Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudok túllépni rajta. Mit...

Nem tudok túllépni rajta. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

3 évig voltunk legjobb barátnők. Majd egy idő után eltávolodtunk, nem egyszer átvert stb.. ez már több hónapja volt, de még mindig nem tudok túllépni rajta. Egyszerűen boldogtalan vagyok, nagyon sokszor sírva alszom el annyira hiányzik. Mit tegyek? Vannak új barátnőim, de nem olyanok. Szeretem őket, de ők teljesen mások mint a másik bnőm volt, és nem érzem olyan jól magam velük. Ráadásul minden nap látom, hogy az új legjobb barátnőjével ölelgetik egymást meg minden. Lehet nektek ez semmiségnek tűnik, de nekem nagyon fontos. Már egy ideje a vérnyomásom is magas volt a sok stressz miatt. Kivagyok lelkileg teljesen. Mit tegyek? Kérlek segítsetek/ :(

15/L

2011. ápr. 10. 21:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak leoltani, de ha ilyesmi miatt testi tüneteid(vérnyomás) vannak, akkor Te bele fogsz halni az ÉLET-be. Próbálj meg erősödni...
2011. ápr. 10. 21:36
 2/13 A kérdező kommentje:
Sajnos nagyon érzékeny típus vagyok :S
2011. ápr. 10. 21:41
 3/13 anonim ***** válasza:
Még fiatalok vagytok, nem muszáj ennek az "eltávolodásnak" véglegesnek lennie. Ha ennyire hiányzik, akkor próbálj meg beszélni vele, hátha meg tudjátok oldani a problémáitokat. Azonban neked kell eldöntened, hogy az "átverések" után megérdemel-e Téged. :)Ha nem, akkor gondolj arra, hogy ő veszített el egy értékes embert:)Foglald le magad, hobbik, sportok, új barátok.. jobb lesz :)
2011. ápr. 10. 21:43
 4/13 anonim ***** válasza:

Beszéljétek meg és béküljetek ki!

Bár ha nem 1x átvert akkor nem igazi barátnő akkor tényleg légy erős és lépj tovább!!

2011. ápr. 10. 21:43
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Természetes, hogy hiányzik, hiszen az életednek fontos része bármi is történt. Az javaslom, hogy tűzz ki egy napot, pl. május 1. és barátkozz meg a gondolattal, hogy május 1.én végleg lezárod magadban a kapcsolatban. Addig viszont minden nap emlékezz, ami eszedbe jut, nézegesd a képeit, a közös képeiteket. Sírd ki magad nyugodtan, add ki a bánatod. Akár minden nap. Mikor eljött a nap képzeld őt magad elé és búcsúzz el tőle, képzeld azt hogy ő az egyik irányba megy, te a másikba. Azt fogod észre venni, hogy a kijelölt dátum után, mint egy ólom zsákot vettek le volna a válladról. Megkönnyebbülsz és elfogadod a helyzetet. Ez, ami a belsőd érinti.

Érdekes, hogy épp az ölelést említed. Szerintem az emberi kapcsolatok is olyanok, mint az ölelés valakivel. Sok fajtája van, vannak rövidek és nagyon hosszúk. Pont mint a kapcsolatok, addig kell őket érzelemmel és gyengédséggel tölteni, amíg mindkét félnek jól esik. Képzeld csak el, hogy hogy a sulid igazgatóját kitárt karral várod a suliba megöleled és megpuszilod:D Nem jellemző ugye, pl egy ilyen viszonyban nincs is rá szükség. A közelebbi kapcsolatokban viszont nem Jó napot kívánok-kal köszönsz:D hanem hasonló módon, mégis mindenkihez egyedi módon. Nem szerethetsz két ember ugyanúgy. Mindenki egyedi és megismételhetetlen. Megértem, hogy a barátnőd fontos volt neked. Épp ezért illő lenne méltósággal magad felé és feléje lezárni a kapcsolatotok.

2011. ápr. 10. 21:45
 6/13 anonim ***** válasza:

Első, nekem is hasonló miatt alakult ki a pánikbetegségem. Főleg ilyen fiatal korban, amikor sok tinédzsernek amúgy is kevés az önbizalma, ez előfordul.

Kérdező, nem tudok neked mit javasolni, mikor velem ilyen történt, én is nagyon magam alatt voltam, egy 8 éves szoros barátság volt, amit eldobott a "legjobb barátnőm" egy pár hülye divatpics@ miatt (punk vagy goth vagy ilyesmi banda, azért nem kellettem neki, mert én nem álltam be a bandába). Aztán elpanaszoltam ezt az egészet egy másik barátnőmnek, és utána rögtön tudtam, hogy ő sokkal többet ér annál a "legjobb barátnőnél", aki ott hagyott engem. Megvígasztalt, utána hetekig kérdezgette, hogy hogy vagyok, elvitt mindenhová, pl. fagyizni, kirándulni stb. Lehet, hogy neked is van egy ilyen barátnőd, csak körül kell nézned.

2011. ápr. 10. 21:48
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából már nem egyszer beszélgettem vele erről, de ugyanaz megy tovább.. csak az zavar h mellette eteti a fejem hogy mennyire szeret. Átverni is nem egyszer vert át... nehéz :( Annyit haladtam előre hogy egyre kevesebbszer tör rám ez a sírógörcs roham.. remélem egyszer abba is marad :S

2011. ápr. 10. 21:53
 8/13 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Azért mondtam a megerősödést, mert én is ilyen vagyok, és mai napig így tudok szenvedni, már minden orvos ismer, annyira a szívemre veszem a dolgokat. Azért is írtam, amit írtam, örülök, hogy láttátok, nem rosszból írtam azt, és köszönöm, hogy nem pontoztatok le :)

Kérdező, remélem, fel tudod dolgozni, és szorítok neked!

2011. ápr. 10. 22:05
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2011. ápr. 10. 22:10
 10/13 anonim ***** válasza:
Szakember is sokat segíthet. Én minden hülyeséget csináltam, hogy pótoljam a szeretetet, amit a szüleimtől nem tudtam megkapni, mert a suli messze volt az otthonomtól. Nekem segítettek. Lásd: nevelési tanácsadó, serdülős pszichológus. Nem kerül pénzbe és megbízhatsz bennük:)
2011. ápr. 10. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!