Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Depresszióm,...

Mit tegyek? Depresszióm, önbizalomhiányom, üldözési mániám van egyszerre!

Figyelt kérdés

Utóbbi 2 eddigi egész életemen végigkísért, depresszióm nem tudom hány éve van:( Orvos nélkül lehet ez ellen tenni valamit? Nem szeretnék orvosi segítséget, mert nem merek megnyílni senki idegen előtt. Ismerősnek meg főleg nem, ha a bajaim feltárásáról van szó.

Bocsi, ha rossz kategóriába írtam, de nem igazán tudom eldönteni, hogy ez most hova való.

Ha bármi kérdés van, nyugodtan lehet kérdezni.

16/L

2011. ápr. 23. 07:13
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
52%

56%-os:

Gyere vitassuk meg ezt egy forumon (www.neuroptim.hu) és ne itt, mert akkorra baromságokat beszélsz , hogy kétségbe vonom épelmüségedet. De lehet hogy ez csak mind azért van , mert a gyógyszereid "mellékhatásai".

Fingod nincs hogy ennek a 16 éves lánynak mennyire súlyos a gondja ,de te már rögtön gyógyszereznéd. Honnan tudod hogy nem használna neki más alternativa? Honnan tudod milyen súlyosságú a depressziója? Honnan? Én sem tudom , de miért ne adhatna magának egy esélyt , hogy kipróbáljon más alternativát? Főleg 16 évesen.

Nekem gyakorlati tapasztalatom van arról amit irok. Én élő példa vagyok hogy gyógyszerek nélkül ki lehet gyógyulni olyan extrém szorongásból is, mint ami nekem volt évekkel ezelött. Olyan szintü volt ,hogy munkakélptelen voltam a gyógyszerek mellett is. Számtalan testi tünetem volt ,pánikrohamokkal , nem egyszer infarktus gyanu miatt vittek kórházba. Van másik út, persze mindig könnyebb két ujjunk közé csippenteni azt a bogyót és rákortyolni egy kis vizet, mintsem változtatni az életvitelünkön és megoldani a probléma forrásokat amik miatt oda kerültünk ahova.

2011. ápr. 23. 12:41
 12/35 anonim ***** válasza:
nem kell neked bogyesz. neked társaság kell és jó barátok.
2011. ápr. 23. 12:58
 13/35 anonim ***** válasza:

87%-os Én is tapasztalatból mondom.

Elolvastad amit írtam? Igen... Ergo abban le van írva, hogy aki itthon kimondja, hogy segítség kell neki az már súlyos.

Általánosítok mert ez így van. Fogászati problémákon, tüdő és bőrrák szűrésen, emlőrák szűrésén, általános évi egyszeri vizsgálatokon át, az összes területig ez érvényes.

Ha valaki 16 évesen szorong az nem normális és semmikép nem enyhe!

Én is saját tapasztalatomból mondom, hogy a mozgás csak a legenyhébb betegségfokozatoknál működik

Mondjuk nekem főleg nyugtatók kellettek, dührohamaim voltak és kiszámíthatatlanná váltam. De n+1 depressziós ismerősöm van, akiken a saját szememmel látom, hogy szarabból vannak a pszichológusok vudujától.

Mondom: menjek aki akar oda. Legyen trendi. Ha beválik neki, akkor nem is volt komoly baja, de az jó, hogy újra életképes.

16 évesnek már van élettapasztalata, tudja mik azok a dolgok, amik segítenek neki. Én jól tudom magam elemezni, +1 hajszálon múlt, hogy nem pszichológia szakra vettek fel anno, de rendszeresen olvasom az irodalmat és le tudtam szűrni, hogy a VALÓSÁGBAN milyen súlyos estekben használhatóak a pszichológusok ténykedései.

Nyilván szívesen vitatkoznál velem:), de pl. lehet az általad linkelt fórumon állította valami pszichológus, hogy ő annyira menő arc, hogy még a skizofréniát is pszichoterápiával tudja kezelni. Na az kiverte nálam a biztosítékot, de nagyon. Nincs idegrendszerem a kuruzslókkal vitatkozni, ennyi.

