Mit tegyek? Depresszióm, önbizalomhiányom, üldözési mániám van egyszerre!
Utóbbi 2 eddigi egész életemen végigkísért, depresszióm nem tudom hány éve van:( Orvos nélkül lehet ez ellen tenni valamit? Nem szeretnék orvosi segítséget, mert nem merek megnyílni senki idegen előtt. Ismerősnek meg főleg nem, ha a bajaim feltárásáról van szó.
Bocsi, ha rossz kategóriába írtam, de nem igazán tudom eldönteni, hogy ez most hova való.
Ha bármi kérdés van, nyugodtan lehet kérdezni.
16/L
pszichiáter. Te szerintem csak a pszichológustól félsz. Ennyit mondasz, hogy szorongsz. Az okát te is tudod.
Magánrendelésre menj! Ha ilyen marhaságokat mond, hogy mozogj meg ilyesmi, menj a következőhöz. Addig kezd el a kezelést amíg lehet. Az már baj, ha orvostól félsz és ilyen oldalakon akarsz depressziót kezelni.
Szerintem nem szükséges pszichiáter,pszihológusra van szükséged,de szerintem elég egy jó barát is akinek elmondhatod minden probémád.
A depresszió nagyon veszélyes is tud lenni.
Több pozitiv gondolkodást és nem leszel depis.
Na látod kérdező! a felettem íróra nem szabad hallgatni. 10-ből 9 pszichológus csak befordítja az embert.
Beszéljük ki a problémákat meg ilyesmi....baromság....
Semmit nem ér.
Barát meg mit csinál? Nyalogatjátok egymás sebeit meg másban keresitek a hibát. Erre van szükséged? vegyél kutyát akkor!
SSRI antidepit tessék elkezdeni szedni. Agyturkászhoz a gazdagok járnak hobbiból.
Figyeljetek ide!
Eu Magyarország. Itt az emberek pl csak akkor mennek el fogorvoshoz amikor olyan nagya a baj, hogy húzni kell.
A lelki dolgok is ilyenek. Nem csinálunk semmit, amíg nem nagy a baj.
Végül is a leányzó 16 éves ráért még 1-2 évet járkálni pszichológushoz. Aztán amikor már ki sem mozdulni otthonról akkor először jön majd a Xanax aztán a Citalopram.
(Mellesleg tisztán pszichológusnál nem is voltam, egyből pszichiáterhez mentem) Az se úgy kezdte, hogy beléptem az az ajtón... itt van 5 recept és szedd. De őszinte voltam vele és úgy ítélte meg, hogy azonnal gyógyszeres kezelés kell. Közben a probléma forrását is ki kell iktatni, de, hogy ez egyáltalán sikerüljön vissza kell zökkenteni az embert gyorsan. Mondom:
Itt, ha valaki pszichológushoz megy, akkor ott már akkora a baj, hogy pszichiáterre van szüksége!
"Z"
16 évesen már SSRI antidepit szedetne vele a kedves válaszoló. Nem semmi komolyan mondom. És még azt is írja , hogy a sport meg ilyenek egy baromság. Ez sem semmi. Ez mind arra utal , hogy nem jártas a témában.
A sport az egyik leghatékonyabb és legtermészetesebb módja annak , hogy elérjünk egy kiegyensúlyozott, tiszta mentális állapotot. A sport kiválóan oldja a szorongást, depresszió ellen is kitűnő.
A kutatás során azt tapasztalták, hogy a kitartó sportolás során csökken a feszültség, az alanyok hangulata pedig jelentősen javul, miközben a fájdalomérzet csökken."
Felfedezték, hogy minden emberben szabadul fel a futás hatására endorfin, és a
futás 30.-40. percében kezd el termelődni. Valószínűleg ez a szervezet természetes válasza a
mozgásra, hiszen a mozgással jót teszünk magunknak, természetes, hogy ez örömet okoz.
Az örömérzés eléréséhez nem kell maratont futnunk, elég, ha harminc-negyven percnél tovább bírjuk.
A belső endorfinfelszabadulás pedig egyáltalán nem káros:a mozgás okozta öröm az egyik
legtermészetesebb örömérzés.
