Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen természetes anyaggal,...

Milyen természetes anyaggal, nyugtatóval, vagy egyébbel lehet elfojtani az érzelmeket és a pszichés működést?

Figyelt kérdés
Szeretném elfojtani a pszichém, és ha magamtól nem megy, akkor természetes anyagokkal. Gyógyszert nem akarok szedni. Mit ajánlotok?
2011. márc. 13. 10:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem veszed észre,hogy pont az okozza a problémát,hogy gyűlölöd önmagad?

De ahogy akarod.

2011. márc. 13. 20:28
 12/14 anonim válasza:

Nézd, hogy miért gyűlölöd magad, azt nem tudom, de esetleg tudok segiteni.

Az életedből hiányzik a sikerélmény többek között. Ha valamiben sikeresebb lennél mint az átlag, akkor jóval könnyebben el tudnád fogadni magad, mondván, hát igen, valamiben jobb vagyok, mint te, meg te, és a többi...

És most ne gyere azzal, hogy semmiben nem vagy jó. Biztos van valami, akár a legjelentéktelenebbnek tűnő dolog is, amibe ha 100 százalékon teljesitesz, kitűnsz a tömegből. Addig is mig ezen fáradozol lekötöd azt az energiát, amit a magad gyűlöletébe fektetsz.

Nem kell kétségbe esni. Én is gyűlölöm magam sok mindenért. Magamat okolom, de az előbb emlitett módszer segit. Mivel ki fogsz tűnni a többiek közül, felfigyelnek rád, elismerést kapsz, és mindjárt jobban fogod magad érezni. Nem azt mondom, hogy egy csapásra megy a dolog. Nehéz lesz az eleje, főleg a koncentráció miatt, de küzdened kell, és én sok sikert kivánok ebben.

A citromfűlevél idegnyugtató, és idegerősitő. Naponta több ilyen teát is megihatsz, csak rendszeresen idd, hogy használjon. Bármelyik patikában megkapod.

MInden jót!

2011. márc. 14. 12:37
 13/14 A kérdező kommentje:

Speciel van, amiben nagyon jó vagyok :S. Kiemelkedően tehetséges képzőművész palánta vagyok. Korunk legjobb képzőművészei közé fogok rövidesen tartozni. Én nem mondtam, hogy nem voltak életcéljaim, és ha nem vagyok bekattant állapotban, akkor koncentrálok én arra is. Amúgy most, hogy itthon d@öglök, kezdek rájönni, hogy lehet, hogy a sok hajtás is a bajom:S. Az idegeskedésen túl.

Amúgy még van jó pár év,amíg megcsinálom a német nyelvvizsgát, és szakmát szerzek, de aztán már konkrétan a képzőművészettel fogok foglalkozni, meg a webprogramozással.

2011. márc. 15. 00:23
 14/14 anonim válasza:

Egy kissé más a helyzet akkor veled.

Jó a meglátásod, hogy a túlhajtás miatt készülhettél ki, viszont ez azért van, mert képzőművész létedre érzelmekkel dolgozol többek között. Jómagam zeneművész vagyok.

A túlhajtás ebben az esetben érzelmi "túladagolás".

Bár tökéletesen elnagyolt, és pontatlan amit az imént fogalmaztam meg neked, a lényeg mégis valahol itt keresendő.

A megoldás a meditáció. A gyakorlat során arra törekszel, hogy a tudatod "elaltasd". Kezdetben csak arra kell figyelned, hogy lótusz, avagy fél lótuszülésedre koncentrálj, és a levegő egyenletes, lassú mozgására. Az elején még felcsaphatnak a gondolatok. Elfelejtesz a légzésedre figyelni, amit úgy védhetsz ki, hogy számolod a belégzést 10-ig, majd a kilégzést 10-től 0-ig. Idővel elcsitulnak a gondolatok, az érzelmek, és ki tudod magadat pihenni.

Nem tudom mennyit sikerül ezzel segitenem neked, de igyekszem. Nekem bevált, bár fáradságosnak véltem az elején a meditációt, viszont idővel megtanultam irányitani a bennem lezajló folyamatokat, anélkül, hogy megcsonkitottam volna magam. Hangsúlyozom, a meditációval nem elnyomni tanuljuk az érzéseket.

Minden jót!

2011. márc. 15. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!