A lány gyógyuljon meg. Ha meg nem komoly, akkor mit keres itt és miért nyavalyog? naugye....

"Z"

2011. ápr. 23. 13:23
 14/35 anonim ***** válasza:
67%

Na, én is kétségbe vonom az épelméjűségedet, kedves 56%-os.

Semmi közöd a témához, szóval jó lenne, ha eltakarodnál ebből a témakörből. Erősen kétségbe vonom, hogy neked valaha számba vehető volt, hogy felvegyenek a pszichológia szakra, mert hülye vagy mint a segg, és oda pedig mindig is nehéz volt bekerülni.

"Itt az emberek pl csak akkor mennek el fogorvoshoz amikor olyan nagya a baj, hogy húzni kell. "

Na jah...az igénytelen emberek. Hát, mindenki magából indul ki... :D

Komolyan, nem is tudok összeszedett választ írni, mert úgy érzem, hogy lehetetlen reagálni minden hülyeségedre.

A pszichológusok kuruzslók? Hol élsz te? Mégis mit tanulnak az egyetemen 5-7 évig (ha nem több)??? Miért mondja számtalan ember, hogy sokat segítettek neki a gyógyszerekkel ellentétben?

A pszichiátriánál mocskosabb áltudomány nem létezik, ezt most elmondom neked. Egyik mentális betegségnek sincs egyértelműen kimutatható bizonyítéka, mivel nincs még megfelelő diagnosztikai eljárás, mert egyelőre a pszichiátria közel sincs olyan színvonalon, mint az orvostudomány többi ága. Remélem, hogy tisztában vagy vele, hogy a mentális betegségek azok csupán tünetcsoportok, amik statisztikai alapon lettek összeállítva, és adtak nekik nevet. Fogalmuk sincs, hogy mi a biológiai magyarázat a neurotikus mentális betegségekre (depresszió, klinikai depresszió, szorongásos depresszió, generalizált szorongás, kényszerbetegség, pánikbetegség...stb). Lehet, hogy nincs. De azt az égvilágon senki nem bizonyította, hogy ezek a betegségek a szerotonin-anyagcsere zavarával vannak összefüggésben, és használnak rájuk a bogyók. Biztos ennyi a magyarázat az ilyen összetett lelki problémákra. A fél világnak baja van a szerotonin-anyagcseréjével csak úgy a semmitől. Naja. Taps-taps. Hidd csak el!

Én amondó vagyok, hogy ameddig ilyen szinten van az agykutatás, addig a pszichiáterek ne üzleteljenek, és ne okoskodjanak, hanem kezeljék a skizofréneket, a mániás depressziósokat, és az impulzus-konroll zavarosokat. A többit szépen hagyják békén, és hagyják, hogy a klinikai szakpszichológus kikezelje őket. Majd akkor kezeljék őket, amikor sikerült bebizonyítani, hogy az ő asztaluk tényleg.

Na, a másik.

"Ha valaki 16 évesen szorong az nem normális és semmikép nem enyhe!"

Na, most már tuti nem vagy normális. Tudd már jobban, hogy mennyire erős a szorongása. Jah, te kor alapján megmondod, hogy milyen erős...?:D

Elmondom neked, hogy kamaszkorban nagyon, nagyon máshol van a határ a normális és a beteges között, mint felnőtt korban. nagyon sok minden belefér olyankor. Most fejlődik az elméje, a személyisége, most ébred rá sok dologra, hogy a világ nem olyan tiszta, mint amilyennek gyerekszemmel látszott. Ilyenkor rengetegen szoronganak, sok kamasznak kicsapongó a viselkedése, furcsa gondolataik, és érzéseik is lehetnek. Mivel a kérdező írja, hogy nem mer orvoshoz menni, ezért feltételezem, hogy ő maga állapította meg, hogy depressziós, ami közel sem jelenti azt, hogy a depresszió, mint kórkép, fennáll nála. Az ömbizalomhiányt szerinted megold egy tabletta? Nem tudom, hogy ezen a gondolaton nevessek, vagy sírjak.