A kocogás vagy futás közben beálló nyugalmi tudatműködés a felszabaduló örömhormonok által létrejövő könnyű, kellemes mámor pozitív bódulata és a vidám kedélyállapot legyűri a stresszhatásokat. Dishman, Folkins és Sime, valamint Goldwater kutatásaiból tudjuk, hogy az egyenletes ritmus különösen fontos közérzetjavító eleme a kocogásnak.
Meglepő, hogy mit érhetünk el a ritmikus-egyenletes mozgástréninggel. Például az izomanyagcsere az egyenletes terhelés hatására akár ötvenszeresére is emelkedhet, a szervezet anyagcseréje tíz-hússzorosára. A szíven átáramló vérmennyiség ötszörösére nőhet. Hosszú távon pedig a rendszeres terhelés hatására a pulzusszám csökken, a szív kapacitása nő, a vérnyomás csökken, a szívinfarktus előfordulási esélye csökken, a test zsírszövettartalma csökken, növekszik a védő koleszterin, és csökken az ártalmas koleszterin szintje. Csökken a trombózisveszély, nő a véren átáramló vérmennyiség, növekszik a hasűri szervek aktivitása, javul a csontozat mésztartalma, az immunaktivitás pedig leginkább a természetes ölősejtek számának és működési aktivitásának növekedésében mutatkozik meg. A testi működés egészségesebbé rendeződésén túl különleges hatással számolhatunk a kedélyjavító (öröm) hormon aktivizálódása révén, javul a közérzet, csökken a szorongás és diszfória (kedvetlen, levert állapot); a depresszió is ellenszerére talál a rendszeres testmozgásban.
uccsó 87%-os nem pontozlak le, de egyet se értek.
Ha nagy a baj, vagy felgyülemlett a sok stressz, azt nem lehet futkározással kezelni!
Most dopamin, adrenalin; szerotonin, endorfin stb. hatásmechanizmusát ne itt tárgyaljuk meg:)
Eszem néha megáll, hogy egyesek pozitív energiával jönnek: tanulmányi kudarcok, kikötött áram, elhunyt szerettek, genetikailag öröklött szorongásra. Valamelyest használ, de súlyos esetekben az amatőr pszichológusok elnyújtott terápiája és neszesemmifogdmegjól kúrái csak ártanak.
Kérdező vond le a következtetést:
Az ÉN kungfum:
-azonnali gyógyszeres kezelésnél a SSRI-k 1 hónap alatt, a kezdő gyógyszerek pedig 1-2 nap alatt használni fognak
-gyógyszerek mellékhatásival számolj
-gyógyszerre való rászokással számolj
-a probléma forrását kiegészítő (akár pszichológus) konzultációval kezeld, így hamar és szorongás mentesen meg tudod oldani.
-nem húz le pszichológus pénzzel 1-2 éves pszichoterápiával és nem omlassz össze egy új, előre nem látható nagyobb idegi terhelésnél, mert a szervezeted fel lesz készítve erre.
A 87%-os Kungfuja:
-olcsóbb mert a futás mozgás nem kerül pénzbe
-a futástól fáradtabb leszel, ergo jobban alszol, de a probléma megoldására kevesebb időd/kedved/erőd marad
-nagyfokú, előre nem látható idegi terhelésnél úgy omlassz, mint egy kártyavár. a napi teendőid ellátása is gond lesz. enyhébb agorafóbia, esti sírdogálás, enyhébb pánikromok, memóriavesztés a nem létező kezelések miatt kialakulhatnak.
-A példák ezt igazolják!
Dönts te. De 100%-os meggyőződésem, hogy ha a 87%-ost választod, pszichiátrián találod magad 1-2 év múlva sokkal súlyosabb tünetekkel!
Minden jót!
"Z"
Még annyit a futkorászásról:
Én biciklizni szoktam, jól esik stb. Jobban is érzem magam, de 1-1,5 órás biciklizés után 2-3 órával a hatás elmúlik!
Ez saját tapasztalat. +Nagyfokú szorongásnál nem ér lószrt se!
Most akkor a nap hátralevő részében mi legyen?:) jah pozitívan gondolkodni..... :S öcsém:)
"Z"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!