Nem merek telefonálni. Hogyan győzhetném le a félelmemet?
Régebben felvenni is utáltam a telefont, de azzal már nincs gond, viszont attól még mindig félek, ha fel kell hívni embereket. Mindig attól tartok, hogy majd össze-vissza hadoválok mindent, és nem tudom kifejezni magam, ami persze végül így is lesz. Nem merek orvoshoz időpontot kérni, nem merek felhívni egy üzletet, hogy megkérdezzem a nyitva tartási időt, vagy épp egy adott aru után érdeklődjek, hivatalos ügyetektől meg szabályosan rettegek. De mindez csak akkor van, ha telefonban kell beszélnem! Személyesen semmi gond nincs, ott nem makogok, ki tudom fejezni magam. De telefonálás közben minden összeomlik. Egy-egy hívás előtt órákig azon gondolkozok, hogy mit és hogyan mondjak...
Van valami ötletetek, hogy mit tudok csinálni?
Sziasztok, köszönöm a válaszokat!
Hú, első válaszoló, telejsen, mint én...én is mindig elvonulok, és úgy talán jobb, de mégis. Azért megnyugtató, hogy nem csak én vagyok így ezzel. Csak azt nem értem, hogyha személyesen minden OK, akkor telefonon miért nem.
Második válaszoló, köszönöm neked is, de először megpróbálnám egyedül legyőzni...aztán ha nem sikerül, akkor elmegyek pszichológushoz.
Jaj, ez a leírás, jó! Eddig nem jutott eszembe! :)
Igazából most is kéne telefonálnom, de csak húzom-vonom 2 napja.
Ajjaj, pedig azt hittem, hogy majd ha érettebb leszek, könnyebben megy. :S
Megpróbáltam ma is elintézni személyesen a dolgot, de nem volt bent, akit kerestem, így mondták, hogy majd hívjam fel délután, szólnak majd neki, hogy várja a hívásom. Meg is adták a mobilszámát. Hát pompás... :S
Nem kell órákig agyalni ezen. Igaza van előzőnek. amint eszedbe jut már tárcsázol is. Ha személyes beszélgetésnél nincsenek gondjaid, akkor csukd be a szemed közben és képzeld el az illetőt (tök mindegy, hogy nem tudod, hogy néz ki) és úgy beszélj, mintha ott állna előtted.
Le kell ezt küzdeni, mert ha olyan helyen fogsz dolgozni, ahol minden nap telefonálnod kell, akkor az elég rázós lesz.
Jaj, de a múltkor olyan is olyan gáz volt. Hívtak egy suliból, ahol majd érettségizek, egy adatom kellett volna nekik, de nem tudtam fejből, mondtam, hogy majd megnézem és visszahívom.
Erre gyanútlanul hívom a molbilszámot, erre valaki tök más felveszi. :S
Elkezdtem ott makogni, de igazából azt sem tudtam, hogy kit keresek... nem tudtam a nevét, arra számítottam, hogy mjad úgyis ő veszi fel. Végül valahogy elmagyaráztam, de nagyon cikinek éreztem. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!