Kérdező, egy büdös szavát se hidd el az 56%-os válaszolónak! Már szerencsére egy előttem szóló is kifejtette, hogy mekkora szarságokat beszél. Kerül messziről az SSRI szereket, és a nyugtatókat is! Főleg ilyen idősen... ebben a korban teszi a legnagyobb károkat. Keress barátokat, akikben megbízol, sportolj, szedj vitamint, változtass a külsődön, keresd meg önmagad! Ez az életkor erről szól. Ha úgy érzed, hogy végképp nem bírod tovább, akkor fordulj pszichológushoz! Nem fog befordítani.

Én ezeket úgy mondom, hogy érintett voltam (kényszergondolatok, szorongás, önbizalomhiány), és emellett erre a szakmára teszem fel az életem.

2011. ápr. 23. 15:59
 15/35 anonim ***** válasza:
Nyugodtan menj el orvoshoz, mondd el a problémád, segíteni fog! Amíg teheted, a gyógyszereket kerüld el, de nem kell megijedni akkor sem, ha a pszichiáter gyógyszert ír fel. Fogadd el az orvos javaslatait, figyelj magadra, ha bármi negatív tünet van, jelezd! Nem kell felülni minden ijesztgetésnek, hogy a gyógyszer tönkretesz! Ha megfelelő hatóanyagút szedsz, megfelelő dózisban, nem lesz semmi baj! Amit leírtam, minden saját tapasztalat, én pszichiáter és gyógyszerek segítségével gyógyultam meg, egy olyan súlyos depresszióból, ahonnan szinte nincs visszaút! A mozgás, sport jó dolog, de önmagában depresszióra nem használ, aki azt mondja, mindent megold, az sohasem volt igazán depressziós! Egy a fontos: minél előbb orvos, a tüneteidet őszintén mondd el neki, működj együtt vele, vegyél részt a saját kezelésedben! Ne csak passzív, gyógyszert szedő, külső szemlélő legyél! Figyelj magadra, minden apró rezdülésre, minden részlet fontos!
2011. ápr. 23. 18:03
 16/35 anonim ***** válasza:
Én hasonló problémával pszichoterapeutához fordultam, úgy gondolom, hogy ez a leghatékonyabb formája annak, hogy elinduljon egy tényleg gyökeres változási folyamat. És nem kaptam gyógyszert, mégis sokkal jobban vagyok. Egészen más megvilágításba kerültek dolgok, nagyon jó döntés volt terápiára járni.
2011. ápr. 23. 18:53
 17/35 anonim ***** válasza:

87%-os nem kell agresszív kismalac módjára az igazadat védeni. Ha nem teszik valami hát lepontozol. Meguntam, hogy az ilyen trollok nyomják a szrságaikat és mindenkit kimarnak, mert Ők az etalon és másnak kuss....

Szánalmas vagy.

Ajánlom magamat!!

2011. ápr. 23. 19:16
 18/35 anonim ***** válasza:
Ja a 76 %-os trollnak ment, bocs 87%-os!!!! :)
2011. ápr. 23. 19:18
 19/35 anonim ***** válasza:

Na higgadtabban válaszolva.

Kérdező azt csinálsz amit jónak látsz:) pro és kontra van itt mindkét oldalnak kommentje.

Ha ilyen fiatalon problémáid vannak, felnőttkorban súlyosabbak lesznek. Ez tény!

És ne, ismétlem ne félj pszichiáterhez menni, ha úgy érzed a mozgás, vagy a pszichológusok nem segítenek.

Ne félj gyógyszert szedni se, ne álljon kupacba a rengeteg beszedetlen gyógyszer.

"Z"

2011. ápr. 23. 19:25
 20/35 anonim ***** válasza:

Eddig azt hittem a jó megoldást keresed, de csak vitatkozni akarsz.

Én trollokhoz nem asszisztálok A válaszaid lekezelőek, sértőek és logikátlanok. Legfőképp: a pszichiátereket tudatlan bagázsnak állítod be, pedig eredményességük magáért beszél. CCHR-es doksifilmen felnőtt generációval (pl. te) értelmes vitát nem lehet folytatni....

A lány problémáit elolvastad egyáltalán, vagy csak nyomod a trollkodást????

Én a kérdésre válaszoltam, te vitatkozni akartál mindenképp.

2011. ápr. 24. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!