Repülőgépes út. Hogyan győzhetném le a félelmemet?
Figyelt kérdés
Már egy éve tudom,hogy jövő hónapban külföldre kell utaznom.Egész eddig úgy volt,hogy vonattal v kisbusszal megyek,de múlt héten kiderült,hogy sikerült repülőgépet foglalni,azzal kell mennem.Rettegek a repüléstől (még soha nem repültem),és erre a félelmemre rátett egy nagy lapáttal a jaroszlavli repülőszerencsétlenség (orosz barátaimtól napok óta csak ezt hallom).Most jobban félek,mint általában,mit tanácsoltok?Vigyek magammal egy levél gyengébb nyugtatót?Hogyan legyek úrrá ezen?Halálfélelmem van már most,nem tudok aludni...
En mindig beveszek egy szem sanaxot. Vegyel fuldugot is, azt ne a felelemre, de nekem mindig megfajdul a fejem a zajtol.
2011. szept. 11. 21:59
2/26 anonim válasza:
Úgy sem tudom legyőzni a félelmet ha átéled az utat, mert bármikor történhet valami a rapülőn, nincs teljes biztonság. 200-ban én is utaztam, de ha most megint mennék újra félelemmel töltene el a tudat. Mondjuk egy nyugtató jót tenne az útra lehet... vagy ha nem veszel be semmit, akkor pedig nőni fog az adrenalinod ami sosem rossz. :) Szerencsé utat!
2011. szept. 11. 22:03
3/26 anonim válasza:
*2008
2011. szept. 11. 22:04
4/26 anonim válasza:
sajnos tudom, miről beszélsz. persze nekem nem kell repülővel utaznom, de volt már hasonló dolog miatt halálfélelmem, meg össze-vissza pánikoltam. azt olvastam a neten, hogy a pánik akkor jön rá az emberre, amikor az agya "pihent", azaz nincs, ami lekötné a figyelmét. épp ezért ajánlom, hogy vigyél magaddal egy könyvet, amibe belemélyedsz, és teljesen kizárod a külvilágot. nekem bevált, pedig én is hasonlóan pánikoltam, mint te.
2011. szept. 11. 22:04
5/26 anonim válasza:
a tények azt mutatják, hogy sokkal nagyobb esélyed van valami bajra az autóban, mint repülőn.
egypercig se félj- és akkor még élvezni is fogod az utat :)
hidd el, hogy semmi okod a félelemre!
2011. szept. 11. 22:06
6/26 anonim válasza:
Elso vagyok, en jovo honapban 12 orat kell repuljek, meg ugyanannyit vissza. A hazidokim is nyugtatot adott. Probald meg meg, hogy nem alszol a repules elotti ejszaka (ha stresszelsz nem lesz nehez), es akkor ki leszel utve az uton, ha atalszod, akkor nem fogsz tuti felni:)
2011. szept. 11. 22:09
7/26 anonim válasza:
Én is nagyon izgultam, és kicsit féltem is attól, hogy lezuhanunk. De felesleges volt.
Ahogy elkezdtünk felszállni, úgy éreztem, hogy repülni a világ legjobb dolga.Aztán amikor kinézel az ablakon és látod az alattatok elterülő tájat, egyszerűen hihetetlen, felfoghatatlan, gyönyörű.
Füldugót vigyél, mert pl. a szárny mögött ülve elég hangos volt... viszont elöl ülve nem zavaró a gép hangja.
Nyugtatót én nem szednék be. Alkoholt sem nagyon lehet inni fent, mert jobban kijön a hatása?! Ebben nem vagyok biztos, nem akarok hülyeséget írni. Nehogy a nyugtatóval is így járj.
2011. szept. 11. 22:09
8/26 anonim válasza:
Figyelj tavaly repültek életemben először, és nem párás, meg az óceán felett sem volt semmi gond. Másik fórumön találtam
Ha a megtett távolságot vesszük alapul, 100 millió kilométerre 0,03 haláleset jut, szemben a vasúttal, ahol ez a szám 0,1.
Köszönöm az eddigi bizató,megértő,kedves válaszaitokat! (: A kinti barátaim is mondták,hogy autóbalesetben stb. sokkal többen meghalnak..csak tudjátok,ezzel mi a bajom?Hogy ha lezuhan egy repülő,tutti meghalok.Épp ezért váltok a szárny mellé jegyet,a folyosó felőli oldalra...nagyon meg vagyok illetődve,mint látszik (:
2011. szept. 11. 22:13
10/26 anonim válasza:
Ugy vagy, mint en, ha a repulo lezuhan, nem illik tulelni, pedig azt is tul lehet, ez nem a legjobb erre koncentralni, de azert megnyugtato, az ember sokat kibir!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!