni egy kicsit, esetleg beszélget 2x1 órát egy pszichológussal, aki elmondja neki ez az élet rendje stb. és csá.

2011. ápr. 24. 14:05
 25/35 anonim ***** válasza:

Nem a gyógyszerezés ellen vagyok , hanem a szükségszerütlen gyógyszerezés ellen!

Vannak esetek mikor nem használ a sport,vitaminok és egyéb alternatívák. Van amikor gyógyszeres kezelés kell. Ez tény.

Nem azt mondtam fusson és meggyógyul! A sport által meg fog erősödni és kitisztultabb fejjel meg tudja oldani AZOKAT A PORBLÉMÁKAT AMIK MEGSZÜLTÉK A MENTÁLIS BAJAIT.

Nekem nem segitettek a gyógyszerek. Annyi testi tünetem volt , hogy a 2 kezemen meg 2 lábamon nincs annyi ujj összesen , hogy össze tudjam számolni. Maga a pokol volt. Nekem a sport rengeteg segitett abban , hogy fel tudjak állni. De ehhez persze nem hébe-hóba kell csinálni,hanem rendszeresen és keményen!

2011. ápr. 24. 14:14
 26/35 anonim ***** válasza:

Először is nem specifikálta, hogy mit ért üldözési mánia alatt. Én sok embertől hallottam már, hogy ezt mondta másokra. Klinikailag az üldözési mánia azt jelenti, hogy ha valaki azt hiszi, hogy összeesküdtek ellene, mindenki ellene van, és olyanokat is hihet, hogy még a saját anyja is meg akarja mérgezni. Általában ez a paranoid skizofréniával szokott együtt járni, és a betegnek nincs rálátása magára.

Viszont sokan arra is rámondják, hogy üldözési mánia, ha valaki azt hiszi, hogy a barátai kibeszélik, ki akarják közösíteni, mögötted gondolataik vannak róla, nem is szeretik igaziból...stb... vagy ha valakinek beszélnek az érzéseikről, akkor azt hiszik, hogy kinevetik, vagy hülyének nézik.

Jó lenne tisztázni, hogy a kérdező melyikre gondolt, de erősen feltételezem, hogy másodikra, mivel az az önbizalomhiányból fakad.

Amúgy meg a pszichiátrián az "élőhalottak" még inkább azok lesznek a gyógyszerektől. Sajnos rengeteg emberrel találkoztam már, akik még betegebbek lettek a gyógyszerektől. Én nem azt mondom, hogy a a pszichiátria a halálipar, meg a pszichiáter maga a sátán, csak azt, hogy sajnos korszerűtlen ez a tudomány. A betegségek eredetére is találgatások vannak csak, semmi egyértelmű bizonyíték nincsen. Ezért mondom, hogy jobb elkerülni, ameddig lehet.

A pszichoterápia a neurotikus betegségeknél (depresszió, pánik, kényszer, szorongás), a személyiségzavaroknál, a traumák feldolgozásánál (poszttraumás stressz) ugyanannyi eséllyel segít, mint a gyógyszer, csak nem tehet kárt, mivel nem jelent kémiai beavatkozást. Ameddig így áll a tudomány, addig a fentebb említett bajokat jobb a pszichológusokra bízni. Amúgy látszik, hogy fogalmad sincs a pszichoterápiáról. Nem csak beszélgetésből áll, meg hipnózisból. Ennél sokkal összetettebb dolog, és ugyanolyan bonyolult tudomány, mint bármi más. A hatékonysága viszont azért lehet labilis, mert a sikerességéhez a beteg maximális együttműködése kell testestől-lelkestől, és lehetetlen akkor segíteni valakinek, ha elhagyja magát, és a terapeutától várja a csodát, és erre sajnos a buta emberek hajlamosak tudnak lenni (sajna több van belőlük a kelleténél).

2011. ápr. 24. 15:16
 27/35 anonim ***** válasza:

"de klinikailag igazolt hatású (és mellékhatású) gyógyszeres kúrára elküld szegényt"

Azt magyarázom már mióta, hogy NEM igazolt a hatása sajnos...

A Xanax meg nem árthat, ha valaki hébe-hóba bevesz egyet nagyon ritkán. Másképp viszont nagyon hamar toleranciát épít ki, és hozzászokást. Aki pedig érettséginél vagy vizsgáknál használja, az egyenesen szánalmas.

Vizsga előtti kikapcsolódásnak még a marihuána is ezerszer jobb, mint a vacak benzodiazepinek...

2011. ápr. 24. 15:25
 28/35 anonim ***** válasza:

Akkor Debreceni Egyetem igen széles hallgatói állománya szánalmas. Xanax és Trioxazin az olyan ott, mint a szőlőcukor:)

Az SSRI-nek nincs igazolt hatása? Butaságokat ne mondjuk már. Inkább rosszul (túl nagy dózisban) alkalmazzák, vagy olyannak adják, aki öngyilkosságra hajlamos és kiiktatja belőle a belső gátat.

Nem tudom egy pszichológus mennyi nyuszit tud a varázstarsolyából előhúzni. Hallod! NEM TUDOM:)!, de egyéni/csoportos probléma ok-keresésen és hipnózison kívül Én másról még nem hallottam.

2011. ápr. 24. 17:35
 29/35 anonim ***** válasza:

"Én másról még nem hallottam."

Ez hatalmas öngól, ugye tudod? Ez csak a te hozzá nem értésed bizonyítja.

A másik...Hogy lehetne bebizonyítani, hogy hatásosak at SSRI szerek, ha még azt sem sikerült kimutatni, hogy biztosan a szerotonin-anyagcsere zavara okozza ezeket a betegségeket...De ezt is kb 20-adjára magyarázom, de még mindig nem sikerült felfogni. Sajnos tény, hogy nincs bizonyítva. Én is jobban örülnék, ha be lenne, mert egyszerűbb lenne az ilyen problémák kezelése.

Arra az álláspontra meg nem szólok inkább semmit, hogy ha valamivel sokan élnek, akkor az jó, és elfogható... Szerintem érzed te is, hogy bibis...:)

2011. ápr. 24. 17:49
 30/35 anonim ***** válasza:

Nekem ez nem játék és nem is harc. Kiemeltem a NEM TUDOM-ot és smile-t is kapott, direkt azért, hogy jobban érezzék magukat, akik elennem harcolnak.

Szerintem Xanaxot szedni vizsgaidőszakban nem szánalmas. Füvezni meg törvénytelen!(maga szánalmas jelző is pszichológusok kedvenc szava) A TV2 szeret "felkapott" pszichológusokat hívni, pl a pécsi diákmészárlót úgy kielemezte a műsorban, hogy tarkón lőttem volna szívem szerint:) Undorító egy ember volt (ősz hajú bajszos) még véletlenül se az okokat kereste, hanem nyomta ezt: vesztes és szánalmas az elkövető, meg vesztes, meg szánalmas. Erre teszed fel az életed??? Na ha pszichológus leszel lesz egy párbeszédünk... rendicsek? De ott a szakirodalom kaméleon módjára változástól kezdve minden lesz a téma:)

2011. ápr. 24. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!