Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudom uralni a testemet?

Hogyan tudom uralni a testemet?

Figyelt kérdés

Eléggé megtévesztő lehet a cím, de nagyjából leírja a dolgot. A lényeg, hogy valami nagyobb nyomású dolgoknál a testem másképp viselkedik, mint ahogy én "odabent érzek". Olyat képzeljetek el, hogy történik valami kellemetlen, például rossz dolog velem, akkor én odabent úgy érzem, hogy hú hát megesik, majd lesz ez jobb, és teljesen nyugodt és tettre kész vagyok, amíg a testem olyanokat reagál le, hogy a szemem elkezd könnyesedni, mintha sírni akarnék, elkezdek remegni vagy kiszárad a torkom... sok ilyen. Vagy például beszólnak, akkor én rögtön válaszolnék vissza, de a testem nem engedi, mert kiszárad a torkom, vagy gombóc lesz a torkomban és inkább sírni akarna... nem tudom mennyire érthető, de nagyon zavaró a dolog. Szeretnék tényleg úgy viselkedni, ahogy érzek, és nem szeretném, hogy testem irányítson, mert így eléggé esetlennek tűnök.

( F/18 )

2011. ápr. 8. 21:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ezek tudattalan pszichés reakciók. Olyan lelki folyamatok irányítják őket, amiknek nem vagy tudatában, de attól még a személyiséged részei. Egy jó pszichológus szerintem tudna segíteni (egyáltalán nem "ciki", nem vagy semmivel kevesebb tőle).
2011. ápr. 8. 22:03
 2/3 Lesku Nóra válasza:
A Raja Joga gyakorlásával elsajátíthatod,hogy uralod a testet.
2011. ápr. 9. 15:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem ugyanez a problémám...

Egyszer még kb. 3.ban valamit csináltam, és a tesitanár azt mondta, hogy nem játszhatok 5 órán keresztül, hanem be kell állnom a sarokba...

Belül "kiröhögtem", a szemem meg könnyes volt...

F/13

2011. ápr. 9. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!