A dadogós emberek ha egyedül vannak akkor is dadognak, vagy csak valódi kommunikációnál?
Szia!
Én 4 éves korom óta dadogok. Eloszlatnék néhány tévhitet:
Először is: semmi köze az idegességhez! Igazi dadogó legtöbbet akkor dadog, amikor nyugodt!
Másodszor: tenni nem lehet ellene, nekem is azt mondták, hogy örökre úgy maradok, még normál iskolába sem javasoltak. Csak magától múlhat el. Nekem majdnem elmúlt, még a magyar-könyvtár szakot is elvégeztem, nem vették észre!
Sokszor dadogok pl, ha a kutyámhoz beszélek. Ez nem igazi kommunikáció, mivel nem egy emberrel állok szemben.
De pl az új munkahelyemen még nem hallottak dadogni, bár már ott dolgozok 3 hónapja.
Nem tudják se az okát, se a gyógymódját, csak találgatnak. Nekem is mondtak olyat, hogy biztos megijedtem valamitől, de ez hülyeség. Akkor mindenki dadogna. Különben már nem zavar, megszoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!